ugrás a tartalomhoz

Szöveges kalandjáték PHP-ben

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 29. (H), 18.26
"A verőfényes napsütésben állsz éppen egy nagy sötét barlang bejáratánál. A közelben egy ragyogó árkádsor áll elválasztva téged az univerzum egyéb részeitől." Ezzel kezdődik a PHPAdventure 1.0 bemutató játéka, mely a lapozgatós könyvek és a karakteres képernyős felfedező játékok világát idézi.

A fent dőlten jelölt szövegek természetesen linkek, melyek tovább vezetnek a választott úton. Az Arany Koponya című bemutató játékban nem csak lépegethetünk, de a hátizsákunkat is feltölthetjük a felvett tárgyakkal, és ezeket később felhasználhatjuk.

A program a TADS (Text Adventure Development System - Szöveges Kalandjáték Fejlesztői Rendszer) számos ötletét átvette, a demó játék is a TADS-ból származik. A PHPAdventure 1.0-ás verziószáma persze azt sejteti, hogy itt még van mit fejleszteni, de az ötlet mindenesetre érdekes. A bemutató játék egy igen kis kaland, de alkalmas a játék funkcióinak bemutatására, és a fantázia beindítására :) A játékosoknak azt ajánlom ne siessenek a koponya eltevésével, hiszen halálos sebeket szerezhetnek...
 
1

Re: Szöveges kalandjáték PHP-ben

sunz · 2003. Okt. 1. (Sze), 00.46
Épp készülőben van nálam egy Revenge on the (suli|police|army) szerű motor (játékkal együtt), ha esetleg érdekel vkit írjon (bétatesztelőkre nagy szükségem lenne..), majd publikálom a forrást is ha befejeztem :)
2

Revenge on school motor

Anonymous · 2006. Ápr. 30. (V), 15.46
Hali!

Most talltam rá erre a hozzászólásra és nagyon nagyon érdekelne!!!!!
Én is irtam egy hasonlo játékot a suli mintájára!
Légyszi keress meg vagy írj
my email adresse is:zotyh##kukac##freemail.hu
msn:zotyh##kukac##hotmail.com