Archívum - Júl 13, 2005 - Fórum téma
OO.org webtündérrel a képek nem jelennek meg
Segítséget kérnék. Open Office szövegszerkesztö weblap tündérével szerkesztenék honlapot. Már minden stimmel, csak a képek nem akarnak átmenni.
Ennek külön weblap sablonjai vannak, HTML be menti át. Valaki segítsen légyszi. Köszönöm.
■ Ennek külön weblap sablonjai vannak, HTML be menti át. Valaki segítsen légyszi. Köszönöm.
Statikus szoveg simitas + scroll
Sziasztok!
Van egy tobb oldalas flash honlap. Ahol a szoveg belefer az oldalba, ott statikuskent jelenitem meg. Ahol pedig nem, ott dinamikuskent a scroll-ozas miatt. A statikusnal anti-alias -t (vagy mit, de a lenyeg hogy simabb lesz) tesz a szovegre magatol, dinamikusnal nem es persze itt nem tudom formazni a szoveget. Kerdesem a kovetkezo:
1. Hogyan tudnam az anti alias-t kiszedni hogy ugyanugy nezzen ki a szoveg?
2. A statikust hogy lehet scrollozni hogy mindket esetben ugyanolyan legyen a szovegem?
-a frame-en a kod:
function scu() {
_root.onEnterFrame = function() {
textb.scroll--;
};
}
function scd() {
textb.scroll++;
};
}
function del() {
delete _root.onEnterFrame;
}
-az egyik nyilon:
on (rollOver) {
scu();
}
on (rollOut) {
del();
}
-a masik nyilon
on (rollOver) {
scd();
}
on (rollOut) {
del();
}
De ez csak a dinamukusra tudom hasznalni. Szoval ha a statikusba irok, akkor nem lehet egy fix szoveg keretet letrehozni, mert tovabb novekszik, ha a szoveg tul hosszu. Remelem ertheto voltam. Barki aki tud, kerem segitsen. Elore is koszonom! (kratka)
■ Van egy tobb oldalas flash honlap. Ahol a szoveg belefer az oldalba, ott statikuskent jelenitem meg. Ahol pedig nem, ott dinamikuskent a scroll-ozas miatt. A statikusnal anti-alias -t (vagy mit, de a lenyeg hogy simabb lesz) tesz a szovegre magatol, dinamikusnal nem es persze itt nem tudom formazni a szoveget. Kerdesem a kovetkezo:
1. Hogyan tudnam az anti alias-t kiszedni hogy ugyanugy nezzen ki a szoveg?
2. A statikust hogy lehet scrollozni hogy mindket esetben ugyanolyan legyen a szovegem?
-a frame-en a kod:
function scu() {
textb.scroll--;
};
}
function scd() {
textb.scroll++;
};
}
function del() {
delete _root.onEnterFrame;
}
-az egyik nyilon:
on (rollOver) {
scu();
}
on (rollOut) {
del();
}
-a masik nyilon
on (rollOver) {
scd();
}
on (rollOut) {
del();
}
De ez csak a dinamukusra tudom hasznalni. Szoval ha a statikusba irok, akkor nem lehet egy fix szoveg keretet letrehozni, mert tovabb novekszik, ha a szoveg tul hosszu. Remelem ertheto voltam. Barki aki tud, kerem segitsen. Elore is koszonom! (kratka)
Táblázat sor hover nem működik IE-ben
Van egy ilyen sorom:
tr:hover
{
background-color: rgb(153,153,204);
text-decoration: none;
}
A probléma a következő, ez Netscape 7.0 böngésző alatt használható, de Internet Explorer alatt nem. Mit írjak helyette? Fontos!
■ tr:hover
{
background-color: rgb(153,153,204);
text-decoration: none;
}
A probléma a következő, ez Netscape 7.0 böngésző alatt használható, de Internet Explorer alatt nem. Mit írjak helyette? Fontos!
kifutó táblázat
Sziasztok!
Egy egyszerűnek tűnő, de mégis nagyon idegesítő dologgal küzdök! Miért nem tölti ki a böngésző ablakát a táblázatom, ha a height attrib.ot 100%ra állítom. Itt a kód:
<table border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" height="100%">
<tr>
<td rowspan="2"> </td>
<td width="9" rowspan="2" background="images/o_cs_b1.jpg"> </td>
<td colspan="2"> </td>
<td width="9" rowspan="2" background="images/o_cs_j1.jpg"> </td>
<td cowspan="2"> </td>
</tr>
<tr>
<td width="207" bgcolor="#949484"> </td>
<td width="507"> </td>
</tr>
</table>
Hosszban stimmel, az tényleg 100%lesz, de magasságban nem. Valaki?
Köszi, és üdv,
Joe
■ Egy egyszerűnek tűnő, de mégis nagyon idegesítő dologgal küzdök! Miért nem tölti ki a böngésző ablakát a táblázatom, ha a height attrib.ot 100%ra állítom. Itt a kód:
<table border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" height="100%">
<tr>
<td rowspan="2"> </td>
<td width="9" rowspan="2" background="images/o_cs_b1.jpg"> </td>
<td colspan="2"> </td>
<td width="9" rowspan="2" background="images/o_cs_j1.jpg"> </td>
<td cowspan="2"> </td>
</tr>
<tr>
<td width="207" bgcolor="#949484"> </td>
<td width="507"> </td>
</tr>
</table>
Hosszban stimmel, az tényleg 100%lesz, de magasságban nem. Valaki?
Köszi, és üdv,
Joe
képre link. megoldható?
Sziasztok.
A következő lenne a problémám.
Van egy ilyen elrendezésem:
<div id="tartalom"><div id="index"></div></div>
A "div#tartalom"-nak van megadva háttérnek kép. Az "div#index"-ben szeretném azt megcsinálni, hogy van benne egy kép, és a képen rajta linkek. (Ha ez már megvan akkor a linkek fölé vive az egeret váltson a kép téma szerint, de ez más tészta)
A képet nem tudom beszúrni az "div#index" háttereként, nem tudom miért, nem jelenik meg.
Próbáltam a "div#index" absolute pozicionálást, de az azért nem jó, mert bármilyen mértékegységet választok elcsúsznak a linkek felbontás váltáskor.
Van valami megoldás a problémára?
Köszi a válaszokat
■ A következő lenne a problémám.
Van egy ilyen elrendezésem:
<div id="tartalom"><div id="index"></div></div>
A "div#tartalom"-nak van megadva háttérnek kép. Az "div#index"-ben szeretném azt megcsinálni, hogy van benne egy kép, és a képen rajta linkek. (Ha ez már megvan akkor a linkek fölé vive az egeret váltson a kép téma szerint, de ez más tészta)
A képet nem tudom beszúrni az "div#index" háttereként, nem tudom miért, nem jelenik meg.
Próbáltam a "div#index" absolute pozicionálást, de az azért nem jó, mert bármilyen mértékegységet választok elcsúsznak a linkek felbontás váltáskor.
Van valami megoldás a problémára?
Köszi a válaszokat
HTML táblázat cella tartalmának görgetése....
Sziasztok !
Adott egy táblázat egy cellával és 2 gomb. Azt szeretném elérni hogy a cellában található tartalom a gombok megnyomásával felfelé illetve lefelé görgethető legyen. (nem akarom az op. rendszer scrollbar-ját használni).
előre is köszi a segítséget.
üdv.: Miki
■ Adott egy táblázat egy cellával és 2 gomb. Azt szeretném elérni hogy a cellában található tartalom a gombok megnyomásával felfelé illetve lefelé görgethető legyen. (nem akarom az op. rendszer scrollbar-ját használni).
előre is köszi a segítséget.
üdv.: Miki