ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 11, 2010 - Fórum téma

mysql root pass recovery&@ windows

newyorkerboy · 2010. Május. 11. (K), 17.55
Üdv!
Windows alatt hogyan tudom a mysql root pass-t kinyerni/nullázni? Akárhogy próbálom uninstallálni, újra felrakni a mysql-t, a config wizard mindig úgy indít, hogy csak akkor tudom megváltoztatni a root jelszót, ha tudom az aktuálisat. Ez tényleg ennyire bonyolult? (Nem XAMPP-ban, vagy egyéb késztermékben van, simán van telepítve, így nincs helyreállító fájl.)
Mindenféle Linuxra találtam helyreállításra megoldást, de Windowsra nem! :(
 

z-index probléma Internet Explorerben

Doktor Schnabel · 2010. Május. 11. (K), 15.05
Nem igazán konyítok a webporgramozáshoz, de úgy hozta az élet, hogy kénytelen voltam egy általam létrehozott Design alá lőtt kódot finomítani, mert aki a sitebuildet csinálta nem igazán volt a helyzet magaslatán. Kis analitikus gondolkodással azért ráéreztem a dolgokra, de két dolog kifogott rajtam. Az alanya: www.bakonykuti.com

1. Internet Explorer-ben a legördülő menü becsúszik a főmenüsor alsó sorának gombjai alá. Próbálgattam a z-index-el játszani a style.css-ben, de sehogy nem akarta az igazat. Komoly probléma, mert a célközönség egy kis falu népe, akik nagy eséllyel használnak (sajnos) Explorer-t.

2. Ez a probléma minden böngészőnél jelen van, bár az én gépemen a Firefox valamiért nem produkálja: A legördülő menü begördül a jobb oldali SWF objektumok alá.

Hálás lennék ha valaki rávilágítana a problémák megoldására. Előre is köszönöm.
 

Flash+xml-el kapcsolatos kérdés

Neewbe · 2010. Május. 11. (K), 14.23
Helló mindenkinek!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy flashben szeretnék összehozni egy bannerszerű dolgot, ami xmlből venne ki képeket és váltogatná azokat.
Az még jó lenne,ha egy mezei felhasználó egyszerűen tudná változtatni a megjelenítendő képeket/szövegeket.

Érdekelne,hogy hogy lenne ezt célszerű kivitelezni(ha egyáltalán meg lehet oldani).Nézelődtem itt-ott és nekem úgy tűnik ,hogy megvalósítható a dolog.

Ha butaságot kérdeztem előre is elnézést,egy ideje foglalkozok flashel ,de ezzel a részével még csak most barátkozok.

Előre is köszönöm a segítséget.
 

Űrlap feldolgozás PHP_SELF-el

reagenross · 2010. Május. 11. (K), 00.12
Sziasztok!

Egy keresőt gyártok egy honlaphoz és elakadtam. PHP_SELF el dolgoznám fel a keresőben bejelölt attribútumokat. Ezt úgy terveztem elérni, hogy amikor betöltődik az index.html, ellenőrzöm, hogy a keresési attribútumok létrejöttek -e a $_GET tömbben.

Eddig minden okés.

Ezután a megoldás viszont nem jó,mert ha ezután a honlapon egy query stringes linkre kattintok, tehát az oldal újratöltődik, akkor megint megtörténik a keresési attribútumok vizsgálata a $_GET tömbben, és mivel ezek már létrejöttek egyszer, így nem a query stringes linknek megfelelő ágon foga program tovább futni.

Létezik PHP-ben olyan függvény, amely elveszi a GET tömbben tárolt változóim értékét?
Vagy teljesen rossz úton járok?

Ha tudok valami megoldást, ne kódot írjatok, mert azt magamtól szeretném megcsinálni. Inkább egy ötlet kellene amin el lehet indulni.