ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 12, 2003 - Blog bejegyzés

Hogyan ne tervezzünk weblapokat

Bártházi András · 2003. Szep. 12. (P), 18.01
Hétvége révén egy kis szórakozási lehetőséget ajánlanék, de mégis a weblapok készítése témánál fogunk maradni. A link amennyire nem tartalmaz sok új információt a webfejlesztéssel kapcsolatosan, annyira jó... :)

Gallery 1.4

Granc Róbert · 2003. Szep. 12. (P), 12.20
Tegnap megjelent az egyik legkedveltebb nyílt forráskódú, PHP alapú képgaléria legújabb változata. Az 1.4 már többnyelvűsített, jelenleg is több, mint 20 nyelven jeleníthető meg (a magyar egyelőre nincs közöttük). Emellett a szerzők teljesen átfésülték a dokumentációt, informatívabbá, egyben könnyebben kezelhetővé tették azt.

RSS a hírlevelek helyettesítésére

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 12. (P), 10.03
A különböző hírlevelek küldői egyre nagyobb harcot kell, hogy vívjanak a spamszűrő szoftverekkel, melyek a nagy volumenben szétküldött hírleveleket is sokszor kéretlen levélnek tekintik. Ezért egyre többen az RSS szabvány felé fordulnak, mely igény esetén biztosított hírlevelet nyújthat az érdeklődöknek.

Microsoft vs. Eolas

Bártházi András · 2003. Szep. 12. (P), 07.19
Infók a Microsoft-Eolas üggyel kapcsolatban: "A források szerint a találkozón elhangzott a Microsoft azon véleménye, hogy egy egyszerű dialógus ablak az oldalra érkezés és a Java applet vagy az ActiveX kontroll indulása előtt kivonná az Internet Explorert a szabadalom 'automatizált interaktív élmény' definíciója alól."

Web használhatóság

Bártházi András · 2003. Szep. 12. (P), 04.38
A legtöbb olvasónk biztos vagyok benne, hogy több ezer honlapot látott már, ha nem többet. Abban is biztos vagyok, hogy közülük csak kevesen tudják megmondani biztosan ("tudományos alapon"), hogy mitől épül fel jól egy weblap, melyik a legjobb elrendezés, ami a leghasználhatóbb a látogatóknak. Ezen a téren mindenki saját tapasztalatait felhasználva általában az érzéseire támaszkodik. Vannak viszont kutatások is a témában.