ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 20, 2003 - Blog bejegyzés

Megjelent az októberi php|architect

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 20. (H), 20.36
Kicsit le vagyunk maradva a bejelentéssel, de az ingyenes - ezúttal fontos biztonsági kérdésekről szóló - cikk hasznossága miatt nem hagyhattuk ki ezen új szám említését. Az októberi kiadásban olyan cikkek kaptak helyet, mint a MySQL migrálása PostgreSQL-re, grafikonok készítése JpGraph-al, a GD kiterjesztés használata, sőt...

ADOdb 4.00

Granc Róbert · 2003. Okt. 20. (H), 16.24
Szép csendesen, bejelentés nélkül felbukkant az ADOdb 4.00, az egyik legkedveltebb és leggyorsabb PHP-s adatbázis-absztrakciós felület új kiadása. A legfőbb újdonság a teljesítményfigyelő- és finomhangoló kód végleges változatának megjelenése.
 

Unicode használata (PHP, MySQL, PostgreSQL)

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 20. (H), 12.17
A ma reggel említett cikkben Joel arról ír, hogy meg van lepődve a PHP Unicode támogatásának hiányán. Valójában a PHP éppen úgy nem foglalkozik a karakterek repreneztációjához használt kódolással, mint a MySQL 4.0.x és korábbi verziói. Nézzük csak hogy mit is jelent ez közelebbről.

Amit minden programozónak tudnia kell

Bártházi András · 2003. Okt. 20. (H), 09.18
A "Joel on Software" oldalon olvasható egy kellemes cikk: "A következőket kell bejelentenem: ha te egy jelenleg is dolgozó programozó vagy, de nem ismered a karakterek, karakterkészletek, kódolások és a Unicode alapjait, és sikerül elkapnom téged, én tutira beutallak egy tengeralattjáróra hagymát pucolni 6 hónapra. Esküszöm, meg fogom tenni."