ugrás a tartalomhoz

Kijelölés tiltás Operában (nem védelemként)

haho · 2011. Május. 16. (H), 15.21
Sziasztok!
A honlapomnak (ami még csak készülőben van) egy saját gördítősávot készítettem JavaScriptben. Ehhez a gördítősávhoz ragaszkodom, mivel teljesen egyedi a színe, a formája és mind az 5 népszerű böngészőben ugyanúgy néz ki.
Sajnos ha a felhasználó a csúszkával szeretné görgetni a lapot akkor a weblap szöveges és némi képi tartalma is kijelölésre kerül görgetéskor.

Ezért kitaláltam, hogy amikor a felhasználó használja a csúszkát lefedem az egész weboldalt egy átlátszó hátterű divvel és letiltom az elemek kijelölésének lehetőségét (de csak arra az időre amíg a csúszka használatban van).
Így egyébként a felhasználó azt jelölgethet ki amit csak akar... de a csúszka is szépen működik.

EGYETLEN NAGY PROBLÉMA ADÓDOTT: Operában (verzió 11.10 van meg nekem) nem tudom semmilyen módszerrel letiltani az elemek kijelölésének lehetőségét, illetve hiába a teljes weblap lefedése is Operában, mert az átlátszó hátterű divek mögötti tartalmakat is kijelöli.

Mit lehet ilyenkor csinálni?
 
1

Ha kód (nem)működésére

kuka · 2011. Május. 16. (H), 15.32
Ha kód (nem)működésére panaszkodsz, miért nem mutatod a kódot is?

Egyelőre úgy hangzik, hogy hiányzik a preventDefault() metódus hívás.
2

Sikerült : )

haho · 2011. Május. 16. (H), 20.46
Ne haragudj, de nem értem miért írtad, hogy a kódom nem működik. A kódom nem volt hibás, csak az általad megadott metódus hívást nem ismertem.

És bár csak amatőr vagyok, de nem igazán értem, hogy pl. a kijelölés tiltása témával kapcsolatban miért nem találtam rá se magyar, se idegen nyelvű lapokon erre az általad említett lehetőségre.

Ez egy elképesztően hasznos dolog és NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!