Archívum - 2012 - Fórum téma
augusztus 7
Fotókat szolgáltató hírcsatorna létrehozása
A Google Fotó Képernyővédő egy pontjában olvastam, hogy meg lehet neki adni fotókat nyilvános webhelyekről, fotókat szolgáltató hírcsatornákból. Hogyan lehet ilyen hírcsatornát létrehozni?
■ augusztus 6
FCK Editor font megjelenítés
Olyan problémám lenne, hogy az FCK Editorban fckconfig.js egyik során kellene változtatnom de nem értek hozzá!Ennek kimenet a következő:De nekem így kellene:"" lenne a lényeg, hogy a betűtipust ne gépen keresse, hanem a weboldal adja meg neki (a tárhelyen el van mentve a ttf , és a css -ben is meg van adva neki).
Remélem érthető voltam mi a probléma.
■ 'FontFace' :
{
Element : 'font',
Styles : { 'font-family' : '#("Font","font")' },
Overrides : [ { Element : 'font', Attributes : { 'face' : null } } ]
},<font style="font-size: 18px; "><font style="font-family: CopperplateGothicLight; ">dffg</font></font><font style="font-size: 18px; "><font style="font-family: "CopperplateGothicLight" ">dffg</font></font>Remélem érthető voltam mi a probléma.
augusztus 5
FCK Editor megjelenítési hiba
cszlak kérdése privát | 2012.08.05. 20:37 | válasz
Az a problémám, hogy az FCKEditor megjeleníti az oldalon a beírt kódott csak hibásan:
\" Ebből a \ jelet hogyan lehet kivenni, mert ha nem rakná bele akkor pont jó lenne.
Az összes kódot nem tudom ide rakni, de a FCKConfig.js fájlba ezt találtam a kérdéses részhez.
Előre is köszönöm a válaszokat.
■ Az a problémám, hogy az FCKEditor megjeleníti az oldalon a beírt kódott csak hibásan:
<font style="font-size: 18px; "><font style="font-family: Tahoma; ">erterterertertert</font></font><br />
'FontFace' :
{
Element : 'font',
Styles : { 'font-family' : '#("Font")' },
Overrides : [ { Element : 'font', Attributes : { 'face' : null } } ]
},
Előre is köszönöm a válaszokat.
augusztus 5
hivatkozás
sziasztok van ez a kód:és az a problémám hogy csak egy linket rak hivatkozásba és én azt akarom elérni ahány link annyi hivatkozás.
ezt hogyan?
■ if ($start !== false && $end == 0)
{
$message =substr($message,0,$start).'<a target="_BLANK" class="c" href="'.substr($message,$start).'">'.substr($message,$start).'</a>';
}else{
$message =substr($message,0,$start).'<a target="_BLANK" class="c" href="'.substr($message,$start,$end-$start).'">'.substr($message,$start,$end-$start).'</a>'.substr($message,$end);
}ezt hogyan?
Támadható-e a scriptem?
Sziasztok!
Elnézést a túl pongyola címért, de jobbat nem tudtam kitalálni.
Van egy scriptem, ami swf-ből kapott változó értéket küldi át ajax-szal egy php-fájlnak, ami lementi.
Konkrétabban:
swf -> jsItt az swf az swf objektum, a jspoint pedig megkapja az swfpoint értékét az swf objektumból.
js -> phpItt pedig átküldöm a php fájlnak.
Szóval a lényeg:
Swf-ből kapott adatot js-nek átadva, majd azt továbbküldve ajax-szal a php-nak, van-e olyan biztonsági rés, ahol bárki egy kis fejlesztői érzékkel bele tud nyúlni, és megváltoztatni mondjuk a 'jspoint' értékét?
Hallottam olyanról, hogy Firebug-gal meg lehet állítani egy script futását, hibakeresés miatt, és folytatni lehet a megszakítás után.
Ha támadható, akkor tudtok valamilyen megoldást, amivel ez kiküszöbölhető?
Előre is köszi, és remélem, érthető. Ha nem, akkor még részletezem.
■ Elnézést a túl pongyola címért, de jobbat nem tudtam kitalálni.
Van egy scriptem, ami swf-ből kapott változó értéket küldi át ajax-szal egy php-fájlnak, ami lementi.
Konkrétabban:
swf -> js
var jspoint = swf.GetVariable('swfpoint');js -> php
$.ajax({
url: 'php/phpfajl.php?key=swfpoint&val=' + jspoint,
success: function(data) {
//...
}
});Szóval a lényeg:
Swf-ből kapott adatot js-nek átadva, majd azt továbbküldve ajax-szal a php-nak, van-e olyan biztonsági rés, ahol bárki egy kis fejlesztői érzékkel bele tud nyúlni, és megváltoztatni mondjuk a 'jspoint' értékét?
Hallottam olyanról, hogy Firebug-gal meg lehet állítani egy script futását, hibakeresés miatt, és folytatni lehet a megszakítás után.
Ha támadható, akkor tudtok valamilyen megoldást, amivel ez kiküszöbölhető?
Előre is köszi, és remélem, érthető. Ha nem, akkor még részletezem.
augusztus 3
Windows-os gépen többféle környezet?
Sziasztok!
Van ötletetek és tapasztalatatok arra, hogy hogyan lehet (windows-on) többféle fejlesztői környezetet kialakítani és teljesen elszeparálni?
Fejl. programokat, teszt-webszervert, adatbázisokat, stb.
(Jelenleg: php mysql apache netbeans | asp mssql, "webmatrix" :) )
Az eredeti cél az lett volna ugye, hogy a két "nagy csoportot" külön tudjam választani: amikor az egyik kell, akkor feleslegesen ne töltődjön/induljon el a másik, ne legyenek bent azok a könyvtárak a user könytárába, ami a másik csoportba tartozik, ésatöbbi.
(Arról nem is beszélve, hogy a munkámat és a hobbi garázdálkodásomat is teljesen külön szedném)
Naív módon csináltam több felhasználói fiókot, aminál az első buktató az volt, hogy egy halom eszköz csak rendszergazdai joggal futatható.
Aztán: a programok nagy százalékánál 2 lehetőség van: vagy fel van telepítve és milliónyi más szolgáltatás is (hálózati beállítások stb) vagy nincs feltelepítve - teljesen függetlenül, hogy ki a user.
Jött a B verzió: mi lennne ha virtuális gép(ek)en dolgoznék? Mivel azon lehetne a legjobban elkülöníteni ezeket - csakhogy ott meg jogi dolgokba ütköztem: konkrétan a Windows (oem verzió persze..) és más fizetős progikat meg kéne vennem külön a virtuális gépre..
Szóval, most ott tartok, hogy írok ide néhány sort, hátha valakinek van hasonló tapasztalata...
■ Van ötletetek és tapasztalatatok arra, hogy hogyan lehet (windows-on) többféle fejlesztői környezetet kialakítani és teljesen elszeparálni?
Fejl. programokat, teszt-webszervert, adatbázisokat, stb.
(Jelenleg: php mysql apache netbeans | asp mssql, "webmatrix" :) )
Az eredeti cél az lett volna ugye, hogy a két "nagy csoportot" külön tudjam választani: amikor az egyik kell, akkor feleslegesen ne töltődjön/induljon el a másik, ne legyenek bent azok a könyvtárak a user könytárába, ami a másik csoportba tartozik, ésatöbbi.
(Arról nem is beszélve, hogy a munkámat és a hobbi garázdálkodásomat is teljesen külön szedném)
Naív módon csináltam több felhasználói fiókot, aminál az első buktató az volt, hogy egy halom eszköz csak rendszergazdai joggal futatható.
Aztán: a programok nagy százalékánál 2 lehetőség van: vagy fel van telepítve és milliónyi más szolgáltatás is (hálózati beállítások stb) vagy nincs feltelepítve - teljesen függetlenül, hogy ki a user.
Jött a B verzió: mi lennne ha virtuális gép(ek)en dolgoznék? Mivel azon lehetne a legjobban elkülöníteni ezeket - csakhogy ott meg jogi dolgokba ütköztem: konkrétan a Windows (oem verzió persze..) és más fizetős progikat meg kéne vennem külön a virtuális gépre..
Szóval, most ott tartok, hogy írok ide néhány sort, hátha valakinek van hasonló tapasztalata...
augusztus 2
Ajax - Form átküldése
Üdvözletem.
Lehet, hogy már volt ilyen téma, kerestem nem találtam, ha még is, akkor elnézést.
Előre szólok nem nagyon értek az ajax-hoz és erős a gyanúm, hogy nem is lehetséges amit szeretnék, de azért biztos ami tuti megkérdezem.
Szóval olyan érdekelne, hogy van-e lehetőség arra, hogy az egész formot átküldjem ajax-on keresztül vagy egyenként kell az elemeket átküldeni?
Már próbálkoztam, idáig jutottam:
index.phpajax.php
■ Lehet, hogy már volt ilyen téma, kerestem nem találtam, ha még is, akkor elnézést.
Előre szólok nem nagyon értek az ajax-hoz és erős a gyanúm, hogy nem is lehetséges amit szeretnék, de azért biztos ami tuti megkérdezem.
Szóval olyan érdekelne, hogy van-e lehetőség arra, hogy az egész formot átküldjem ajax-on keresztül vagy egyenként kell az elemeket átküldeni?
Már próbálkoztam, idáig jutottam:
index.php
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function ajax(x){
var xmlhttp;
if (window.XMLHttpRequest){
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else{
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
xmlhttp.onreadystatechange=function(){
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200){
document.getElementById("newDiv").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
}
xmlhttp.open("POST","ajax.php",true);
xmlhttp.setRequestHeader("Content-type","application/x-www-form-urlencoded");
xmlhttp.send("new="+x);
}
</script>
</head>
<body>
<form id="newForm">
<input type="text" name="name" /><br />
<input type="text" name="tel" /><br />
<input type="button" value="Mehet" onClick="ajax(this.form)" />
</form>
<div id="newDiv">
</div>
</body>
<?php
var_dump($_POST['new']);
?>
ajax history
Sziasztok!
Hogy tudom azt megoldani ha ajaxal betöltök több oldal és frissitek akkor ne rakjon vissza rendes lapra ha nem maradjon az ajaxos résznél?
segítsetek köszi:)
■ Hogy tudom azt megoldani ha ajaxal betöltök több oldal és frissitek akkor ne rakjon vissza rendes lapra ha nem maradjon az ajaxos résznél?
segítsetek köszi:)
augusztus 1
xls-ből xml fájl magyar ékezetekkel
Sziasztok !
Excel reader-rel beolvasok egy xls fájlt, amiben magyar ékezetes karakterek is vannak.
A beolvasott adatokat kiírom egy xml fájlba szabályos szerkezettel, viszont az ékezetekkel gondjaim vannak.
Valami ötlet ?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
■ Excel reader-rel beolvasok egy xls fájlt, amiben magyar ékezetes karakterek is vannak.
A beolvasott adatokat kiírom egy xml fájlba szabályos szerkezettel, viszont az ékezetekkel gondjaim vannak.
Valami ötlet ?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Yii framework - eseménykezelés
Sziasztok!
A Yii Frameworkot tanulom és eseménykezeléssel kapcsolatban nem tudok előre jutni. Kerestem és találtam számos példát, ami igyekszik bemutatni az eseménykezelést, de nem sikerült működő kódot összehoznom. Azért nem sikerült szerintem, mert egy olyan példát sem sikerült találnom, ahol pontosan le lett volna írva, hogy melyik kódrészt pontosan hová kell tenni. Aki ért hozzá, kérem írja, le, hogy pontosan melyik kódrészt hová kell beírni, hogy működjön. Nem kell bonyolult (legalább is nekem, kezdőnek bonyolultnak tűnő) példa, csak egy egyszerű esemény. Teljesen mindegy, hogy milyen példa, csak legyen benne, hogy miket és hová kell írni, hogy működjön.
Ezt a könyvet olvasom most:
Yii Application Development Cookbook
Lehet, hogy az itt található példa zavart össze. A 11. oldalon ír egy onClick nevű eseményről, amiről arra következtetnék, hogy kattintásra kiírja, az eseményben található "Click!" feliratot. Ezt a példát nem is értem, hogy miért került bele, mert, ha jól gondolom akkor ezek az események nem egyeznek meg a javaScript-es eseményekkel. Ezek bizonyos függvényhívások esetén (pl. sikeres regisztráció után, egy oldal betöltése előtt...) futtatnak le egy kódrészt szerveroldalon. Vagy rosszul gondolom?
Köszi a segítséget,
Robi
■ A Yii Frameworkot tanulom és eseménykezeléssel kapcsolatban nem tudok előre jutni. Kerestem és találtam számos példát, ami igyekszik bemutatni az eseménykezelést, de nem sikerült működő kódot összehoznom. Azért nem sikerült szerintem, mert egy olyan példát sem sikerült találnom, ahol pontosan le lett volna írva, hogy melyik kódrészt pontosan hová kell tenni. Aki ért hozzá, kérem írja, le, hogy pontosan melyik kódrészt hová kell beírni, hogy működjön. Nem kell bonyolult (legalább is nekem, kezdőnek bonyolultnak tűnő) példa, csak egy egyszerű esemény. Teljesen mindegy, hogy milyen példa, csak legyen benne, hogy miket és hová kell írni, hogy működjön.
Ezt a könyvet olvasom most:
Yii Application Development Cookbook
Lehet, hogy az itt található példa zavart össze. A 11. oldalon ír egy onClick nevű eseményről, amiről arra következtetnék, hogy kattintásra kiírja, az eseményben található "Click!" feliratot. Ezt a példát nem is értem, hogy miért került bele, mert, ha jól gondolom akkor ezek az események nem egyeznek meg a javaScript-es eseményekkel. Ezek bizonyos függvényhívások esetén (pl. sikeres regisztráció után, egy oldal betöltése előtt...) futtatnak le egy kódrészt szerveroldalon. Vagy rosszul gondolom?
Köszi a segítséget,
Robi