Archívum - Május 19, 2011 - Fórum téma
CSS fix szélesség középen, de két oldalt különböző szín?
Már órák óta keresgélek megfelelő css megoldást az alábbi elrendezéshez, de még csak ehhez hasonlót sem találtam.
Adott az alábbi egyszerű elrendezés, ahol a container középre van igazítva és 980px széles:
-----------------------
---|-container-|---
-----------------------
A css:A html:Most viszont a következőt szeretném megoldani:
1. a container maradjon középen, 980px széleséggel.
2. a container-en belül legyen egy azonos magasságú panel (P).
3. a panel (P) szélessége fix 250px legyen.
4. a panel (P) mellett balra lévő dinamikus szélességű üres rész (A) ugyanolyan színű legyen mint a panel (P)
5. a container mellett jobbra lévő dinamikus szélességű üres rész (B) ugyanolyan színű legyen mint a container.
----------------------------
-A-|-(P)container-|-B-
Amilyen megoldásokat találtam eddig az mind %-ban adta meg a szélességeket. Úgy én is meg tudnám oldani, hogy mindnek beállítok egy %-ot, de a gond az, hogy a container fix 980px kell, hogy legyen és ezen belül a (P) fix 250px széles.
■ Adott az alábbi egyszerű elrendezés, ahol a container középre van igazítva és 980px széles:
-----------------------
---|-container-|---
-----------------------
A css:
.bar { width: 100%; min-width: 1000px; margin: 0px auto; }
.container { width: 980px; margin: 0px auto; padding-left: 10px; padding-right: 10px; }
<div class="bar" id="special">
<div class="container">content</div>
</div>
1. a container maradjon középen, 980px széleséggel.
2. a container-en belül legyen egy azonos magasságú panel (P).
3. a panel (P) szélessége fix 250px legyen.
4. a panel (P) mellett balra lévő dinamikus szélességű üres rész (A) ugyanolyan színű legyen mint a panel (P)
5. a container mellett jobbra lévő dinamikus szélességű üres rész (B) ugyanolyan színű legyen mint a container.
-A-|-(P)container-|-B-
Amilyen megoldásokat találtam eddig az mind %-ban adta meg a szélességeket. Úgy én is meg tudnám oldani, hogy mindnek beállítok egy %-ot, de a gond az, hogy a container fix 980px kell, hogy legyen és ezen belül a (P) fix 250px széles.
php file szerkesztö és mentés
Sziasztok!!
Egy Olyat Szeretnék csinálni amivel pl index.php -be belépek szerkesztem és utánna felül irja azt. Hogyan lehet ez meg valósitani??:)
■ Egy Olyat Szeretnék csinálni amivel pl index.php -be belépek szerkesztem és utánna felül irja azt. Hogyan lehet ez meg valósitani??:)
Az új szerver néha kihagy
Sziasztok!
Dühös és csalódott vagyok, jól jönne néhány tanács, előre is köszönöm!
Egy facebook-os webappom van, néhányszáz felhasználóval a világ minden tájáról, de főleg az Amerikából.
Eddig egy magyar hosztról szolgáltam ki őket, de mivel mostanra eljutott addig a dolog, hogy egy kicsit szeretném reklámozni és felnövelni a felhasználók számát pár ezerre, valamint a felhasználók nagy része amerikai, gondoltam, hogy ott bérelek shared host tárhelyet.
A HostGatort választottam. Nagyon profinak látszott, nekem tetszett.
Az első tesztek jók voltak, áttettem az alkalmazást oda.
De sajnos a felhasználók panaszkodni kezdtek, hogy néha befagy az alkalmazás -- aztán én is tapasztaltam.
XMLHttpRequest-tel szinkron módban küldök ki nagyon kicsi csomagokat és kapok vissza aprócska válaszokat, a magyar szerverrel nem volt semmi gond.
Most viszont időről időre egy-egy kiküldött csomag (odaérkezése) megakad hosszú másodpercekre, sőt, percekre. Ez persze azt eredményezi, hogy a böngésző fennakad. A Chrome ilyenkor "kill the page or wait" ablakot is kitesz.
A lehetőségeim, ahogy látom:
1. Átírni mindent aszinkron módba: ez önmagában nem segít, mert úgyis ki kell raknom egy várakoztató homokórát az ügyfélnek, ugyanannyit kell várnia.
Azonban gondolkodtam a következőn: aszinkron módba átírok mindent, és ha nem jön válasz 1 másodpercen belül, akkor ugyanezt a kérést kiküldöm mégegyszer (tapasztalatom szerint ugyanis maga a szerver nem lesz elérhetetlen ilyenkor, pl. a ping is válaszol gyorsan) és szerver oldalon is lekezelem ezt: ha másodjára jön egy ugyanolyan kérés, azt figyelmen kívül hagyom.
Na most ez nagy munka és sok hibalehetőséget takar.
Hogy is van ez, ha ugyanazzal az XMLHttpRequest-tel újra kiküldöm a kérést, akkor a callback függvény kétszer is visszajöhet, ugye? Vagy ilyenkor csak az egyik jön vissza?
Dühös és csalódott vagyok, jól jönne néhány tanács, előre is köszönöm!
Egy facebook-os webappom van, néhányszáz felhasználóval a világ minden tájáról, de főleg az Amerikából.
Eddig egy magyar hosztról szolgáltam ki őket, de mivel mostanra eljutott addig a dolog, hogy egy kicsit szeretném reklámozni és felnövelni a felhasználók számát pár ezerre, valamint a felhasználók nagy része amerikai, gondoltam, hogy ott bérelek shared host tárhelyet.
A HostGatort választottam. Nagyon profinak látszott, nekem tetszett.
Az első tesztek jók voltak, áttettem az alkalmazást oda.
De sajnos a felhasználók panaszkodni kezdtek, hogy néha befagy az alkalmazás -- aztán én is tapasztaltam.
XMLHttpRequest-tel szinkron módban küldök ki nagyon kicsi csomagokat és kapok vissza aprócska válaszokat, a magyar szerverrel nem volt semmi gond.
Most viszont időről időre egy-egy kiküldött csomag (odaérkezése) megakad hosszú másodpercekre, sőt, percekre. Ez persze azt eredményezi, hogy a böngésző fennakad. A Chrome ilyenkor "kill the page or wait" ablakot is kitesz.
A lehetőségeim, ahogy látom:
1. Átírni mindent aszinkron módba: ez önmagában nem segít, mert úgyis ki kell raknom egy várakoztató homokórát az ügyfélnek, ugyanannyit kell várnia.
Azonban gondolkodtam a következőn: aszinkron módba átírok mindent, és ha nem jön válasz 1 másodpercen belül, akkor ugyanezt a kérést kiküldöm mégegyszer (tapasztalatom szerint ugyanis maga a szerver nem lesz elérhetetlen ilyenkor, pl. a ping is válaszol gyorsan) és szerver oldalon is lekezelem ezt: ha másodjára jön egy ugyanolyan kérés, azt figyelmen kívül hagyom.
Na most ez nagy munka és sok hibalehetőséget takar.
Hogy is van ez, ha ugyanazzal az XMLHttpRequest-tel újra kiküldöm a kérést, akkor a callback függvény kétszer is visszajöhet, ugye? Vagy ilyenkor csak az egyik jön vissza?