ugrás a tartalomhoz

flash belinkelese

vbliszko · 2003. Jan. 31. (P), 18.16
A célom a következő:
Megjelenik egy banner, rákattintva egy PHP oldal hivódik meg, ami növeli a banner adatbázisbeli 'clicktimes' mezőjének értékét 1-el, majd átirányítja a böngészőt a hirdető oldalára.
A banneren lévő link dinamikusan áll elő. Ez PHP és JPEG esetében természetesen nem okozott gondot, de FLASH esetén csak töröm a fejem.
Az eddig próbált ötletek:
1. <a href=...><object ...></object></a>
2. Megpróbáltam az <object> -et lefedni layerrel (span, div, layer), de ez sem vezetett eredményre
3. <object onclick=...> szintén nem megy

Ha tudtok vmi megoldást plz hlp
 
1

Re: flash belinkelese

Granc Róbert · 2003. Feb. 3. (H), 09.41
Ez jó kérdés, nekem az egyetlen ötletem eddig az volt, hogy magát a Flash bannert készíteni úgy, hogy a benne lévő hivatkozást ActionScripttel dinamikusan szedje közvetlenül a PHP szkripttől (ez nem gond a Flashben). Ha valakinek van más ötlete, szóljon... :)
Robi
2

Re: flash belinkelese

vbliszko · 2003. Feb. 3. (H), 12.16
Azóta beszéltem egy Flash-es cimborával (abszolút nem vágom ezt a Flash-t). Neki az az ötlete, hogy van egy flash movie (pl. banner.swf), ami teljesen ures, az kerül mindig beillesztésre, felveszi filebol a linket (link.txt), valamint egy flash nevét (movie.txt), amit a saját hátterére tölt be. A filenevet és linket tartalmazo file-okat pedig minden hivaskor generáljuk.
Nem a legszebb megoldás (sőt!), de talán működőképes.

Az ActionScript mit tud?
3

Re: flash belinkelese

Granc Róbert · 2003. Feb. 3. (H), 12.26
Erre gondoltam én is Az ActionScript a Flash saját szkriptnyelve, tehát gyakorlatilag a cimborád is ezt csinálná, amit én mondtam. Annyit még ajánlanék neki, hogy a Flash movieba nem kell két fájlt belinkelni: csinálja meg a movie-t, és csak a hivatkozást szedje külső fájlból, ami link.txt helyett link.php legyen (ez gond nélkül menni fog, a lényeg hogy a php fájl ne html kódot adjon kimenetként, csak az egy sornyi hivatkozást a flashnek), az pedig dinamikusan változó linkeket küldhet minden meghívásnál a Flashnek.

Robi
4

Re: flash belinkelese

vbliszko · 2003. Feb. 3. (H), 17.32
Még egy lehetséges megoldás:
A Ming függvénykönyvtár használata (Bár még sosem használtam és mint mondtam a Flash sem az erősségem, de sebaj). Kiderül, meg tudom-e valósítani.
Mindig egy generált SWF-et tennék ki, bele lehet generálni a linket, a tartalmat meg szintén dinamikusan kapná, akár kép, akár swf.
5

Re: flash belinkelese

Nagy Péter · 2003. Júl. 20. (V), 15.41
Még egy lehetőséged van: azokat akik a flasheket készítik neked (gondolom nem csak saját magadat reklámozod ) közlöd, hogy a flash legfelső rétegébe tegyenek egy gombot, ami az egész animációt lefedi, és linkeljék be az onRelease eseményre a következőt:
javascript: link1()
Te pedig szépen beleteszel az oldalba egy link1() nevű javascript függvényt, amiben innentől azt csinálsz amit akarsz.
Hogy tetszik?