ugrás a tartalomhoz

Megoldatlan hiba IE 7-8 ban, illetve input szöveg pozicionálás

Jackal · 2010. Május. 15. (Szo), 13.52
Üdv, az alábbi problémával vergődöm egy ideje, és nem tudom megoldani:

Van egy menüsorom, amiben van két img., mind a kettő egy-egy gomb (de imgként vannak a kódban, nem input type buttonként) és az alábbi jelenséget produkálják: ha kijelölünk az oldalon valahol szöveget és képet egyszerre, akkor a a böngésző a gombon lévő szöveget le"blur"olja, valahogy így:

http://http://www.grafinet.hu/works/index.html

Értelemszerűen az elsővel van a baj.

A böngészőben kikapcsoltam a cleartype betűsimítási funkciót, nincs filter beállítva, illetve a cssben filter:none; értéket állítottam hogy véletlenül se legyen ilyen.
Már átírtam körülötte a struktúrát, betettem divbe, táblába, kiszedegettem a javascriptecet, átettem compatible nézetbe a böngészőt, kiszedtem az img taget és input type buttonnak megadtam a képet háttérként, de semmi változás.

Másik problémám szintén IE, nem tudom az input mezőbe value="" értékeként megadott kezdőszöveget középre igazítani, a vertical-align nem hat rá. Minden más böngészőben defaultból középre igazít (FF,Opera, Safari, Chrome), kivéve IE alatt. Paddingolni nem akarom, mert akkor tolja a hátteret, illetve a többi böngészőben értelemszerűen lejjebb csúszik a szöveg.

Van valakinek erre ötlete, hogy miért csinálja ezt az IE?
 
1

Példa

Poetro · 2010. Május. 15. (Szo), 15.46
Van valahol ahol meg lehet nézni az eredetit, ami a hibát produkálja? Mert így nem igazán lehet következtetni.
2

vertical-align helyett

mandarin8 · 2010. Május. 15. (Szo), 23.12
használj line-height-et.
3

Vertical-align helyett

Jackal · 2010. Május. 16. (V), 15.07
Mandarin: Köszönöm, ez tényleg működik, javítottam.

Poetro: nem véletlenül nem linkeltem be az oldalt, mert még nincs kipublikálva, és nem akartam, hogy a megrendelő is ezen csámcsogjon (és akkor még nem néztem a dolgok jogi oldalát).

A lényeg az, hogy valamiért a böngésző ráhúz egy effectet a képre, nekem kicsit ahhoz hasonlít, mint a css-ből vezérelhető effektusok, amikkel lehet módosítani a képek felületét (és természetesen ezek csak IE alatt működnek, máshol nem).
4

Minimális példa

Poetro · 2010. Május. 16. (V), 15.21
Akkor mutass egy minimális példát, amin már tapasztalható a probléma.