ugrás a tartalomhoz

ActiveLink IORCA és PHP-XML csomag

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 30. (Cs), 10.22
Az ActiveLink IORCA egy a Java import funkciójához hasonló betöltést lehetővé tevő PHP függvény, mely a Javaban megszokott csomag elérési azonosítókat támogatja. Használatakor (pl. import("org.active-link.xml.XMLDocument");) nemcsak a megadott PHP osztályból készít példányt, de az összes szükséges egyéb osztályt is betölti a függőségek ellenőrzésével.

Az IORCA pesze csak egy mellékterméke az ActiveLink által kiadott XML kezelő osztály családnak, mely elsősorban a DOMXML kezelő funkciókra kínál alternatív megoldást. Az osztályok alapos absztakción estek át, így a különböző XML elemeket külön PHP osztáyok reprezentálják.
 
1

XML értelmezés

Anonymous · 2004. Dec. 3. (P), 15.41
Írtam egy kis XML értelmezőt PHP-ban DOMXML függvények használatával. Működik is, de a karakterkódolással gond van. Az ékezetes betűk helyett mindenféle szemét jelenik meg.

Van valakinek ötlete erre a problémára?
2

Iconv

Hojtsy Gábor · 2004. Dec. 3. (P), 15.44
Sokféle kódolás lehetséges, a PHP XML értelmező függvényeinél is meg lehet adni, hogy milyen kódolást alkalmaz az a karaktersorozat, amit beadsz. Sajnos a PHP alapból kevés kódolást támogat, ezért az iconv kiterjesztést tudod bevetni a kódolások közötti konverzióra.