ugrás a tartalomhoz

Apache összeomlik

inf · 2010. Május. 16. (V), 04.53
Sziasztok!

WAMPServer2.0i-t használok jó ideje. Minden szépen és jól működött egészen néhány nappal ezelőttig. Azóta a php hibák egy részénél összeomlik a szerver. Újraraktam az egészet, leszedtem a legújabb php verziót, kipróbáltam azzal is, nem segített. Új apache-ot nem szedtem még, majd valamikor azt is kipróbálom.

Az összeomlásnál ugye a windows kiírja, hogy az apache leáll, elnézésemet kérik...
szAppName : httpd.exe
szAppVer : 2.2.11.0
szModName : php5ts.dll
szModVer : 5.3.0.0
offset : 00023d9a

ez van a részletesebb infoban. Próbáltam utánakeresni a hibának, elég sok bejelentést találtam róla, de megoldást sehol.

Ha tudjátok, hogy hogy kell megoldani, akkor légyszi írjátok meg. Már belefáradtam, hogy ezzel foglalkozzak, szóval légyszi csak akkor írjatok a megoldásáról, ha tényleg tudjátok, hogy működik, nem pedig csak találgattok.


Kicsit elegem lett a WAMP konfigurációból, ha valaki tud ajánlani valami kis egyszerű http szervert, amivel lehet php+mysql-ben fejleszteni, és támogatja a htaccess fájlokat, akkor szívesen váltanék.

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv. Laci
 
1

error.log

Cowboy Coder · 2010. Május. 16. (V), 21.30
Az Apache error.log fájl megnézése lehet, hogy többet mondana.
2

MPM

janoszen · 2010. Május. 16. (V), 21.51
A Windowsos Apache MPM-nek van egy olyan rákfenéje, hogy ha a PHP-ban van valami segfaultolós bug, akkor az magával rántja az egész szervert. Ugyanez Linuxon csak az egyik szál elhasalását eredményezné. Nézd meg a logokat (ott vannak valszeg a WAMP könyvtáradban és keress rá az általad használt PHP verzió ismert bugjaira.
6

Fura az egész

inf · 2010. Május. 17. (H), 05.25
Hát nem tudom, hogy pontosan mi okozhatja az összeomlást, de szerintem független a php kódtól, valami a feldolgozással, vagy a hibakezeléssel lehet. Xdebug-ot kiiktattam, mert az átírja a hibakezelést, de úgy is ugyanúgy szétesett az apache.
8

Van ilyen

janoszen · 2010. Május. 17. (H), 07.24
Most nézem csak hogy 5.3.0-s PHP van. Meg kéne próbálni fölfrissíteni 5.3.2-re, javítottak néhány bugot.
3

Fele Ubuntu?

Ustak · 2010. Május. 16. (V), 22.55
Szia,
miért nem húzol fel ubuntut is a gépedre, és ilyen esetekben nagyon jól tudnád használni. Én nem vagyok egy szerver oldali valaki, főleg javascript programozással foglalkozom (meg pici java, pici php pici ezaz) de mint egy régebbi topicban is írták, 3 parancs felrakni egy apache mysql php szervert, és a tomcat-et sem bonyolultabb (felrakni - használni). Én már azzal tökéletesen megelégszem ha fut a kódom a saját gépemen, nyilván ezt még lehetne csiszolni :-)
Üdv:
Gábor
4

Segfault

janoszen · 2010. Május. 16. (V), 23.05
Ha valami segfaultolós bugra futott rá, akkor az Ubuntun nem lesz látványos, viszont ha kimegy élesbe berohad az egész szerver a forkolástól. Jobban jár, ha megkeresi a hibát.
5

Emulator

inf · 2010. Május. 17. (H), 05.23
A.)
Nincs valami ubuntu emulator xp-hez(nemsokára már windows7-hez)? Az elfogadható megoldás lenne, a két oprendszer meg bootmenü viszont nem jön be nekem.

B.)
Bérelhetnék is szervert ilyen célra, eddig a szerveren történő munka azért nem jött be, mert minden alkalommal total commanderből be kellett másolgatni az átírandó fájlokat. Egy SVN-el viszont elégedett lennék, ahhoz van tortoiseSVN xp-hez, ami szépen beépül a menübe.

C.)
Nemsokára lecserélem a gépem, aztán a régi alaplap+proci+memória kombinációból csinálok egy tuti kis szervert, amin van SVN, RAID, stb... Egyedül táp kell hozzá, meg valami doboz... Bár azt nem tudom hogyan szoktak gpu meg monitor nélkül rádobni dolgokat (nincs semmi tapasztalatom a szerverekkel)...


Szerintetek?
7

VirtualPC

janoszen · 2010. Május. 17. (H), 07.23
Microsoft VirtualPC nem felel meg erre a célra? Ha GUI nélküli Ubuntut raksz bele, akkor egész kevés erőforrással elfut.

Ami a szervert illeti, akkor már inkább virtuális gépet. A NetBeansben ha jól láttam van olyan szolgáltatás, ami automatikusan fölmásolja a szerverre a fájlokat. Ez már csak azért is jobb mert előtelepítve jön az oprendszer.

Ha mégis fizikai gép mellett döntesz, akkor a neten van jópár howto develszerver telepítéshez, de ha gondolod, gyártok egy imaget amit csak ki kell csomagolni.
9

Próbálkozom

inf · 2010. Május. 18. (K), 02.40
Szia!

Hát ideiglenes megoldásnak leszedtem a VMWaret, meg próbáltam tölteni az ubuntut hozzá, csak itt a Bakonyban elég nagy viharok vannak, aztán 5 percenként elment az áram(szünetmenteset meg még nem vettem), úh. feladtam. Most már úgy helyrejött az áram szolgáltatás, csak ma délben vizsgázom és inkább arra tanulok.
Cherokee szervert szeretném rátenni, kíváncsi vagyok mit tud... (Furák ezek a szerver fejlesztők, egyik apache, másik cherokee, a kommancs is kijöhetne már...)
Hosszú távon mindenképp az lesz, hogy fizikai szervert teszek a gép mellé, SVN-en tolom rá a cuccokat, meg veszek mindkét géphez szünetmentes tápot... Kisebb a kockázata annak, hogy elveszik az adat.

Ez a GUI nélküli Ubuntu dolog érdekel, örülnék, ha segítenél kiválasztani, mert eddig még nem foglalkoztam semmit Linux-szal.

A fizikai gépnél örülnék ha tudnál majd segíteni, egyelőre még nincsenek meg az anyagi erőforrások, hogy lecseréljem a mostani konfigurációt, és szervert csináljak belőle, de ami késik nem múlik... Ha gondolod gyere fel skype-ra: "laszlo.janszky".