ugrás a tartalomhoz

php dot hu

T.G · 2003. Szep. 15. (H), 10.17
A magyar PHPs közösség számára ismert tény, hogy a php.hu domaint a Deltha Rendszerház Kft. tulajdonolja, és az ini.hu domain átirányító szolgáltatás keretében aldomainek létrehozására ad lehetőséget ez alatt ingyenesen. Többször felmerült a PHP levelező listán, hogy a PHP felhasználók tábora nem tartja korrektnek a Deltha eljárását a PHP domain lefoglalásával. Megpróbáltam egy félmegoldással segíteni ezen a problémán.

Mivel a php.hu aldomainek ingyenes létrehozását teszi lehetővé, úgy döntöttem, hogy a fontosabb PHPs oldalaknak aldomaineket hozok létre, melyek átirányítanak a tényleges tartalmakat hordozó oldalra. Ezek között a domaniek között vannak a PHP.net legfontosab szolgáltatásai, a nálunk is népszerű programcsomagok oldalai (adodb.php.hu például a php.weblogs.com/ADODB oldalra irányít), és a fontosabb magyar lapok is.

Jelenleg közel 70 aldomain áll így a PHP használók rendelkezésére, s remélem, hogy a lista tovább fog bővülni.

Ezzel az alapproblémát nem sikerült megoldani, de ha valaki nem tudja egy projekt weboldalának címét, akkor most könnyen megtalálhatja. Az átirányítás közben megjelenő felugró ablakot a most már minden böngészőhöz elérthető popup blokkoló programokkal lehet megúszni.
 
1

Re: php dot hu

Granc Róbert · 2003. Szep. 15. (H), 10.49
Tök jó kezdeményezés, nekem eszembe nem jutott volna. Azért persze tényleg jó lenne, ha maga a php.hu is valahogy kötődne majd a php-hez, akárcsak Gobáék javaslata alapján a php.net-re irányítva.
T.G, kösz a munkát a regisztrációkkal! :)

Robi