ugrás a tartalomhoz

Drupal, Joomla!

szabo.b.gabor · 2010. Május. 8. (Szo), 10.34
Sziasztok!

Nem, nem azt szeretném kérdezni, hogy melyik tartalomkezelő jobb :), segítségeteket szeretném kérni.

Diplomázok éppen, és igen, egy tartalomkezelő rendszert csinálok. Joomla!-t már volt szerencsém használni régebben, Drupal-t még sajnos nem, mindenesetre a diplomamunka része lenne egy nyomi oldal létrehozása többféle tartalomkezelő rendszerben.

Nyomi oldal állna egy kezdőlapból, ahol van némi szerkeszthető szöveg, egy galériából (egy könyvtár képeinek kilistázása, jquery-lightbox rádobása), és egy kontakt form-ból ahol a látogató beír pár dolgot, ami az elküldés után elmegy egy beállított címre.

tehát egy fejlesztő szemszögéből szeretném összehasonlítani a tartalomkezelőket, adott egy feladat, megvan a design, a pontos elképzelés, és tegyük fel, hogy a modul nincs kész egyik cms-ben sem, azt meg kell írni. mennyire körülményes / könnyű mindez egy-egy tartalomkezelőben.

A versenyzők, Joomla!, Drupal és Contenido volnának (ez egy német induló). Contenido-t viszonylag jól ismerem, de a Joomla! és a Drupal annyira nem barátaim.

Csak útmutatást szeretnék kérni egy-egy hozzáértő kollégától a feladat kivitelezésére. A végén lenne egy kis xdebug profiler-es összehasonlítás is a szubjektív összehasonlítás mellett.

Az eredményeket természetesen nagyon szívesen megosztom a közösséggel, akár egy cikk formájában, és ha kész lesz a CMS-em (és lediplomáztam, tehát időm is lesz) akkor azt is nagyon szívesen bemutatom.

köszönöm előre is a segítséget!
 
1

Nagy Gusztáv

janoszen · 2010. Május. 8. (Szo), 12.30
Én a helyedben Nagy Gusztáv tanár úr jegyzeteit nézném meg. http://nagygusztav.hu/webes-tartalomkezelo-rendszerek-10
2

Köszönöm

szabo.b.gabor · 2010. Május. 8. (Szo), 15.05
Köszi szépen, hasznosnak mutatkozik az anyag.