ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 15, 2005 - Fórum téma

.htaccess nélkül fájlok tartalmának elrejtése

tiny · 2005. Júl. 15. (P), 16.25
Sziasztok!
Egy text adatbázist csinálgatok (tudom, hogy van már ilyen és hogy sokkal jobb a "külső" adatbázis, de ezt így szeretném) és megpróbálkoznék azzal, hogy elrejtsem ezeket a fájlokat külső szemlélődő elől. Az alapvető dolog lenne, hogy a könyvtár nevét megváltoztathatóvá teszem, amiben az adatok vannak, de ettől még ha valahogy rátalál, lazán kiírná az adatokat.

Ezért csináltam első verzióként ezt:

<?php
echo"Forbidden";
/*
adatok
*/
?>
Aztán jobban belegondoltam, hogy amikor új adatot szeretnék hozzáadni a táblához, akkor végig kéne mennem és eltávolítanom a */ ?> részt.

A harmadik ötlet volt, hogy újra kiírok egy <?php /* részt és majd amikor adatot módosítok, ezeket kitörlöm, hiszen úgyis végig kell mennem a fájlokon.

Sajnos az utolsó ötletem is kudarcba fulladt, ami az volt, hogy kiadtam a 403 - Forbidden fejlécet, bezártam a php-s részt ( ?> ) és utána közvetlenül kiírtam az adatokat. Nem tudom miből gondoltam, hogy ott megáll a fájl olvasása, de hát kifogytam az ötletekből.

Ha nektek esetleg lenne valami ötletetek, hogy hogyan lehetne még megoldani, akkor szívesen várom. Az is jó lenne, ha lehetne egy fájlt az utolsó előtti sortól átírni anélkül, hogy az egészen végig kéne menni. Erre kerestem megoldást, de nem találtam. Várom a véleményeteket!

UI.: Igen, direkt agyalok ilyen megoldásokon :).
 

Link lista menü CSS formázással

Anonymous · 2005. Júl. 15. (P), 15.58
Halihó!


Adott egy menü:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<html>
<head>

<title>Mé nem jó</title>

<style type="text/css">
a
{
  float: left;
  display: block;
  background: red;
  height: 20px;
  padding-left: 6px;
  padding-right: 6px;
}

.menu-vege
{
  width: 359px;
  height: 20px;
  background: red;
  float: left;
}

div
{
  width: 780px;
  height: 20px;
  background: green;
}

</style>
</head>

<body>

  <div style="width: 780px; height: 20px; background: green;">
    <a href="/jknk">uzi</a>
  <a href="/jknk">zuizuiuzi</a>
  <a href="/jknk">fghuzi</a>
  <a href="/jknk">zuizuiuzi</a>
  <a href="/jknk">uzi</a>
  <a href="/jknk">zuizuiuzi</a>
  <a href="/jknk">uzifgjhfghfh</a>
  <a href="/jknk">zuizuiuzi</a>
  <div class="menu-vege"></div>
 </div>

</body>

</html>


Amint látható, az egyes menü elemeket 'a' tagek alkotják. A szélességük nincs meghatározva, az dinamikus a betű méretének (és egyéb jellemzőinek) megfelelően. Így csak a menü végét kell 'kézzel' meghatározni. A gond is itt(?) van, konkrétan az, hogy nem tudom 780 pixelre kiegészíteni, mert akkor a menü vége ( <div class="menu-vege"></div> ) átkerül a következő sorba! A dolog csak Explorerben jelentkezik, más böngészőben (Firefox, Opera) nincs ilyen gond. Szóval, ha valami valami ötletetek, akkor légyszíves osszátok meg velem. Előre is kösz!
 

CSS: lista, érdekes kihagyás

Anonymous · 2005. Júl. 15. (P), 15.30
Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy ha csinálok egy listát, és CSS-el vízszintesen egymás mellé teszem őket, padding, margin bordert mindent 0-ra veszek, akkor sem lesz tökéletesen egymás mellett.. Egy kis hely akkor is marad. Ha a HTML forrásában a 4-5 (lista elem <li> .. ) sor egymás mellé, és nem egymás alá kerül, akkor tökéletes. Ebből gondolom hogy az újsor karakter a ludas. Van rá más, CSS-es mód, hogy ezt kikerüljem?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat
 

hivatkozás mysql-ből?

juhasztibi · 2005. Júl. 15. (P), 14.08
Sziasztok!
Egy olyan megoldas érdekelne engem,hogy ha beviszek egy adatot a táblába és utána megjelenítem akkor az ami hivatkozásként került bevitelre az hivatkozásként is működjön.
Ebben tényleg elakadtam,ti biztosan tudtok nekem segíteni!
Előre is köszönöm!
üdv
 

kiterjesztés (pont+3betű) levágása

unreal · 2005. Júl. 15. (P), 11.55
hi.
hogyan tudnám levágni egy karakterlánc végéról azt a 4 betűt?
mert a változókban nem lehet pont..... tehát ez nbem lehet: $valami.exe tehát ezt kéne valami re csinálni de több file van, ezért változó mhosszúságúak a nevek, ezért nem lehet beállítani hogy mondjuk x karaktert olvasson csak.
próbálkoztam a MD5 hash el, de mivel a változó, elején nem lehet szám, ezért az nem jó.
szóval: ha tudtok valamit ami levág 4 karaktert a szöveg VÉGÉRŐL, vagy egy váltoró ELÉ be tud tenni egy _ et vagy egy x et, azt NAGYON SZÉPEN MEGKÖSZÖNNÉM:
 

Alkategóriák elemeinek száma

Anonymous · 2005. Júl. 15. (P), 07.44
Sziasztok!

Van egy bonyolult kategóriaszerkezetem, tetszőleges számú alkategória egymásba ágyazva. (pl.: webshop) Szükségem van a főkategóriához tartozó összes alkategóriában található elemek számára. Erre melyik az egyszerűbb, praktikusabb, gyorsabb módszer?
- minden egyes alkalommal bejárni a fát, és összeszámolni az elemeket
- vagy új elem hozzáadásakor megnövelni egy mező értékét, így az mindig az adott főkategóriához tartozó alkategóriák elemeinek számát mutatja.

Köszönöm a segítséget!

üdv.: Zsolt