ugrás a tartalomhoz

Miét ne használjunk IE-t?

nemalevi · 2010. Május. 16. (V), 12.51
Sziasztok!

Szeretném ha mindenki leírná a saját véleményét - akit érdekel a téma -, hogy miért NE HASZNÁLJUNK Internet Explorert. Lehetőleg 5-10 pontban, hogy könnyen áttekinthető legyen. Ha volt már hasonló téma itt, akkor elnézést kérek.
 
1

Gyakorlatilag mindenki, aki a

Thomas · 2010. Május. 16. (V), 20.55
Gyakorlatilag mindenki, aki a szakmában dolgozik, tudja, hogy milyen hátrányai vannak. Főleg a beragadt verzióknak, őskövületként használt IE6-nak.
Viszont nem tartom etikusnak, ha külön egy topicban elkezdjük fikázni. Inkább fejlettebb, HTML5 képes, hatékonyabb böngészők előnyeit kellene ecsetelni.
2

Rosszul tettem fel a kerdest

nemalevi · 2010. Május. 16. (V), 21.06
Nem fikazni akarom, hanem azt szeretnem megtudni, hogy egy fejleszto mit mondana egy atlag internetezonek, miert ne hasznaljon vagy hasznaljon IE-t.
3

Használjon

janoszen · 2010. Május. 16. (V), 21.55
Miért ne használna? Azt használja, ami neki szimpatikus. Csak frissítsen rendszeresen. Ha lopott Windowsa van, akkor ez nyilván nem opció. Ergó tehát itt a lista, hogy mit érdemes a felhasználónak mondani:

  • Ha nem eredeti a Windowsod, akkor vegyél eredeti Windowst vagy válts valami másra, különben nem tudsz frissíteni.
  • Ha nem frissítesz aktuális böngészőre, akkor vírusos, lassú lesz a géped nagyon rövid időn belül és észre sem fogod venni, amikor beeszi magát a gépedbe.
  • Tetszésed szerint válassz böngészőt, de ha a biztonsági hibákat szem előtt akarod tartani, akkor a mainstream böngészőkből válassz, ne valami mellékest (mint az Avant Browsert).
4

IE8-ra lehet frissíteni

Kevlar · 2010. Május. 17. (H), 10.15
Anno az IE7 kapcsán megcsinálta a Microsoft, hogy csak "hitelesített" Windows-ra lehet telepíteni, de később feloldották ezt a korlátozást. (Mert nem terjedt el.) Úgy tudom, a 8-as kapcsán nem is volt ilyen megkötés.