ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 16, 2011 - Fórum téma

Pénzbehajtás problémás ügyfelektől, hogyan?

csigafattyu · 2011. Május. 16. (H), 18.21
Sziasztok! Épp most volt nálam egy barátom, aki pénzbehajtással foglalkozik. Nem maffiózó, hanem követeléskezelő cége van. Beszélgettünk arról, hogy a webes szakmában mennyi érvénytelen sutyerák megrendelő van, aki az élő fába is beleköt, meg újracsináltat mindent ötvenszer, de a végén fizetni nem akar, pedig nem is nagy összegekről van szó. Erre felvetette, hogy esetleg csinálna egy divíziót a cégen belül, ami kifejezetten a szabadúszó designerek, programozók és hasonlók igényeire állna rá. Tehát akár pár tízezer forintos összegeknek is utánamennek, és szakszerűen meggyőzik az ügyfelet, hogy nem érdemes szórakozni. Ennek persze díja van, de azt is az adóson hajtják be. Megvannak a módszerek arra is, ha nincs írott szerződés, csak szóbeli megállapodás, a bírósági úttól kezdve a nyomásgyakorlásig számos dologhoz értenek.

Kérdés, szerintetek lenne-e igény egy ilyen szolgáltatásra? Fordulnátok-e egy ilyen céghez, ha már megint megpróbált átverni egy gyökér ügyfél, aki azt hiszi, ő nagy ember, mert mondjuk autószalonja van?
 

Kijelölés tiltás Operában (nem védelemként)

haho · 2011. Május. 16. (H), 15.21
Sziasztok!
A honlapomnak (ami még csak készülőben van) egy saját gördítősávot készítettem JavaScriptben. Ehhez a gördítősávhoz ragaszkodom, mivel teljesen egyedi a színe, a formája és mind az 5 népszerű böngészőben ugyanúgy néz ki.
Sajnos ha a felhasználó a csúszkával szeretné görgetni a lapot akkor a weblap szöveges és némi képi tartalma is kijelölésre kerül görgetéskor.

Ezért kitaláltam, hogy amikor a felhasználó használja a csúszkát lefedem az egész weboldalt egy átlátszó hátterű divvel és letiltom az elemek kijelölésének lehetőségét (de csak arra az időre amíg a csúszka használatban van).
Így egyébként a felhasználó azt jelölgethet ki amit csak akar... de a csúszka is szépen működik.

EGYETLEN NAGY PROBLÉMA ADÓDOTT: Operában (verzió 11.10 van meg nekem) nem tudom semmilyen módszerrel letiltani az elemek kijelölésének lehetőségét, illetve hiába a teljes weblap lefedése is Operában, mert az átlátszó hátterű divek mögötti tartalmakat is kijelöli.

Mit lehet ilyenkor csinálni?
 

IIS-PHP MsSQL nem megy

taki47 · 2011. Május. 16. (H), 09.33
Sziasztok!

IIS7-est használok Windows2008 szerver alatt, PHP5-el.
MsSQL modult szeretnék futtatni rajta. A PHP.INI-ben levettem a kommentet a php_mssql.dll alól, ezt a fájlt, és az ntwdblib.dll-t bemásoltam a windows és a system32 könyvtár alá is, mégse indul el. A phpinfo()-ban sem látszik az mssql, és az mssql_connect() se működik. Mi lehet a gond még?

Előre is köszi