ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 2010 - Fórum téma

május 18

GIS avagy tavolsagszamitas MySql-ben

carstepPCE · 2010. Május. 18. (K), 13.06
Udv mindenkinek,

azzal szenvedek, hogy szeretnek egy tarolt eljaras irni mysql 5.1.37-ben, de mindenfele hiba nelkul csak annyi uzenetet kapok vissza minden fronton (log, error message), hogy Couldn't create Stored Procedure

A tarolt eljaras lenyege, hogy koordinata kozotti tavolsagot szamitsak ki, mindezt MySQL alatt. A kerdeses kod igy nez ki:

DELIMITER $$

CREATE PROCEDURE geodist_otp (
	IN userid INT,
	IN dist INT
) 
BEGIN
	DECLARE mylon DOUBLE;
	DECLARE mylat DOUBLE;
	DECLARE lon1 FLOAT;
	DECLARE lon2 FLOAT;
	DECLARE lat1 FLOAT;
	DECLARE lat2 FLOAT;
	-- get the original lon and lat for the userid
	SELECT longitude, latitude INTO mylon, mylat FROM users WHERE id=userid LIMIT 1;
	-- calculate lon and lat for the rectangle:
	SET lon1 = mylon-dist/ABS(COS(RADIANS(mylat))*69);
	SET lon2 = mylon+dist/ABS(COS(RADIANS(mylat))*69);
	SET lat1 = mylat-(dist/69);
	SET lat2 = mylat+(dist/69);
	SELECT destination.*, 6537 * 2 * ASIN(SQRT( POWER(SIN((origin.latitude - destination.latitude) * PI()/180 / 2), 2) + COS(origin.latitude * PI()/180) * COS(destination.latitude * PI()/180) * POWER(SIN((origin.longitude - destination.longitude) * PI()/180 / 2), 2) )) AS distance FROM atm_otp destination, users origin WHERE origin.id=userid AND destination.longitude BETWEEN lon1 AND lon2 AND destination.latitude BETWEEN lat1 AND lat2 HAVING distance < dist ORDER BY distance LIMIT 10;
END $$
DELIMITER;
ha valaki le tudna nekem ezt tesztelni egy sajat szerveren, hogy az an MySQL-m bugos e vagy rossz az egesz koncepcio, akkor kerem tegye meg es valaszat varom ide?

május 17

Mysql adatok beszurása

wifi196 · 2010. Május. 17. (H), 20.48
szisztok lenne egy problémám, tudom hogy már nem 1 forum foglakozot a témával de nem tudtam dulöre jutni velük ezért felteszem nektek a kérdést olyat szeretnék hogy:
csináltam egy nagyon alap login rendszert és mikor belép a felhasználo akkor ott neki legyenek menüpontok és az egyik menüpont a profil lenne és ha rámegy akkor kiirja azokat az adatokat amivel regisztrált tehát amit feltet mysql-re (email cime,neve,neme stb.)
ezt ogy tudnám megcsinálni??
 

php link kérdés

Hellhammer · 2010. Május. 17. (H), 11.55
Üdv!

Egy "nem biztos hogy van ilyen, de azért megkérdezem" jellegű kérdésem lenne, honlap kezdőlap: valami.php, a kimenet úgy néz ki, hogy egy 3 soros táblázat:
felső sor=egy db kép
második sor=menügombok
harmadik sor= include kezdolap.php

Namost, az az ötletem támadt, hogy milyen "egyszerű" lenne, ha a gombokra kattintva nem egy másik lap töltődne be, hanem csak annyi történne, hogy a kezdolap.php helyett egy masik.php-t includolna az oldal..

Erre létezik lehetőség a php-ben??

Előre is köszi bármilyen segítséget, linket, vagy akár csak google-be írható kulcsszót...
 

innerhtml ajax

tatarbj · 2010. Május. 17. (H), 11.28
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni: van egy elég nagy formom, amiben három olyan részem is van, ahol új tételeket tudok hozzáadni, mutatom:
username:
email:
...
végzettség neve:
végzettség szintje:
[ez az első, ebből többet is szeretnék adni, elsőre egyet jelenítek meg, majd mellette egy plusz gomb, amire katt és jön egy újabb ugyanilyen rész végzettég neve: végzettség szintje:...]
...
még egy hasonló és még egy ugyanilyen, mint a végzettséges (lényeg, három különböző :))

tehát amiben gondolkodom: innerhtml. Viszont hogy tegyem be ide a megfelelőt? Illetve valami szépség legyen ajaxos (vizuálisan jobban nézzen ki, mint csak simán beteszi oda az új divet). nézelődtem jquery-ben, de nem találtam okosat. Ha linkekkel láttok el az is jó, csak néhány indító gondolat kell :)

Előre is köszönöm, üdv tatarbj
 

május 16

Table 'tabla' is marked as crashed and should be repaired

lenis90 · 2010. Május. 16. (V), 17.01
Üdv mindenki!

Pár napja új szerverre költözött az oldalam, és azóta naponta kb 4× a következő üzenetet kapom:

Table 'felhasznalok' is marked as crashed and should be repaired.

Ha jól sejtem megsérülhetett az adott tábla, a kérdés adott: Hogy lehet véglegesen javítani?

Sajnos a REPAIR TABLE `felhasznalok` lekérés csak pár óráig hozza rendbe a táblát, utána újra hibát dob.
 

Miét ne használjunk IE-t?

nemalevi · 2010. Május. 16. (V), 12.51
Sziasztok!

Szeretném ha mindenki leírná a saját véleményét - akit érdekel a téma -, hogy miért NE HASZNÁLJUNK Internet Explorert. Lehetőleg 5-10 pontban, hogy könnyen áttekinthető legyen. Ha volt már hasonló téma itt, akkor elnézést kérek.
 

Weblap IE8

Dumbo · 2010. Május. 16. (V), 07.28
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, szeretném ezt az oldalt átalakítani.
De most jön a nagy problémám firefox alatt jól működik az oldal IE8 alatt nem.

Kérlek nézzetek rá az oldalra antennaszereles.uw.hu

Bármilyen ötletet megköszönök:)

thx
 

Apache összeomlik

inf3rno · 2010. Május. 16. (V), 04.53
Sziasztok!

WAMPServer2.0i-t használok jó ideje. Minden szépen és jól működött egészen néhány nappal ezelőttig. Azóta a php hibák egy részénél összeomlik a szerver. Újraraktam az egészet, leszedtem a legújabb php verziót, kipróbáltam azzal is, nem segített. Új apache-ot nem szedtem még, majd valamikor azt is kipróbálom.

Az összeomlásnál ugye a windows kiírja, hogy az apache leáll, elnézésemet kérik...
szAppName : httpd.exe
szAppVer : 2.2.11.0
szModName : php5ts.dll
szModVer : 5.3.0.0
offset : 00023d9a

ez van a részletesebb infoban. Próbáltam utánakeresni a hibának, elég sok bejelentést találtam róla, de megoldást sehol.

Ha tudjátok, hogy hogy kell megoldani, akkor légyszi írjátok meg. Már belefáradtam, hogy ezzel foglalkozzak, szóval légyszi csak akkor írjatok a megoldásáról, ha tényleg tudjátok, hogy működik, nem pedig csak találgattok.


Kicsit elegem lett a WAMP konfigurációból, ha valaki tud ajánlani valami kis egyszerű http szervert, amivel lehet php+mysql-ben fejleszteni, és támogatja a htaccess fájlokat, akkor szívesen váltanék.

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv. Laci
 

május 15

JavaScript saját fájlnév

presidento · 2010. Május. 15. (Szo), 18.09
Van arra valamilyen lehetőség, hogy kiderítsem, hogy éppen milyen nevű fájlban vagyok a JavaScripttel? (Inline script esetén nincs gond, nekem egy külsőleg betöltött script fájl esetén lenne rá szükségem.)

Eddig csak Firefox alá találtam nem szép, de működő megoldást:
var fileName;
try { throw new Exception(); } catch(e) { fileName = e.fileName; };
alert( fileName );
 

Megoldatlan hiba IE 7-8 ban, illetve input szöveg pozicionálás

Jackal · 2010. Május. 15. (Szo), 13.52
Üdv, az alábbi problémával vergődöm egy ideje, és nem tudom megoldani:

Van egy menüsorom, amiben van két img., mind a kettő egy-egy gomb (de imgként vannak a kódban, nem input type buttonként) és az alábbi jelenséget produkálják: ha kijelölünk az oldalon valahol szöveget és képet egyszerre, akkor a a böngésző a gombon lévő szöveget le"blur"olja, valahogy így:

http://http://www.grafinet.hu/works/index.html

Értelemszerűen az elsővel van a baj.

A böngészőben kikapcsoltam a cleartype betűsimítási funkciót, nincs filter beállítva, illetve a cssben filter:none; értéket állítottam hogy véletlenül se legyen ilyen.
Már átírtam körülötte a struktúrát, betettem divbe, táblába, kiszedegettem a javascriptecet, átettem compatible nézetbe a böngészőt, kiszedtem az img taget és input type buttonnak megadtam a képet háttérként, de semmi változás.

Másik problémám szintén IE, nem tudom az input mezőbe value="" értékeként megadott kezdőszöveget középre igazítani, a vertical-align nem hat rá. Minden más böngészőben defaultból középre igazít (FF,Opera, Safari, Chrome), kivéve IE alatt. Paddingolni nem akarom, mert akkor tolja a hátteret, illetve a többi böngészőben értelemszerűen lejjebb csúszik a szöveg.

Van valakinek erre ötlete, hogy miért csinálja ezt az IE?