ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 13, 2003 - Blog bejegyzés

Linux és Windows szerverek biztonsága

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 13. (Szo), 22.25
A Linux alapú és nem a Windows szerverek szenvedik el a legtöbb sikeres támadást egy brit számítógépes cég jelentése szerint. A cég által augusztus hónapban "sikeres és ellenőrizhető" betöréseknek minősített támadások 67%-ban Linux szervereket értek, a Windows szerverek 23.2%-al a második helyen vannak. A következtetésnél azonban kérdés, hogyan tálaljuk a hírt.

Megjelent a SharpDevelop 0.97 Beta verziója

Bártházi András · 2003. Szep. 13. (Szo), 14.58
Tegnap újabb verziója jelent meg a GPL alapú .Net-es fejlesztői környezetnek, a #develop-nak. A legújabb verzió újdonságai a következők:

Mennyire népszerű a Flash?

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 13. (Szo), 13.13
Egy 2003 júniusában készült felmérés szerint Macromedia Flash lejátszóval világszerte 436 millióan rendelkeznek. A felmérés szerint a Flash a böngészők 97%-ában alapértelmezésben telepített, külön letöltés nélkül használható. A Macromedia szerint második helyen szerepel a Java 91%-al, majd a PDF olvasó következik 81%-al.

Felhasználóbarátabb űrlap hibaüzeneket

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 13. (Szo), 11.26
Adam Kalsey egyik blog bejegyzésében nemcsak rámutat arra, hogy az űrlapokat kitöltő felhasználókat megfelelő hibajelentéssel kell megbecsülni, hanem a módszerét bemutató PHP kódot is megjelenteti, így a példához hasonló egyszerű űrlapok felhasználóbarát ellenőrzése már kevés fejlesztést kíván.

MySQLDiff - adatbázis-eltérések vizsgálata

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 13. (Szo), 08.21
A MySQLDiff nevű eszközzel lehetővé válik két adatbázis példány közötti eltérések vizsgálata, és az egységes állapot létrehozása érdekében szükséges ALTER parancsok előállítása. Olyan paramétereket vizsgál a program, mint a táblák típusa, az azokhoz fűzött megjegyzések, a táblák oszlopai, adattípusok és egyéb opciók.