ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 14, 2003 - Blog bejegyzés

W3C: Az XForms és az XML Events ajánlásokká váltak

Bártházi András · 2003. Okt. 14. (K), 21.58
A World Wide Web Consortium közzétette a mai napon az XForms 1.0 és az XML Events ajánlásokat. Az XForms a webes formok következő generációját célozza meg, célja a megjelenés, a tartalom különválasztása, az adatforgalom csökkentése a szerver felé. Eszközfüggetlenséget kínál, továbbá az XML Events-et használja a programozás szükségességének csökkentésére.

PHP Weekly - 157.

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 14. (K), 14.08
A Zend PHP Weekly ezen a héten főleg a PHP belső működését érintő kérdésekkel foglalkozik, de a PHP használóinak is nyújt újdonságokat.

A legérdekesebb hír talán a PHP REP kiterjesztés megjelenése, amellyel LISP nyelven írt kódok futtatása válik lehetővé PHP-ből, úgy, hogy a típuskonverziók automatikusan végrehajtódnak.

Internet Hungary konferencia

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 14. (K), 11.26
A minap akadtam az Internet Hungary konferencia reklámjára. A konferencia programja alapján úgy tűnik, hogy elsősorban a menedzsereket célozzák meg, ám a napirenden helyet kaptak szakmai jellegű előadások is, mint a célzott reklámozás vagy kereső optimalizálás kérdése.

Univerzális azonosítás replikációs rendszer

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 14. (K), 08.32
Nemrég akadtam rá a John Lim oldalán található "Universal PHP Authentication Replication System" javaslatra, melynek lényege, hogy a különböző PHP-ben fejlesztett rendszerek közötti felhasználói adatbázis megosztást elősegítse. A javaslat valójában ez év elején született, és érdekes, hogy nem sokat hallani azóta felőle, pedig nagy űrt töltene ki a korrekt megvalósítása.