Archívum - 2006 - Fórum téma
március 11
cms ingyenes ftp accountra
szeretnék valami normálisabb cms rendszert (drupalra gondoltam)felrakni egy ingyenes tárhelyre, de az a probléma, hogy a program futásához nincs elég prvilégium... Például az ini_set függvények nem futnak le, nem tudok letrehozni egy saját adatbázist stb stb... Nincs valami olyan verzió, ami esetleg működőképes lehet?
■ DIV-ben HTML oldal nyitás (CSS)
Sziasztok!
Lehetséges CSS-ben DIV-ek között új html oldalt nyitni? Mint ahogy FRAME-ben SRC-vel?????
■ Lehetséges CSS-ben DIV-ek között új html oldalt nyitni? Mint ahogy FRAME-ben SRC-vel?????
Prototype form submit
Egy kis segítségere lenne szükségem, Prototype-pal szeretném disable-re állítani egy form összes mezőjét, onSubmit eseményre:A gond az, hogy a mezők lezárásra kerülnek, be is töltődik az action-ben megadott cím, de az adatok nem kerülnek átadásra (üres a post tömb). Próbáltam a JavaScriptből is document.forms['loginform'].submit(); módon küldeni az űrlapot, úgy sem akarta. Szóval így nem igazán látom értelmét a Form.disable metódusnak, ha pont egy ilyen alapvető feladatba nem lehet beépíteni - önamgában jól működik, csak form submitolással egybekötve nem. Remélem csak én néztem el valamit, a hiányos JS tudásomnak köszönhetően.
■
<script type="text/javascript"><!--
function postLoginForm() {
$('submit').value='Kérjük, várj....';
Form.disable('loginform');
}
//-->
</script>
<form id="loginform" action="valami" method="post" onsubmit="postLoginForm();">
...
március 10
Saját checkbox designom nem megy IE-ben
Üdv!
Egy adott oldalon checkboxokat használva, és megadva nekik css-ben a designt, az Opera szépen mutatja, ahogy kell, de az Explorer megtartja az eredeti border-t és melléteszi az újat. Ezt nem lehet kikapcsolni valahogy? Ez volt a css-ben:
border:1px solid black;width:13px;height:13px
bocs a furcsa megfogalmazásért:)
kösz
üdv
BL
■ Egy adott oldalon checkboxokat használva, és megadva nekik css-ben a designt, az Opera szépen mutatja, ahogy kell, de az Explorer megtartja az eredeti border-t és melléteszi az újat. Ezt nem lehet kikapcsolni valahogy? Ez volt a css-ben:
border:1px solid black;width:13px;height:13px
bocs a furcsa megfogalmazásért:)
kösz
üdv
BL
görgetés esemény Firefoxban
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy görgetés eseményt szeretnék Firefox alatt figyelni, de valamiért nem hajtódik végre. Mi a probléma?Az addEvent meg a szokásos addEvent. :)
IE és Opera alatt megy, Firefox meg semmit sem csinál, még egy hibaüzenetet sem tud produkálni... :(
■
addEvent(window, 'scroll', function() {alert(":)");});
IE és Opera alatt megy, Firefox meg semmit sem csinál, még egy hibaüzenetet sem tud produkálni... :(
Ajánlott olvasmányok kezdőknek
Proclub felvetéséhez kapcsolódva összegyűjtöttem néhány kezdőknek ajánlható olvasnivalót. Nem biztos, hogy ezek a legjobbak, úgyhogy jöhetnek a további javaslatok. Fontos: csak kimondottan kezdőknek ajánlható dolgokat vegyünk fel a listára.
1. HTML, CSS
2. Javascript/DOM
3. Linux, Apache
4. Apache, PHP, MySQL
5. Általános
■ 1. HTML, CSS
2. Javascript/DOM
3. Linux, Apache
4. Apache, PHP, MySQL
- Granc: MySQL 4.1 telepítése Windows rendszereken
- Granc: Apache és PHP telepítése kezdőknek Windows rendszereken
- Meloni: A PHP, a MySQL és az Apache használata
- Hodicska: Munkamenet kezelés alapjai
- Bártházi: Levélküldés PHP-ben
- Shiflett: Essential PHP Security
5. Általános
IE probléma
Sziasztok!
Hogy demonstráljam a problémám készítettem ezt az oldalt:
http://www.proximus.hu/test/
Firefoxban tökéletesen működik, IE-ben viszont két gondom is van.
1. Hogy tudom eltüntetni a rést a listaelemek közül?
2. Csak akkor válik aktívvá a hover, ha a szöveg fölé viszem a kurzort. Ezt hogyan kell csinálni, hogy IE-ben működjön a teljes felületre?
Előre is köszönöm.
■ Hogy demonstráljam a problémám készítettem ezt az oldalt:
http://www.proximus.hu/test/
Firefoxban tökéletesen működik, IE-ben viszont két gondom is van.
1. Hogy tudom eltüntetni a rést a listaelemek közül?
2. Csak akkor válik aktívvá a hover, ha a szöveg fölé viszem a kurzort. Ezt hogyan kell csinálni, hogy IE-ben működjön a teljes felületre?
Előre is köszönöm.
március 9
WP, TXP vagy más?
Sziasztok!
Lazénak köszönhetően ráleltem a Textpattern CMS-ére. Én jelenleg WordPresst használok. Kíváncsi vagyok, hogy ki milyen blogengine-t választott, miért tartja azt jobbnak stb. (persze, tisztában vagyok azzal, hogy egy sajátnál semmi sem lehet jobb. :) )
■ Lazénak köszönhetően ráleltem a Textpattern CMS-ére. Én jelenleg WordPresst használok. Kíváncsi vagyok, hogy ki milyen blogengine-t választott, miért tartja azt jobbnak stb. (persze, tisztában vagyok azzal, hogy egy sajátnál semmi sem lehet jobb. :) )
Reputation rendszer javaslat a Weblaborra
Kedves fórumozók, kedves moderátorok!
Bizonyára már sokan láttátok azt a parodizált választási plakátot, amelyen a következő szöveg szerepel:
Bizonyára még ennél is többen tapasztaltátok, hogy ez a szomorú valóság. Ne értsetek félre, nem a kisebb tudásúakat akarom bántani, hiszen mindenki elkezdte valahol. Én is, Ti is. Ezzel semmi probléma.
Amiről itt szó van, hogy vannak olyan emberek, akik elvárják, hogy feladatokat helyettük oldjunk meg vagy olyan (RTFM, RTFW) kérdéseket tesznek fel, amelyekre a válaszok némi önállósággal megkereshetőek. Ezen felül nem nyerik el tetszésemet az olyan emberek, akik tiszteletlenek embertársukkal.
Sajnos a saját böngészési szokásaimon is tapasztaltam, hogy egyre kevesebbet látogatok ide, mert olyan fórumtémákat/hozzászólásokat találok, amelyek a fenti csoportba tartoznak.
Lásd: "Hogyan kérdezzünk okosan."
Winstonnal egy inkább unalmasra sikerült Számítógép Architektúrák órán halkan suttogva a következő ötletgyűjteményt alkottuk meg. Kedves szerkesztők, ha gondoljátok, használjátok egészséggel.
Reprendszer specifikációk:
Általános jellemzők:
[list]
Egy ember rep-je terjedjen -5..+5.
[*] Akinek a rep-je magasabb, annak a "szava" többet számítson. Mindenki a saját repjének egy tizedével változtathassa más repjét. Ez kizárja azt is, hogy új felhasználók vagy negatív rep-ü felhasználók a közösséget építő tagok hírét lerontsák.
Bizonyára már sokan láttátok azt a parodizált választási plakátot, amelyen a következő szöveg szerepel:
Rosszabb az élet a fórumokon, mint négy éve. 150%-kal több láma.
Bizonyára még ennél is többen tapasztaltátok, hogy ez a szomorú valóság. Ne értsetek félre, nem a kisebb tudásúakat akarom bántani, hiszen mindenki elkezdte valahol. Én is, Ti is. Ezzel semmi probléma.
Amiről itt szó van, hogy vannak olyan emberek, akik elvárják, hogy feladatokat helyettük oldjunk meg vagy olyan (RTFM, RTFW) kérdéseket tesznek fel, amelyekre a válaszok némi önállósággal megkereshetőek. Ezen felül nem nyerik el tetszésemet az olyan emberek, akik tiszteletlenek embertársukkal.
Sajnos a saját böngészési szokásaimon is tapasztaltam, hogy egyre kevesebbet látogatok ide, mert olyan fórumtémákat/hozzászólásokat találok, amelyek a fenti csoportba tartoznak.
Lásd: "Hogyan kérdezzünk okosan."
Winstonnal egy inkább unalmasra sikerült Számítógép Architektúrák órán halkan suttogva a következő ötletgyűjteményt alkottuk meg. Kedves szerkesztők, ha gondoljátok, használjátok egészséggel.
- Anonymous postok tiltása. (Aki komoly fórumozó, az nem fog megriadni attól, hogy regisztráljon.) Ez alól legyen kivétel a munka fórum, mivel a cégek nem fognak regisztrálni.
- Reputation (hírnév) rendszer bevezetése. (lásd: részletes leírás lent.)
- RTFM, RTFW postok zárolása egy (Google) link kiséretében a flame elkerülésére.
- Moderálás szigorítása
Reprendszer specifikációk:
Általános jellemzők:
[list]
Kiléptetés böngésző bezárásakor
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet elegánsam megoldani, hogyha a felhasználó nem szépen kilép, hanem bezárja a böngészőablakot, akkor is kiléptesse a rendszert. Erre azért gondoltam, mert ha a session-jét adatbázisban tárolom, akkor az nem fog onnan kikerülni, mert nem lesz, amit törölje onnan.
A nagyok ezt hogyan oldják meg?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv: Viktor
■ Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet elegánsam megoldani, hogyha a felhasználó nem szépen kilép, hanem bezárja a böngészőablakot, akkor is kiléptesse a rendszert. Erre azért gondoltam, mert ha a session-jét adatbázisban tárolom, akkor az nem fog onnan kikerülni, mert nem lesz, amit törölje onnan.
A nagyok ezt hogyan oldják meg?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv: Viktor