ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 20, 2011 - Fórum téma

Webes alkalmazás telepítő

webinstaller · 2011. Május. 20. (P), 20.28
Kedves Weblaborosok!

Egy új általunk fejlesztett alkalmazás legelső verzióját szeretném bemutatni nektek. Ez az alkalmazás bizonyára sokunk számára hasznos lehet. Miről is lenne szó?

Csapatunk egy alkalmazás kifejlesztését tűzte ki célul, amivel a mobilokon megszokott egyszerű alkalmazás telepítést szeretné átültetni a szerveres környezetbe. Képzeljétek el, hogy egy phpBB, Wordpress, stb alkalmazás telepítése csupán egyetlen kattintással megoldható. Telepítés után ezek update-elése vagy törlése is csupán egy-egy kattintás.

Jelenlegi a pre alpha verzió a http://webinstaller.net címen érhető el.

Pár szó a működésről és a használatról:

Facebook account-tal vagy a hagyományos regisztrációval be lehet jelentkezni. Bejelentkezés után lehetőség van a konfigurálásra.

1. lépés: Hozzatok létre egy domain-t http://webinstaller.net/domain/create. Domain létrehozásához meg kell adni egy a domain-hez tartozó FTP és MySQL adatbázis user-t. FIGYELEM! Még erősen fejlesztői stádiumban van a program azért ne adjatok meg éles adatokhoz hozzáférő user-eket. Érdemes külön erre a célra FTP és MySQL user-t létrehozni.
A rendszer csak érvényes FTP és MySQL user-eket enged elmenteni a domain-hez. Ezt le is ellenőrzi.

2. lépés: Mentés után felmásolja magától a megadott web könyvtárba a webinstallernet/install.php file-t. Ez fogja a későbbiekben végezni a telepítést.

3. lépés: Alkalmazás telepítése. http://webinstaller.net/application/browse. Innen lehet válogatni a jelenleg telepíthető alkalmazásokból. Már folyamatban van egy részletes leírás elkészítése arról, hogyan lehet ilyen telepíthető csomagokat készíteni és feltölteni.

Már most is elérhető az alkalmazások törlése, de csak a file-okat törli az adatbázist nem takarítja ki.

A rendszer folyamatos fejlesztés alatt van és folyamatosan kerülnek bele az új funkciók. Arra szeretnélek kérni titeket, hogy írjátok meg véleményeteket akár ide a fórumra vagy az info##kukac##webinstaller.net-re.
 

PHP osztály - OOP v. csak annak látszik?

Kérésre törölve 11. · 2011. Május. 20. (P), 09.31
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a mellékelt osztály megfelel-e az objektum orientált programozás elveinek, vagy csak annyit csináltam, hogy egy függvény gyűjteményt beraktam egy class kulcsszóval kezdődő blokkba?
Bónusz kérdés: elkövettem-e benne valami komolyabb baklövést?
A User osztály egyébként csak arra szolgálna, hogy a kiválasztott azonosítóhoz tartozó adatokat betöltse + egy metódus segítségével tudja ellenőrizni a user jelszavát.
(későbbiekben ezen keresztül intézném az authentikációt, esetleg az authorizációt is)

ui: egyáltalán szabad itt ilyet kérdezni vagy e célra keressek más fórumot?