ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 22, 2010 - Fórum téma

kétszintes menü + include

Batka1985 · 2010. Május. 22. (Szo), 19.39
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. 2 szintes menü van egy weboldalon. Include fg-el szeretném a content div-be betölteni a tartalmat. Egy szintes menünél semmi gond nincs viszont a kétszintesnél valami miatt nem töltődik be az oldal. Én így csináltam meg, de nem jó. Mi lehet a hibám?

A menü egy részlete:
<li><a href="#">Információk</a>
      <ul>
         <li><a href="index.php?x=bemutatkozas.php">Bemutatkozás</a></li>


A content div-ben elhelyezkedő include fgv:
<div id="content">
<?php
        $x = $_GET['x'];
if(!isset($x)) {
$x = "main";
}
$file = $x . ".php";
if (is_readable($file) && in_array($x, array('main', 'bemutatkozas'))){
include("$file");
}
?>
</div>
 

Mennyire lehet utasítani a böngészőt, hogy a "kliens nevében" más weblapokat nyisson meg és ott cselekedjen?

alagutaso · 2010. Május. 22. (Szo), 01.43
Sziasztok!

Előre is bocs, mert egy teljesen kezdő tesz fel nagyon konkrét kérdést, szóval lehet, hogy az egész egy gyökérség...

Mennyire lehet utasítani a böngészőt? Például azt szeretném, hogy a weblapom egy olyan szolgáltatást nyújtson, hogy ha beírok egy szót és okézok, akkor új ablakban egy másik - nem saját - weblapot nyit meg, de nem a nyitólapján, hanem olyan állapotban, mintha annak a webalapnak egy bizonyos mezejébe beírtam volna az előbbi szót és submitoltam volna.

Na mondtam én, hogy ebből gáz lesz :)

pl. a weblapomon legyen egy egysoros űrlap, amibe ha beleírok, akkor megnyitja a google keresési találatát az adott szóra. Csakhogy ezt a google konkrétan támogatja és eszközt ad hozzá, akárcsak hasonló társai. (vagy nem?)

Mert mi van ha én olyan webalpokkal szeretném ezt megcsinálni, amik ezt nem engedik. Vagyis nem tiltják, de nincs hozzá külön felkínált eszköz.. vagy ez a feltételezésem eleve hülyeség..
És mi van ha ennél bonyolultabb dolgokat akarok csinálni? Akár több mezős űrlapokat átadni, akár több másik weblapnak (előre programozott sorrendben a megfelelő helyekre, ami működik, amíg azokat a weblapokat meg nem változtatják.)

Serveroldalon egyszerűbbnek képzelem, valahogy úgy, hogy a server lehívja a lapot egy "virtuális böngészőn" (megint gyökérnek érzem magam :)), majd lehívja megint a kitöltött űrlappal, és csak ezt jeleníti meg ténylegesen a felhasználónak. De ez nyílván sebesség meg minden egyéb szempontból is bődületes baromság..

De akkor hogy?

Mennyire lehet utasítani a böngészőt, hogy a "kliens nevében" cselekedjen?
Vagy ehhez már böngészőt kell programozni?

Mert a chrome megcsinálja, elég sok weblappal..

*a végére eszembe jutott, hogy amennyit én tudok az alapján még lehet, hogy erre is való a javascript, de lehet, hogy pont nem*

Előre is köszi, Dávid