ugrás a tartalomhoz

Gallery 1.4

Granc Róbert · 2003. Szep. 12. (P), 12.20
Tegnap megjelent az egyik legkedveltebb nyílt forráskódú, PHP alapú képgaléria legújabb változata. Az 1.4 már többnyelvűsített, jelenleg is több, mint 20 nyelven jeleníthető meg (a magyar egyelőre nincs közöttük). Emellett a szerzők teljesen átfésülték a dokumentációt, informatívabbá, egyben könnyebben kezelhetővé tették azt.

Az egyéb változások között kiemelkedik az egyedi albumelemek (és nem csak a teljes albumok) tulajdonosi jogainak meghatározása, veszteségmentes JPEG elforgatás, a kép méretének és az EXIF adatoknak automatikus megjelenítése, a lemez betelésekor nem történik adatvesztés, korlátozható a fájl- és képméret, jelentősen bővített a keresési funkció, valamint számtalan kisebb hibajavítást és finomítást végeztek a szkripten.

Ugyanekkor jelent meg a Gallery Remote, a többplatformos, Java alapú távoli kezelőfelület 1.1 változata is. Az új változatban már könnyebben állíthatóak a beállítások, proxy és https támogatással is rendelkezik, el tudja forgatni a képeket feltöltés előtt, hatékonyabb protokoll által gyűjti be az albumok listáját, valamint támogatja a Gallery 1.3.4 által bevezetett "extra mezők" funkcionalitást.

Honlap és letöltés: http://gallery.menalto.com