ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 157.

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 14. (K), 14.08
A Zend PHP Weekly ezen a héten főleg a PHP belső működését érintő kérdésekkel foglalkozik, de a PHP használóinak is nyújt újdonságokat.

A legérdekesebb hír talán a PHP REP kiterjesztés megjelenése, amellyel LISP nyelven írt kódok futtatása válik lehetővé PHP-ből, úgy, hogy a típuskonverziók automatikusan végrehajtódnak.

A PHP objektum-orientált szolgáltatásait használóknak fontos lehet, hogy két tagváltozóiban egymásra hivatkozó objektum (például láncolt objektum lista) összehasonlításával ki lehet fagyasztani a PHP-t. Erre a hibára Wez Furlong nyújtott be egy megoldási javaslatot, de ez már nem fog bekerülni a PHP 4-esbe, mert a visszafelé kompatibilitást megszakítja, és a PHP 5-ösbe amúgyis bekerül.

Olivier Grange-Labat egy új PHP függvény felvételére tett javaslatot, mely lehetővé teszi az Apache scoreboard tartalmának lekérdezését. A scoreboard fontos statisztikai adatokat tartalmaz, az Apache a szülő és gyermek processzek közötti kommunikációra használja.

Thomas Cox rámutatott, hogy a version_compare() szerint az 1-es verzió kisebb az 1.0-nál, amely kisebb az 1.0.0-nál. Ez szerinte komoly problémákat okozhat, ha tényleges verzió igényt ellenőrző programokat szeretnénk fejleszteni, hiszen ez a három verzió ugyanazt kell hogy takarja.

Végül említésre érdemes még, hogy Adam Trachtenberg javítást küldött be a PHP 5-ös SimpleXML kiterjesztéséhez, teljes XML Schema támogatást adva hozzá.