ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 2010 - Fórum téma

május 5

xml file irása olvasása java-val

troy1979 · 2010. Május. 5. (Sze), 15.47
Sziasztok ,

Az iránt érdeklődnék, hogy hogyan lehet java-ban xml file-okat irni olvasni?

Korábban már dolgoztam xml file-okkal

- flash-ben
- php-ben (simple xml)

És a fenti 2 programnyelvhez hasonló módszereket keresek java-ban is

Kerestem már a neten, de nem találtam igazán használható leirást :(

Ha tudnátok bármilyen weboldalt vagy könyvet javasolni megköszönném a segitséget

Elöre is köszönöm a segitséget

Javascript+div=probléma

kalikim · 2010. Május. 5. (Sze), 10.56
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Találtam egy kis legördülő jquery menüt, amit megpróbáltam kissé átalakítani. Szinte minden sikerült, de most elakadtam. Tehát az a gondom, hogy a "submenu" div-be be van állítva egy háttér, viszont az utolsó "submenu" div-jébe egy másik hátteret szeretnék betenni. Próbálkoztam azzal, hogy csináltam egy "submenu1" div-et amiben beállítottam a hátteret, de akkor nem működött a menü. Szerintetek van rá megoldás? A választ előre is köszönöm.

[colorer=css]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml2/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">

<head>

<script type="text/javascript" src="jquery-1.4.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="ddaccordion.js"></script>

<script type="text/javascript">

ddaccordion.init({
headerclass: "silverheader", //Shared CSS class name of headers group
contentclass: "submenu", //Shared CSS class name of contents group
revealtype: "click", //Reveal content when user clicks or onmouseover the header? Valid value: "click", "clickgo", or "mouseover"
mouseoverdelay: 200, //if revealtype="mouseover", set delay in milliseconds before header expands onMouseover
collapseprev: true, //Collapse previous content (so only one open at any time)?

Mit jelent az, hogy egy weblap minimum 2 szintes és mit jelent a 6 weboldalas navigáció?

mimo · 2010. Május. 5. (Sze), 07.16
Tehát, hogy kell megcsinálnom egy weblapot, hogy ezek teljesüljenek, hogy minimum 2 szintes legyen és hogy 6 weboldalas legyen a navigáció?
Köszönöm

május 5

pdf megnyitása böngésző függetlenül!!!!!!

miskuge · 2010. Május. 4. (K), 22.24
Sziasztok!

Lenne egy problémám(tudom, örülök hogy csak 1 van), de akkor essünk is neki!
Tehát csinálok egy akadálymentes oldalt, amibe beillesztek egy pdf-file.t. A probléma a következő: ha egyszerűen a href linkel oldom meg akkor firefox-ban ugye nem nyilik meg mert kellene egy beépülő, ha pedig embeddelem :

<object data="../tevekenysegterv2009.pdf" type="application/pdf" height="900px" width="1240px"></object>

akkor explorer-ben nem nyilik meg!
Tehát akkor a kérdés, hogy hogyan tudom megoldani, hogy böngésző függetlenül be tudjam mutatni az adott pdf-et!
előre is köszönöm!

OnClick probléma

Matyas87 · 2010. Május. 4. (K), 12.01
Sziasztok! Azt szeretném megvalósitani, hogy 1 gombra onclickel rákattintok akkor a felette levő kép megváltozik,
és ha megint rákattintok a gombra akkor visszaváltozik(kocka poker program, gombra kattintva kijelöli a kockát, majd ha megint akkor nem lesz kijelölve). így próbáltam, de csak a kijelölés megy, a visszaállítás része nem működik ha újra rákattintok a gombra:

if (document.getElementById(currDice).src != "_img/_dices/hold_1.jpg") {
        document.getElementById(currDice).src = "_img/_dices/hold_1.jpg";	
    } else {
        document.getElementById(currDice).src = "_img/_dices/1.jpg";
		  }

Chrome issue

gphilip · 2010. Május. 4. (K), 00.36
Hali kollegák!

Néhányszor volt szerencsém segíteni egy-két társunknak itt (is), a Weblabor oldalain. Most én kérem a segítségeketet, de nem elsősorban szakmai tanácsra van szükségem.

Már-már személyes az ügy :) A Chrome jelen verziója tartalmaz egy bugot, ami valószínűleg egyszerűen javítható, viszont az egyik projektben, amin dolgozunk, fontos szerepet játszik.

Ezért arra kérek mindenkit, akinek van szabad 5 másodperce, hogy szavazzon erre a Chrome issue-ra a bal felső sarokban található fehér csillagra történtő kattintással:

http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=37404

A dolog csak akkor működik, ha be vagy bejelentkezve a Google accoddal.

Nem mellesleg érdekes lehet a dolog annak, aki gyakran dolgozik objektumokkal Javascriptben. Ha gondoljátok, lehet beszélgetés tárgya az, hogy mennyire bugról van szó, mint inkább "feature"-ről :) A lényeg, hogy a Chrome a numerikus JS objektumok kulcsait automatikusan sorrendezi iteráció során.

Köszönöm mindenkinek!

május 3

ékezetes karakterek átadása paraméterként

Blackfriar · 2010. Május. 3. (H), 21.03
Sziasztok !
Csak akkor fordulok már hozzátok a süket problémáimmal, ha végképp nem boldogulok valamivel.
Nos egy PHP fájlból egy másiknak szeretnék paramétereket átadni. Ezzel nincs is gond egészen addig, amíg ékezetes karakterek nincsenek benne. Nekem viszont vannak. Sok mindennel próbálkoztam, eredménytelenül. Örömmel venném, ha segítenétek, amit előre is köszönök.

Felolvasó

claau · 2010. Május. 3. (H), 19.02
Sziasztok!

Az megoldaható, hogy egy weblapon belül elhelyezünk egy felolvasó programot, melyet a felhasználó bekapcsol és felolvassa a honlap szövegét?

május 2

vendégkönyv

Batka1985 · 2010. Május. 2. (V), 16.58
Sziasztok! Az itt található oldallal van némi gondom: link
A vendégkönyvet szeretném az oldalba beilleszteni, amit előzőleg a netről szedtem le.
Problémám az, hogy a vendégkönyv index.php néven van mentve. Ha beleírok, értelem szerűen frissülne az oldal az új tartalommal. De ekkor az én saját oldalam index oldala töltődik be. Megpróbáltam átnevezni a vendégkönyvet index.php-ről guest.php-ra.
Megnéztem a php forrást, hogy hol kéne szintén kijavítani az "index"-et guestra, de amiket próbáltam nem jöttek össze. Végignéztem a vendégkönyv php függvényeit, és a header() függvényt próbáltam módosítani, de így is ugyanaz maradt az eredmény. Mit kéne módosítanom, h a vendégkönyv ne index.php, hanem az említett pl. guest.php néven is működjön? Előre is köszi a tippeket!
Itt a forrás:
[code]
<?php
ob_start();
?>

<?php

if (isset($_GET['error']))
{
print "Hiba: Minden mező kitöltése kötelező!<br />";
}

//egy oldalon ennyi üzenet
$egyoldalon = "10";

//a tároló fájl neve
$f = "tarol.txt";

$handle = fopen($f,"r");

if ($tomb = @fread($handle,filesize($f)))
{
$uzenetek = explode ("\n",$tomb);
$uzenetek = array_reverse($uzenetek);
$uzenetszam = (count($uzenetek)-1);

if (!isset($_GET['lap']))
{
$_GET['lap'] = 1;
}

$lapszam = intval(($uzenetszam+($egyoldalon-1))/$egyoldalon);

if ($lapszam!=1)
{
print "<div id=\"sorszam\">Oldalak: ";

for($i=1;$i<=$lapszam;$i++)
{

if ($i!=$_GET['lap'])
{
echo '<a href="'.$PHP_SELF.'?lap='.$i.'">['.$i.']</a>';
}//if
else
{
echo $i;
}//else
}//for

print "

május 2

Többszörös háttérkép elérése egyenként

zzrek · 2010. Május. 1. (Szo), 23.59
Sziasztok!

Legújabban már lehet egy elemnek több háttérképet is megadni, pl:

background-image: url(../images/img1.png), url(../images/img2.png);

De vajon ki tudom-e cserélni (külön) a második képet javascripttel (anélkül hogy a teljes backgroundImage szöveget lecserélném); tudok-e változtatni rajta css-sel?

Például meg lehet-e csinálni, hogy css-sel egy osztályhoz definiálok egy első háttérképet, egy másik osztályhoz egy másodikat, és ha egy elemnek mindkét osztályt megadom, akkor mindkét kép látszódik?

Köszönöm!