ugrás a tartalomhoz

Webfejlesztő fizetés

destone · 2010. Május. 8. (Szo), 17.48
Budapesten élő, 5 éves PHP/MySQL tapasztalattal rendelkező fejlesztő milyen bruttó fizetésre számíthat?

A munkáltatói oldal felöl érdeklődöm.
 
1

(Továbbá felsőfokú angol)

destone · 2010. Május. 8. (Szo), 18.45
(Továbbá felsőfokú angol)
2

Barmennyi

janoszen · 2010. Május. 9. (V), 19.45
Barmennyi, de ha tenyleg 5 evnyi intenziv szakmai tapasztalat kell jo kis modszertani ismeretekkel, az zsebbe nyulos. Ne az evek szamat nezd mert van, aki 5 ev alatt semmit nem tanul, van aki jonehany ev mas teruleten szerzett tapasztalat utan 1 ev alatt brillians PHP fejleszto lesz. A nyelvvizsga detto ugyanez, inkabb ugy hirdesd meg, hogy targyalokepes.

Azt mar csak halkan jegyzem meg, hogy egy felso kategorias fejlesztonek mutatnod is kell valamit (pl Scrum modszertanu projektvezetes) mert nem fogja elnezni Neked ha allandoan izelgeted 5 perces feladatokkal ezzel kizokkentve a gondolatmenetebol.
3

Változó

Thomas · 2010. Május. 9. (V), 21.46
Gyakorlatilag minden cégnél más a helyzet. Régi gonosz logika, hogy minden munkaadó annyit fizet, amiért nem mond fel az alkalmazott. Igaz cserébe sok alkalmazott csak annyit dolgozik, amennyiért nem rúgják ki :)

A saját tudásodat, fizetési igényedet leginkább úgy tudod meghatározni, ha kiszámolod, hogy a mennyit tudsz kitermelni egy hónap alatt. Ez alapján könnyen ki tudod számolni, a járulékok, különböző kiadások hozzáadásával, a bruttó fizetési igényedet. Ezek után, ha jó tárgyaló vagy, a munkaadóddal már csak azt kell megbeszélni, hogy mekkora hasznot akar húzni az alkalmazásodból.
4

Tetszett...

zzrek · 2010. Május. 10. (H), 08.59
...ez a hozzászólás, nem szokványos szemszög, mégis logikus.
5

A saját tudásodat, fizetési

Ifju · 2010. Május. 10. (H), 09.30
A saját tudásodat, fizetési igényedet leginkább úgy tudod meghatározni, ha kiszámolod, hogy a mennyit tudsz kitermelni egy hónap alatt.
Milyen módon lehet ezt kiszámolni?
7

Jó kérdés

janoszen · 2010. Május. 10. (H), 11.06
Ez igazából nagyon függ az alkalmazott módszerektől is. Láttam én már 0 Ft-ot termelő projektet és ez nem a fejlesztő hibája volt.
6

Egyetértek, hogy az 5 év nem

kuka · 2010. Május. 10. (H), 10.14
Egyetértek, hogy az 5 év nem mérvadó. Inkább az volna érdekes, hogy PHPn belül mihez értesz: OOP, SQL, CLI, FTP, SOAP, grafika, titkosítás, template, framework, satöbbi.
8

Nem csak az, hogy mihez értesz...

TIV · 2010. Május. 10. (H), 17.10
hanem, hogy meg tudsz-e tanulni új dolgokat, akarsz-e megtanulni/használni új dolgokat, fogsz-e fejlődni. Szerintem ez is nagyon fontos. Mondjuk egy tipikus állásinterjún (sosem voltam) valószínűleg nincs idő kiismerni az embert, de talán igaz az, hogy felvételkor inkább az embert nézik, mintsem a szakmai tudását. Persze utóbbi is fontos, de ha mint ember unszimpatikus vagy nekik, akkor már elástad magad...

Visszatérve a témához! Mérlegeld a következőket!

Mekkora a cég? Állami esetleg? Kik és mekkorák az ügyfelek? Hány éves vagy és mennyi a szakmai tapasztalatod? Juttatások? (jó juttatások mellett egy kicsit kevesebb fizu is jó lehet)

Van egy jó oldal, ahol fizetésekről van elemzés: http://www.merces.hu/ check it!