ugrás a tartalomhoz

Új verseny a php-editorsnál

Bártházi András · 2003. Szep. 11. (Cs), 06.15
Immáron az ötödik versenyét hirdeti meg a php-editors.com oldal. Nem tudom, hogy jutott eszükbe a fiúknak a témája, de minden esetre érdekes: egy a jelenlegitől teljesen eltérő szintaktikát kell kialakítani a PHP nyelvnek, és írni egy átalakítót, ami konvertálja a jelenlegi formátumra.

"A szinkatkszis egy fontos dolog a programozásban (nyilván); az embereknek megvan a saját maguk kis útja a kódolásra (ha a nyelv ezt megengedi). Ebben a versenyben a feladatod egy saját szintakszis kifejlesztése (jól olvasod). Például ahelyett, hogy 'if ($sajatvaltozo == 1) { $az = "egy"; }' formát használnád, te a '&[^sajatvaltozo 1]£^az egy' formát írhatod. Igen, ez őrültség, buggyant, hívd ahogy akarod. Ez a verseny arról szól, hogy nem kell a konvenciókhoz vagy a logikához ragaszkodnod. Ez egy mókás dolog, lehetsz bármilyen bugyuta, vagy nem is annyira bugyuta."

A feladat egy valódi PHP szintakszisra konvertáló program, egy leírás és négy példa megírása (example_1.txt ... example_4.txt). A programnak egy textarea-ba kell kapnia a bugyuta szintakszisú programot, majd elküldés után át kell konvertálnia és megjelenítenie a forrást, továbbá le is kell futtatni a programot (az eredmény ha gondolod mehet két böngésző ablakba is, ahogy gondolod). Nem kell a teljes PHP nyelvet felölelnie a megvalósításnak (az egy hatalmas projekt lenne és a verseny nem erről szól), elég ha pár parancsot, pár struktúrát tud.

Számos ajándékért lehet küzdeni, több kategória is van, a kategóriák legjobbjai lesznek díjazva. A kategóriák: összetettség, bugyutaság, okosság, mókásság, elegancia.

Pályázni október 8, szerdáig lehet, 23 óra 59 percig (GMT idő).

A pályázatot a contest$$kukac$$php-editors.com címre kell küldeni. Egy állományt kell tartalmaznia 'contact.txt' néven, melyben az oldal fórumán használt felhasználói neved, teljes neved és e-mail címed meg van adva. Zippel tömörítsd a pályázatodat.

Szabályok és megkötések: mind Windows, mind Unix alatt futnia kell a programnak, a PHP 4.2-t, és csak annak csak a terjesztés szerinti kiegészítőit használhatja. Maximális futási idő 60 másodperc lehet. A teljes forrást neked kell írnod.

Díjak: Zend Studio, Zend PHP-Addict póló; Nusphere PHPEd; egy éves PHP|Architect és PHP Magazine előfizetés, 15 dolláros ThinkGeek csekk, 1 domain név egy évre (.com, .org, .net), 2*1 hónap hosztolás a TheHostingCompany-tól (platinum csomag), két TemplateTamer template alapú fejlesztői eszköz és környezet.

A pályázati kiírást a php-editors oldalán lehet olvasni eredetiben (a fordításnál igyekeztem tartalomhű lenni, de azért javaslom az eredeti elolvasását is). Néhány példaprogramot az oldalon elérhetővé fognak tenni.