ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 8, 2010 - Fórum téma

Internetes kártyás fizetés, elmegy, honnan tudom

vtsoftware · 2010. Május. 8. (Szo), 23.05
Üdv mindenkinek.

Egy olyan weboldal készítésével bíztak meg, amelyen a CIB Bank internetes bankkártyás fizetési szolgáltatását szeretnék használni.
Ez rendben is.

Olvasom a dokumentációt, és egy kicsit elgodolkodtató dolgot kell benne megvalósítani.
Lehet hogy tudom a megoldást, de hogy már egy ideje nem ugrik be semmi az tuti... ami pedig elsőre beugrott az háát... nem tudom, végső esetben csak. Ha nincs más.

Nos, leírom dióhéjban, lehet van aki tud megoldást, de nem nagyon ismeri ezt a dolgot. Elképzelhető hogy én nem vagyok még valamivel tisztában, de úgy tűnik a lényeges fonalat már elkaptam...

1. az áruház oldalán fizetési módot választunk, elküldjük a banki szervernek az adatokat (összeg, tranzakció azonosító, stb...)
2. átirányítás a fizetési oldalra (itt adja meg a vásároló a kártya adtokat)
3. átirányítás az áruház oldalra ahol most a lezárást küldjük el a banknak
Erre a balhéra 10 perc van.
Ha az 1. lépésben történt küldés után 10 percig a bank nem kapja meg a 3. lépésben küldendő adatokat akkor a bank automatikusan reverzálja (visszafordítja, törli) a tranzakciót és erről az árhuháznak kötelessége a vásárlót értesíteni emailben.
Ez még menne is, ha a banki szerver meghívná az áruház egyik fájlját azután a bizonyos 10 perc után.

De itt a bökkenő hogy nem "hív" az semmit...

Szóval hogy lehet 10 perc múlva mailt küldeni ha nincs "meghívva" semmi?

CRON? Mi van ha nem tudok Cront beállítani a szerveren PHP-ből?
Akkor percenként futtassak egy PHP-t és ha akció van akkor végrehajtsa? Ez nem fogja meg a szervert túlságosan?
A rendszergazdi általi fenyítést szeretném elkerülni.

Előre is köszönöm
 

Webfejlesztő fizetés

destone · 2010. Május. 8. (Szo), 17.48
Budapesten élő, 5 éves PHP/MySQL tapasztalattal rendelkező fejlesztő milyen bruttó fizetésre számíthat?

A munkáltatói oldal felöl érdeklődöm.
 

TinyBrowser license?

mahoo · 2010. Május. 8. (Szo), 13.35
Valaki segítene értelmezni nekem a tinybrowser liszenszet?
link

Ha készítek egy weboldalt rendelésre és az admin felületen tinymce-s felület van az oldalak tartalmának szerkersztésére, akkor legálisan csak akkor integrálhatom a browser-t, ha liszenszet is vásárolok?
Köszönöm!
 

Drupal, Joomla!

szabo.b.gabor · 2010. Május. 8. (Szo), 10.34
Sziasztok!

Nem, nem azt szeretném kérdezni, hogy melyik tartalomkezelő jobb :), segítségeteket szeretném kérni.

Diplomázok éppen, és igen, egy tartalomkezelő rendszert csinálok. Joomla!-t már volt szerencsém használni régebben, Drupal-t még sajnos nem, mindenesetre a diplomamunka része lenne egy nyomi oldal létrehozása többféle tartalomkezelő rendszerben.

Nyomi oldal állna egy kezdőlapból, ahol van némi szerkeszthető szöveg, egy galériából (egy könyvtár képeinek kilistázása, jquery-lightbox rádobása), és egy kontakt form-ból ahol a látogató beír pár dolgot, ami az elküldés után elmegy egy beállított címre.

tehát egy fejlesztő szemszögéből szeretném összehasonlítani a tartalomkezelőket, adott egy feladat, megvan a design, a pontos elképzelés, és tegyük fel, hogy a modul nincs kész egyik cms-ben sem, azt meg kell írni. mennyire körülményes / könnyű mindez egy-egy tartalomkezelőben.

A versenyzők, Joomla!, Drupal és Contenido volnának (ez egy német induló). Contenido-t viszonylag jól ismerem, de a Joomla! és a Drupal annyira nem barátaim.

Csak útmutatást szeretnék kérni egy-egy hozzáértő kollégától a feladat kivitelezésére. A végén lenne egy kis xdebug profiler-es összehasonlítás is a szubjektív összehasonlítás mellett.

Az eredményeket természetesen nagyon szívesen megosztom a közösséggel, akár egy cikk formájában, és ha kész lesz a CMS-em (és lediplomáztam, tehát időm is lesz) akkor azt is nagyon szívesen bemutatom.

köszönöm előre is a segítséget!