Archívum - 2012 - Fórum téma
február 25
Ajax után bind
Van egy ilyen kódom (Drupal 7.x, JQuery)A "kikapcs-bekapcs" rész jól működik. A gond ott kezdődik, hogy a "#more" egy olyan gomb, melynek hatására egy Ajax lekérdezés után újratöltődik a ".select-field-wrapper".
Ugyan én újrahívom az Ajax lefutás után a init() rész (ami le is fut), de a bind "eltűnik" a .select-field-wrapper-ról.
Nem vagyok programozó, de szeretnék valami útmutatást. Én arra gyanakszom, hogy a "ajaxComplete"-kor még nincs a helyén(?) a .select-field-wrapper, így nem bind-elődik. Vagy rosszul csinálok valamit ?
■
(function ($) {
$(document).ready(function() {
init();
});
function init() {
// kikapcs-bekapcs
$(".select-field-wrapper").bind("change", function(e){
$("td:has(#"+this.value+") div.form-wrapper").slideUp("slow");
$("#"+this.value).slideDown("slow");
});
// ajax betöltés után
$("#more").bind("ajaxComplete ", function(){
init();
});
}
})(jQuery);
Ugyan én újrahívom az Ajax lefutás után a init() rész (ami le is fut), de a bind "eltűnik" a .select-field-wrapper-ról.
Nem vagyok programozó, de szeretnék valami útmutatást. Én arra gyanakszom, hogy a "ajaxComplete"-kor még nincs a helyén(?) a .select-field-wrapper, így nem bind-elődik. Vagy rosszul csinálok valamit ?
Milyen hiba, vagy esetleg kód hiányzhat a követekező mail.php -ből?
Új szolgáltatóhoz kerül a weblapom, de utólag megtudtam itt a "hagyományos email küldő php" nem fog működni. Csak SMTP hitelesítéssel oldaható meg:S
(Azt szeretném elérni hogy az oldalamba beágyazott lapon szereplő email küldő php segítségével, az oldalra érkező látogatók gyorsba üzenetet tudjanak nekem küldni)
Namármost kaptam tőlük egy segédletet, ami alapján egy nagyon egyszerű mail.php létrehoztam de nem történt semmi miután az új tárhelyen futattam. Szerintetek mi lehet a baj?
a fájl amit kaptam:
http://data.hu/get/4773599/sunweb_smtp.rtf
és a szerkesztett
Mail.php:
<?
$cimzett = "normalize##kukac##freemail.hu";
$targy = "Szia János!";
$tartalom = "Arra gondoltam, hogy búvárkodjunk. Üdv, Kata";
/*mail($cimzett, $targy, $tartalom)*/;
require_once "Mail.php";
$smtp = Mail::factory('smtp', array(
'host' => 'mail.sunweb.hu',
'auth' => true,
'username' => 'usernevemet ide beirtam',
'password' => 'jelszavamat ide beirtam'
));
$sentmail = $smtp->send($cimzett, array(
'From' => 'Szabó Lilla <lilla.szabo##kukac##abcd.hu>',
'To' => $cimzett,
'Subject' => $targy
), $tartalom);
?>
■ (Azt szeretném elérni hogy az oldalamba beágyazott lapon szereplő email küldő php segítségével, az oldalra érkező látogatók gyorsba üzenetet tudjanak nekem küldni)
Namármost kaptam tőlük egy segédletet, ami alapján egy nagyon egyszerű mail.php létrehoztam de nem történt semmi miután az új tárhelyen futattam. Szerintetek mi lehet a baj?
a fájl amit kaptam:
http://data.hu/get/4773599/sunweb_smtp.rtf
és a szerkesztett
Mail.php:
<?
$cimzett = "normalize##kukac##freemail.hu";
$targy = "Szia János!";
$tartalom = "Arra gondoltam, hogy búvárkodjunk. Üdv, Kata";
/*mail($cimzett, $targy, $tartalom)*/;
require_once "Mail.php";
$smtp = Mail::factory('smtp', array(
'host' => 'mail.sunweb.hu',
'auth' => true,
'username' => 'usernevemet ide beirtam',
'password' => 'jelszavamat ide beirtam'
));
$sentmail = $smtp->send($cimzett, array(
'From' => 'Szabó Lilla <lilla.szabo##kukac##abcd.hu>',
'To' => $cimzett,
'Subject' => $targy
), $tartalom);
?>
február 24
Ismételten this, de egy kis flash-el megkavarva.
Sziasztok!
Adott egy JS osztály, van egy metódusa. Ezt a metódust paraméterként adom egy flash objektumnak, amit swfobject-tel hozok létre, majd amikor szükséges flashből meghívom ExternalInterface.call-al. Ez működik is a lenti kóddal (bár abban koránt sem vagy biztos, hogy az adott példány metódusát hívja), azonban a this már a window-ra mutat amikor a függvény fut. A kérdés, valahogyan megoldható-e, hogy az ExternalInterface-ből hívott callback-eknél, hogy a this-en keresztül az eredeti objetumot érjem el? Persze különösebb hekkelések, eval, meg túl sok kód nélkül?
JS:benFlashben:
■ Adott egy JS osztály, van egy metódusa. Ezt a metódust paraméterként adom egy flash objektumnak, amit swfobject-tel hozok létre, majd amikor szükséges flashből meghívom ExternalInterface.call-al. Ez működik is a lenti kóddal (bár abban koránt sem vagy biztos, hogy az adott példány metódusát hívja), azonban a this már a window-ra mutat amikor a függvény fut. A kérdés, valahogyan megoldható-e, hogy az ExternalInterface-ből hívott callback-eknél, hogy a this-en keresztül az eredeti objetumot érjem el? Persze különösebb hekkelések, eval, meg túl sok kód nélkül?
JS:ben
CJukebox=function() {
var v= {callback:this.onFinishedLoad};
var p= {};
var a = {id: "musicPlayer", name: "musicPlayer"};
swfobject.embedSWF("player.swf",placeholder", "10", "10", "8.0.35.0", "", v, p, a);
}
CJukebox.prototype.onFinshedLoad=function() {
console.log(this);
}
//valahol később:
new CJukebox();
ExternalInterface.call(callback);
Fragment azonosítók
Sziasztok!
Fragment azonosítókkal kapcsolatban futottam bele egy kisebb fajta dilemmába, és ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményekre.
Szóval adott egy bemutatkozó jellegű honlap aminek az egyik lapja a desing-ból fakadóan alapvetően többféle információt tartalmaz (személyes adatok, elérhetőség, projectek stb.) Ezek szekciókat alkotnak a lapon belül, és mindegyik szekción belül fel vannak sorolva az az alá tartozó tartalom blokkok (a továbbiakban csak "blokk") hogy így fogalmazzak. Tehát például a bemutatkozás szekció alatt fel vannak sorolva a személyek és a hozzájuk tartozó információk. A projectek alatt fel vannak sorolva az egyes projectek és némi információ róluk. Ezek egy-egy kisebb blokkot alkotnak, tehát egy szekció alapvetően az alá tartozó blokkok felsorolásából áll.
Azt szeretném megoldani hogy megfelelő URL hivatkozással kapásból rá lehessen ugrani egy-egy adott blokkra a lapon belül, fragmentek segítségével. Ez elsőre pofon egyszerűnek tűnik, mert minden blokknak adhatnék például egy id-t és akkor a .../#13 hivatkozás a 13. block-ra ugrana, csak ez így nem valami szép. Sokkal szebb lenne ha a fragment például valahogy úgy festene hogy .../#szekcio-id/blokk-id Ekkor az egyes blokkok id attribútuma úgy festene hogy id="szekcio-id/blokk-id". Viszont ez a megoldás azért nem működik, mert az id attribútum nem tartalmazhat slash karaktert. Tehát ahelyett, hogy minden blokkot egy számmal azonosítanék, sokkal jobb lenne ha a hova tartozása szerint kapna következetesen egy azonosítót.
A lényeg az, hogy mindezt minél beszédesebben, és minél szebben szeretném megoldani a fenti feltételeket figyelemebe véve. Ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményekre. Ki hogyan oldaná meg?
A segítséget előre is köszönöm.
■ Fragment azonosítókkal kapcsolatban futottam bele egy kisebb fajta dilemmába, és ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményekre.
Szóval adott egy bemutatkozó jellegű honlap aminek az egyik lapja a desing-ból fakadóan alapvetően többféle információt tartalmaz (személyes adatok, elérhetőség, projectek stb.) Ezek szekciókat alkotnak a lapon belül, és mindegyik szekción belül fel vannak sorolva az az alá tartozó tartalom blokkok (a továbbiakban csak "blokk") hogy így fogalmazzak. Tehát például a bemutatkozás szekció alatt fel vannak sorolva a személyek és a hozzájuk tartozó információk. A projectek alatt fel vannak sorolva az egyes projectek és némi információ róluk. Ezek egy-egy kisebb blokkot alkotnak, tehát egy szekció alapvetően az alá tartozó blokkok felsorolásából áll.
Azt szeretném megoldani hogy megfelelő URL hivatkozással kapásból rá lehessen ugrani egy-egy adott blokkra a lapon belül, fragmentek segítségével. Ez elsőre pofon egyszerűnek tűnik, mert minden blokknak adhatnék például egy id-t és akkor a .../#13 hivatkozás a 13. block-ra ugrana, csak ez így nem valami szép. Sokkal szebb lenne ha a fragment például valahogy úgy festene hogy .../#szekcio-id/blokk-id Ekkor az egyes blokkok id attribútuma úgy festene hogy id="szekcio-id/blokk-id". Viszont ez a megoldás azért nem működik, mert az id attribútum nem tartalmazhat slash karaktert. Tehát ahelyett, hogy minden blokkot egy számmal azonosítanék, sokkal jobb lenne ha a hova tartozása szerint kapna következetesen egy azonosítót.
A lényeg az, hogy mindezt minél beszédesebben, és minél szebben szeretném megoldani a fenti feltételeket figyelemebe véve. Ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményekre. Ki hogyan oldaná meg?
A segítséget előre is köszönöm.
django olvasnivaló?
Tudnátok online olvasnivalót ajánlani a django-val (1.1 v. 1.3) való ismerkedéshez, ha már átrágtam magam a "hivatalos" tutorialon?
Szerettem volna megnézni a django.hu-t, de ott csak egy nginx hibaüzenet fogad :(
■ Szerettem volna megnézni a django.hu-t, de ott csak egy nginx hibaüzenet fogad :(
február 23
node szerü tartalom mentése db-be
Sziasztok!
Ezt inkább vitatémának szánom, mert tudok rá megoldást, kettő megoldást (ha valaki tud egy harmadikat, ne tartsa magában) és megtudom találni melyik a legjobb :)
A cél: csm tartalom mentése adatbázisban, a cms oldalon lévő "slotokat" a felhasználó adhatja meg admin felületen, úgy mint szöveges mező, cím mező, kép mező, szám mező stb. A megadott template-el ezek lesznek megjelenítve.
A form/template/tipus megvalósítását most hagyjuk, adatbázisban az egyes oldalak elmentésére koncentrálok.
két lehetséges megoldáson gondolkozok, a 2-at részesítem előnyben:
1. megoldás, fő tábla node, erre vannak adattípusonként csatolva táblák, úgy mint node_string, node_integer, node_real, node_text, node_date, node_datetime stb.
előny: db-ben kevesebb helyet foglal a 2. megoldáshoz képest
hátrány: keresés megvalósítása bonyolultabb, egyes slot tipusoknál tárolnom kell, hogy milyen adattipus tartozik hozzá (bonyolítja a megvalósítást, 2. megoldásnál elég csak validálni az adatot)
2. megoldás, fő tábla node, erre van egy tábla node_content csatolva, amiben egy longtext mező tárolja az adatot és fulltext index van rátéve a kereséshez.
előny: nagyon egyszerű és gyors a keresés
hátrány: kisebb adatok (pl: szám, dátum) is egy longtext mezőbe írjuk bele, adatbázisban tárolás szempontjából ez így csúnya
----
mindkét esetben kérdéses a sebesség, leginkább a keresés sebessége, tesztelni fogom mondjuk 1 millió adattal (200.000 node, mindegyikhez 5 adattipus), fulltext search miatt a 2. talán gyorsabb lesz, nem tudom ekkora adat mennyiségnél hogy viselkedik...
■ Ezt inkább vitatémának szánom, mert tudok rá megoldást, kettő megoldást (ha valaki tud egy harmadikat, ne tartsa magában) és megtudom találni melyik a legjobb :)
A cél: csm tartalom mentése adatbázisban, a cms oldalon lévő "slotokat" a felhasználó adhatja meg admin felületen, úgy mint szöveges mező, cím mező, kép mező, szám mező stb. A megadott template-el ezek lesznek megjelenítve.
A form/template/tipus megvalósítását most hagyjuk, adatbázisban az egyes oldalak elmentésére koncentrálok.
két lehetséges megoldáson gondolkozok, a 2-at részesítem előnyben:
1. megoldás, fő tábla node, erre vannak adattípusonként csatolva táblák, úgy mint node_string, node_integer, node_real, node_text, node_date, node_datetime stb.
előny: db-ben kevesebb helyet foglal a 2. megoldáshoz képest
hátrány: keresés megvalósítása bonyolultabb, egyes slot tipusoknál tárolnom kell, hogy milyen adattipus tartozik hozzá (bonyolítja a megvalósítást, 2. megoldásnál elég csak validálni az adatot)
2. megoldás, fő tábla node, erre van egy tábla node_content csatolva, amiben egy longtext mező tárolja az adatot és fulltext index van rátéve a kereséshez.
előny: nagyon egyszerű és gyors a keresés
hátrány: kisebb adatok (pl: szám, dátum) is egy longtext mezőbe írjuk bele, adatbázisban tárolás szempontjából ez így csúnya
----
mindkét esetben kérdéses a sebesség, leginkább a keresés sebessége, tesztelni fogom mondjuk 1 millió adattal (200.000 node, mindegyikhez 5 adattipus), fulltext search miatt a 2. talán gyorsabb lesz, nem tudom ekkora adat mennyiségnél hogy viselkedik...
február 22
Kiegyensúlyozott-e az adott bináris fa
Egy bináris fáról, hogyan tudom megállapítani, hogy kiegyensúlyozott-e és aztán azzá tenni?
Eddig a forrás ilyen:[colorer=javascript]package binfa;
public class Csucs {
protected int elem;
Csucs bcs, jcs;
public Csucs (int elem) {
this.e
Eddig a forrás ilyen:
package binfa;
import java.io.BufferedReader;
import java.io.FileNotFoundException;
import java.io.FileReader;
import java.util.Scanner;
public class Binfa {
public static void main(String[] args) throws FileNotFoundException {
RendezettBinfa rbf2 = new RendezettBinfa();
Scanner s = null;
try {
s = new Scanner (
new BufferedReader (
new FileReader ("szamok.txt")));
while (s.hasNextInt()) {
rbf2.addElem(s.nextInt());
}
} finally {
if (s != null) {
s.close();
}
}
System.out.println(rbf2.inorder());
System.out.print("Magassága: ");
System.out.println(rbf2.height());
System.out.println();
/**/
RendezettBinfa rbf = new RendezettBinfa();
rbf.addElem(4);
rbf.addElem(2);
rbf.addElem(1);
rbf.addElem(3);
rbf.addElem(6);
rbf.addElem(5);
rbf.addElem(7);
System.out.println(rbf); // inorder eljárás, mert a gyökér a bal- és a jobbrészfa kiírása között van
System.out.print("Inorder: ");
System.out.println(rbf.inorder());
System.out.print("Postorder: ");
System.out.println(rbf.postorder());
System.out.print("Magassága: ");
System.out.println(rbf.height());
System.out.print("Preorder: ");
System.out.println(rbf.preorder());
/*
Csucs cs = new Csucs(5);
Csucs bcs = new Csucs(6);
Csucs jcs = new Csucs(7);
cs.addLeft(bcs);
cs.addRight(jcs);
System.out.println(cs); // *.toString
cs.setElem(1);
cs.bcs.setElem(2);
jcs.setElem(3);
System.out.println(cs);
// System.out.println(jcs);
*/
}
}
public class Csucs {
protected int elem;
Csucs bcs, jcs;
public Csucs (int elem) {
this.e
február 21
jquery hover
Sziasztok!
Egy fotó felett van egy-egy linkem, amit csak akkor szeretnék megjeleníteni, amikor a fotó fölé viszem az egeret és ha elveszem, akkor elrejteni. Egyébként a két link egy balra meg egy jobbra mutató nyil (képes link), amivel lehet váltani a fotót. Kipróbáltam a jquery hover és mouseover füvvvényeit. Remekül működnek.
Mikor az egyik nyil fölé viszem az egeret, akkor elkezdenek villogni a nyilak, mivel mikor a nyil felett vagyok az egérrel úgy veszi mintha már nem lennék a fotó fölött. Aztán mikor eltűnik, akkor megint az érvényesül, hogy a fotó felett vagyok. :)
Ti hogy oldanátok meg ezt a villogó problémát?
■ Egy fotó felett van egy-egy linkem, amit csak akkor szeretnék megjeleníteni, amikor a fotó fölé viszem az egeret és ha elveszem, akkor elrejteni. Egyébként a két link egy balra meg egy jobbra mutató nyil (képes link), amivel lehet váltani a fotót. Kipróbáltam a jquery hover és mouseover füvvvényeit. Remekül működnek.
Mikor az egyik nyil fölé viszem az egeret, akkor elkezdenek villogni a nyilak, mivel mikor a nyil felett vagyok az egérrel úgy veszi mintha már nem lennék a fotó fölött. Aztán mikor eltűnik, akkor megint az érvényesül, hogy a fotó felett vagyok. :)
Ti hogy oldanátok meg ezt a villogó problémát?
isinstance - ne használjam?
Lehet, hogy a hiányos angolom miatt, de nem teljesen világos amit itt ír a szerző az isinstance használatáról.
Ahogy elnézem, ő többé-kevésbé általánosságban, programnyelvtől függetlenül próbálja megfogalmazni, miért ártalmas(???) az isinstance használata, de van egy szakasz amit nem értek: annak megállapítására, hogy egy paraméterként kapott objektum implementált-e egy szükséges interface-t ("to determine whether an object supports a particular interface "), szerinte alkalmatlan és kerülendő az isinstance használata, ugyanakkor nem látom, hogy adna tippet, hogy mit kellene helyette.
A saját problémám: pythonban készítettem egy fa struktúra leírására használható osztályt. (csak tanulgatok, semmi komoly)
Néhány helyen szeretném ellenőrizni, hogy a paraméterként kapott objektum az általam definiált Node osztályból származik-e, ezzel biztosítva, hogy a szükséges attribútumok és metódusok létezzenek benne.
Ha a fentieket jól értelmezem, e célra nem illik ezt használni. De ha ez így van(így van??), akkor hogyan tudnám ellenőrizni?
■ Ahogy elnézem, ő többé-kevésbé általánosságban, programnyelvtől függetlenül próbálja megfogalmazni, miért ártalmas(???) az isinstance használata, de van egy szakasz amit nem értek: annak megállapítására, hogy egy paraméterként kapott objektum implementált-e egy szükséges interface-t ("to determine whether an object supports a particular interface "), szerinte alkalmatlan és kerülendő az isinstance használata, ugyanakkor nem látom, hogy adna tippet, hogy mit kellene helyette.
A saját problémám: pythonban készítettem egy fa struktúra leírására használható osztályt. (csak tanulgatok, semmi komoly)
Néhány helyen szeretném ellenőrizni, hogy a paraméterként kapott objektum az általam definiált Node osztályból származik-e, ezzel biztosítva, hogy a szükséges attribútumok és metódusok létezzenek benne.
Ha a fentieket jól értelmezem, e célra nem illik ezt használni. De ha ez így van(így van??), akkor hogyan tudnám ellenőrizni?
GIT - szerver alkalmazás nélkül?
Most ismerkedem a GIT-tel, illetve valójában a verziókezeléssel is (emiatt lehet, hogy maga a kérdés felvetés is hibás, ebben az esetben, akkor kérem, hogy a helyes kérdés felvetésében is segítsetek:)
Egy weboldalt többen szerkesztünk, csak FTP hozzáférésünk van, a szerverre plusz alkalmazás feltelepítésére nincs lehetőség. Nem érjük el egymás gépét.
Megoldható a fenti feltételekkel, hogy mégis használjunk közös repository-t? Az nem szükséges, hogy maga az élesítés is GIT-tel menjen. Tehát elegendő, hogy a Pull, Push utasítást FTP-n keresztül egy közös könyvtárral végezzük. Checkout-ot külön kezelnénk, illetve nem tudom, hogy hogyan érdemes. Nem biztos, hogy előnyös lenne, a Pull-t összekötni az élesítéssel is.
Amennyiben nem megoldható, akkor ilyen esetben mit szoktak csinálni? Mindenképpen szükséges a szerverre valamilyen program feltelepítése?
Válaszokat előre is köszönöm!
■ Egy weboldalt többen szerkesztünk, csak FTP hozzáférésünk van, a szerverre plusz alkalmazás feltelepítésére nincs lehetőség. Nem érjük el egymás gépét.
Megoldható a fenti feltételekkel, hogy mégis használjunk közös repository-t? Az nem szükséges, hogy maga az élesítés is GIT-tel menjen. Tehát elegendő, hogy a Pull, Push utasítást FTP-n keresztül egy közös könyvtárral végezzük. Checkout-ot külön kezelnénk, illetve nem tudom, hogy hogyan érdemes. Nem biztos, hogy előnyös lenne, a Pull-t összekötni az élesítéssel is.
Amennyiben nem megoldható, akkor ilyen esetben mit szoktak csinálni? Mindenképpen szükséges a szerverre valamilyen program feltelepítése?
Válaszokat előre is köszönöm!