ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 22, 2003 - Blog bejegyzés

Teljes php levlista kereső a php|architectnél

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 22. (Sze), 16.32
A php|architect oldalán immár elérhető egy olyan szolgáltatás is, amely az összes PHP levelezőlista (valójában azok usenet hírcsoport leképezései) keresését teszi lehetővé. Ez minden eddigi keresőnél többet nyújt a nemzetközi listákat bújók számára, hiszen az eddigi archívumok vagy csak részben fedték le a listákat, vagy nem voltak kereshetőek.

PHP EasyWindows telepítő 4.3.3.1

Granc Róbert · 2003. Okt. 22. (Sze), 16.01
A héten megjelent az elsősorban a PHP-vel még csak ismerkedőknek szánt összetett telepítőcsomag legfrissebb kiadása, amely a PHP 4.3.3 mellett olyan kiegészítőket is telepít, mint a PEAR és ADOdb könyvtárak, az SQLite adatbáziskezelő, a FastCGI (csak IIS alá történő telepítés esetén), vagy a Turck MMCache a szkriptek gyorsításához.

WinLIKE - ablakozós felület böngészőben

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 22. (Sze), 12.33
A WinLIKE egy olyan DHTML megvalósítású ablakozós felületet biztosít, mely az asztali ablakozós rendszerek legfőbb funkcióit megvalósítja. Az ablakok átfedésben lehetnek (mindig az aktív ablakkal felül), átméretezhetőek, címsor méretűre minimalizálhatóak, bezárhatóak. Az ablakok listájából kiválaszhatjuk az éppen nyitott ablakok közül azt, amelyikkel dolgozni szeretnénk.

A PHP skálázhatóságának mítosza

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 22. (Sze), 07.11
Egy az ONJava.com oldalon megjelent cikkben Jack Herrington a J2EE és a PHP webszerver környezetben használt architektúráját hasonlítja össze, és arra a megállapításra jut, hogy a PHP legalább olyan jól skálázható, mint a J2EE. Az írás megjelenési helye miatt is jelentős vitát kavart.