ugrás a tartalomhoz

Microsoft vs. Eolas

Bártházi András · 2003. Szep. 12. (P), 07.19
Infók a Microsoft-Eolas üggyel kapcsolatban: "A források szerint a találkozón elhangzott a Microsoft azon véleménye, hogy egy egyszerű dialógus ablak az oldalra érkezés és a Java applet vagy az ActiveX kontroll indulása előtt kivonná az Internet Explorert a szabadalom 'automatizált interaktív élmény' definíciója alól."

A BusinessWeek cikke szerint legalábbis ez hangzott el azon a találkozón, melyet a W3C a Macromedia főhadiszállásán tartott, miután az Eolas cég nyert a Microsoft ellen a weblapokba beágyazható objektumokkal kapcsolatos perében. Bár a Microsoft itt csak a Java-ról és ActiveX-ről beszél, a Flash oldalak is kifejezetten érintettek az ügyben. A cikk szerint ennyivel nem adják fel az óriáscégnél, keresni fognak más megoldási lehetőségeket is, például a DHTML-t és a scripting nyelveket segítségük hívva. Másik lehetőség, ha az objektumot magát beágyazzuk a weblapba (ezáltal nem külső objektum lesz meghívva, ráadásul ez le van írva az eredeti 1991-es HTTP protokollban, ami előbbi, mint az Eolas szabványa). Ahogy korábban is írtuk, az ügy nem csak a Microsoftot érinti, hanem más böngészőket gyártó cégeket, közösségeket is, így az Opera és a Mozilla is célpontja lehet a jövőben az Eolasnak, ha nem változtatnak a böngészők működésén.

A cikkhez kapcsolódik a W3C által üzemeltetett publikus web bővítmények levelezőlista archívum is, itt folytatódik a vita a kérdéssel kapcsolatosan.
 
1

Re: Microsoft vs. Eolas

Benjamin · 2003. Szep. 12. (P), 10.44
majd screenshotot nyomjatok amikor Eolas haxored ;)