Archívum - Júl 2005 - Fórum téma
július 21
CSS kérdés: szöveg nagyobb mint a hely. Mitől lesz ilyen? szöveg vé...
A kérdésem a címben. Melyik az a CSS paraméter amivel megmondom, hogy ha a kiírandó szöveg nagyobb mint a hely akkor levágásra kerüljön és ... legyen a vége.
Tudtam, de elkevertem. Most meg nem jut eszembe.
Segítség!!!
■ Tudtam, de elkevertem. Most meg nem jut eszembe.
Segítség!!!
Session adatbázissal
Helló!
Az oldalamhoz szeretnék egy beléptető, regisztráló rendszert nem mással mint session-nel. A gond ott kezdődik, hogy nem cookieval vagy fájllal, hanem adatbázissal. Addig még meg tudom csinálni, hogy a sessionid-t meg az egyéb adatokat eltárolom egy táblában, de hogyan fogom 'kiszedni', hogy minden oldal megkapja a sessionid-t? Van erre valami gyári függvény, vagy nekem kell megírni?
■ Az oldalamhoz szeretnék egy beléptető, regisztráló rendszert nem mással mint session-nel. A gond ott kezdődik, hogy nem cookieval vagy fájllal, hanem adatbázissal. Addig még meg tudom csinálni, hogy a sessionid-t meg az egyéb adatokat eltárolom egy táblában, de hogyan fogom 'kiszedni', hogy minden oldal megkapja a sessionid-t? Van erre valami gyári függvény, vagy nekem kell megírni?
XHTML 1.1 + videó az oldalba
Kérdésem gyors és egyszerű: Létezik valid XHTML 1.1 kód, ami megjelenít és lejátszik videót (és/vagy audiót)? Ha igen, linket vagy kódot kérnék szépen, mert neten semit nem találtam...
Köszönöm.
Ps.: JS trükközést mellőzném, ha lehettséges, és persze fontos lenne, hogy minél több böngiben működjön a kód.
■ Köszönöm.
Ps.: JS trükközést mellőzném, ha lehettséges, és persze fontos lenne, hogy minél több böngiben működjön a kód.
július 20
Localhost VS Internet connection
Hello
Újabb kérdésem van :)
Nekem itthon a gépen winXP van és ezen Appserv 2.4.1 van telepítve, hogy a PHP-vel tudjak játszani :)
De felmerült bennem a kérdés, hogy ha aktív az internetkapcsolatom és közben az apache is megy, hogy elérjem a localhost-ot, akkor ez nem ad egy plussz bejutási pontot a gépemre??????? (illetéktelen behatolóknak)
Esetleg nem egészségesebb, ha megy az apache, akkor addig az internet kapcsolatot kikapcsolom????
Vagy mindegy???
■ Újabb kérdésem van :)
Nekem itthon a gépen winXP van és ezen Appserv 2.4.1 van telepítve, hogy a PHP-vel tudjak játszani :)
De felmerült bennem a kérdés, hogy ha aktív az internetkapcsolatom és közben az apache is megy, hogy elérjem a localhost-ot, akkor ez nem ad egy plussz bejutási pontot a gépemre??????? (illetéktelen behatolóknak)
Esetleg nem egészségesebb, ha megy az apache, akkor addig az internet kapcsolatot kikapcsolom????
Vagy mindegy???
unexpected $ hibaüzenet
Sziasztok!
Egy regisztrációs ürlapot dolgoz fel a script.
A következő hibával áll le:
Parse error: parse error, unexpected $ in ...
Rendszer:
Fedora Core3
Apache 2.0.54
PHP 4.3.9
editor: gedit
A hiba az utolsó utáni sorra hivatkozik, amiben nincs semmi.
Miután kitörlöm az üres? sort és visszamentem, a gedit újból elhelyez egy üres sort. Mi a hiba?
Ami még érdekes: a többi forrással is ezt teszi a szerkesztő de azok nem szállnak el ezzel a hibával.
Mit csinálok rosszul?
Üdv.: Corvus
■ Egy regisztrációs ürlapot dolgoz fel a script.
A következő hibával áll le:
Parse error: parse error, unexpected $ in ...
Rendszer:
Fedora Core3
Apache 2.0.54
PHP 4.3.9
editor: gedit
A hiba az utolsó utáni sorra hivatkozik, amiben nincs semmi.
Miután kitörlöm az üres? sort és visszamentem, a gedit újból elhelyez egy üres sort. Mi a hiba?
Ami még érdekes: a többi forrással is ezt teszi a szerkesztő de azok nem szállnak el ezzel a hibával.
Mit csinálok rosszul?
Üdv.: Corvus
UTF-8 adat konvertálás Excel-be
Üdv Mindenkinek,
olyan kérdésem lenne, hogy UTF-8 adatot, hogyan lehet úgy CSV kiterjesztésű fájlba kiírni, hogy az Excel is tudja fogadni és rendesen megjeleníteni az ékezeteket! Gogli-ban nem találtam érdemlegeset...
Üdv
Sanyi
Adatbázisban is UTF8-ként vannak eltárolva az adatok (MySQL)
■ olyan kérdésem lenne, hogy UTF-8 adatot, hogyan lehet úgy CSV kiterjesztésű fájlba kiírni, hogy az Excel is tudja fogadni és rendesen megjeleníteni az ékezeteket! Gogli-ban nem találtam érdemlegeset...
Üdv
Sanyi
Adatbázisban is UTF8-ként vannak eltárolva az adatok (MySQL)
űrlap mezők formázása
Üdv mindenkinek!
Néhány űrlapmezőt nem tudok formazni, ezek a következők:
A legördülőmenü-t formázni tudom, csak kurzort nem tudok rá rakni, az is zavaró, hogy ha formázom más színmre, akkor az oldalán lévő lefelé mutató nyíl nem változik.
A jelölőnégyzetre és a választógombra viszont tudok kurzort tenni, de csak a kűlsejét tudom formázni, a belsejét nem.
Tudtok nekem segíteni?
Köszönöm a válashzokat.
■ Néhány űrlapmezőt nem tudok formazni, ezek a következők:
A legördülőmenü-t formázni tudom, csak kurzort nem tudok rá rakni, az is zavaró, hogy ha formázom más színmre, akkor az oldalán lévő lefelé mutató nyíl nem változik.
A jelölőnégyzetre és a választógombra viszont tudok kurzort tenni, de csak a kűlsejét tudom formázni, a belsejét nem.
Tudtok nekem segíteni?
Köszönöm a válashzokat.
Form kezelés localhost-on - nem megy
Sziasztok!
Olyan problémával találtam magam szemben, hogy egy élesített szerveren (pl. freeweb) jól futó form-ot használó kód a localhost-on nem működik.
A köv. kódrészlet (ami a "24 óra alatt PHP" vagy ilyesmi c. könyből lett kimásolva) sem igazán megy:
<form action="<?php print $PHP_SELF?>" method="POST">
Ide írja a tippjét: <input type="text" name="tipp">
localhost-on a böngésőbe kiírt forrásasban az action="" és a $tipp sem állítódik be.
A PHP fájljaimat a http://localhost/... módon érem el.
Apache 2.0.54 (win32) és PHP 4.3.11 van a gépen XP Professional fölött.
Minden más jól megy, kivéve ezt.
Mi lehet az oka?
Tudnátok segíteni?
Köszönöm
Csaba
■ Olyan problémával találtam magam szemben, hogy egy élesített szerveren (pl. freeweb) jól futó form-ot használó kód a localhost-on nem működik.
A köv. kódrészlet (ami a "24 óra alatt PHP" vagy ilyesmi c. könyből lett kimásolva) sem igazán megy:
<form action="<?php print $PHP_SELF?>" method="POST">
Ide írja a tippjét: <input type="text" name="tipp">
localhost-on a böngésőbe kiírt forrásasban az action="" és a $tipp sem állítódik be.
A PHP fájljaimat a http://localhost/... módon érem el.
Apache 2.0.54 (win32) és PHP 4.3.11 van a gépen XP Professional fölött.
Minden más jól megy, kivéve ezt.
Mi lehet az oka?
Tudnátok segíteni?
Köszönöm
Csaba
július 20
Felhasználó követés munkamenetekkel
Szóval most, hogy már megy a felhasználó regisztrálás (az óriási hiba kijavítása után :-) - Űrlap adatok fogadása csak elsőre megy - téma :-), még mindig ég a fejem, hogy ilyen hibát nem vettem észre és felraktam), csinálni akarok egy felhasználókövetést.
Csak néhány apróságot gyűjteni milyen IP-ről jött mikor volt utoljára, mennyi időt volt, stb....
A kérdésem az, hogy ugye minden egyes oldalletöltésnél az oldal legelején meg kell hívni a session_start();-ot, hogy a bejelentkezés esetén a rögzített változok elérhetőek legyenek. Ez eddig világos is.
Namost nekem minden esetben (bármelyik linkre kattint majd a felhasználó) letöltéskor minden oldalba legelőször egy include("header.php"); töltődik be.
Ebben az esetben elég, ha egyszer meghívom a header.php file legelején és akkor minden oldalon betöltődik????
És persze abban az egy fájlban elintézem az ellenőrzéseket az adabázisba írást stb...?
előre is kösz
■ Csak néhány apróságot gyűjteni milyen IP-ről jött mikor volt utoljára, mennyi időt volt, stb....
A kérdésem az, hogy ugye minden egyes oldalletöltésnél az oldal legelején meg kell hívni a session_start();-ot, hogy a bejelentkezés esetén a rögzített változok elérhetőek legyenek. Ez eddig világos is.
Namost nekem minden esetben (bármelyik linkre kattint majd a felhasználó) letöltéskor minden oldalba legelőször egy include("header.php"); töltődik be.
Ebben az esetben elég, ha egyszer meghívom a header.php file legelején és akkor minden oldalon betöltődik????
És persze abban az egy fájlban elintézem az ellenőrzéseket az adabázisba írást stb...?
előre is kösz
Keresés bővítése
Sziasztok, hogyan lehetne bővített keresést készíteni drupal rendszer esetén. Nekem arra lenne szükségem, hogy az adott oldalon vannak tanárok. Ezek közül a tanárok közül kellen kiválasztani a megfelelőt. Tantárgy, szint, ár, lakhely szerint.. Van erre lehetőség Drupal moduljainak a segítségével? (olyasmire gondolok, ami weblabor oldalán van, valamelyest lehet szűkíteni a kört..) Ha nincs ilyen modul, vagy valami hasonló, akkor hogyan érdemes nekiugrani a fejlesztésnek?
Köszi
Drupal 4.6.1, atw ingyenes tárhely.
■ Köszi
Drupal 4.6.1, atw ingyenes tárhely.