Archívum - Júl 19, 2005 - Fórum téma
Felhasználó követés munkamenetekkel
Szóval most, hogy már megy a felhasználó regisztrálás (az óriási hiba kijavítása után :-) - Űrlap adatok fogadása csak elsőre megy - téma :-), még mindig ég a fejem, hogy ilyen hibát nem vettem észre és felraktam), csinálni akarok egy felhasználókövetést.
Csak néhány apróságot gyűjteni milyen IP-ről jött mikor volt utoljára, mennyi időt volt, stb....
A kérdésem az, hogy ugye minden egyes oldalletöltésnél az oldal legelején meg kell hívni a session_start();-ot, hogy a bejelentkezés esetén a rögzített változok elérhetőek legyenek. Ez eddig világos is.
Namost nekem minden esetben (bármelyik linkre kattint majd a felhasználó) letöltéskor minden oldalba legelőször egy include("header.php"); töltődik be.
Ebben az esetben elég, ha egyszer meghívom a header.php file legelején és akkor minden oldalon betöltődik????
És persze abban az egy fájlban elintézem az ellenőrzéseket az adabázisba írást stb...?
előre is kösz
■ Csak néhány apróságot gyűjteni milyen IP-ről jött mikor volt utoljára, mennyi időt volt, stb....
A kérdésem az, hogy ugye minden egyes oldalletöltésnél az oldal legelején meg kell hívni a session_start();-ot, hogy a bejelentkezés esetén a rögzített változok elérhetőek legyenek. Ez eddig világos is.
Namost nekem minden esetben (bármelyik linkre kattint majd a felhasználó) letöltéskor minden oldalba legelőször egy include("header.php"); töltődik be.
Ebben az esetben elég, ha egyszer meghívom a header.php file legelején és akkor minden oldalon betöltődik????
És persze abban az egy fájlban elintézem az ellenőrzéseket az adabázisba írást stb...?
előre is kösz
Keresés bővítése
Sziasztok, hogyan lehetne bővített keresést készíteni drupal rendszer esetén. Nekem arra lenne szükségem, hogy az adott oldalon vannak tanárok. Ezek közül a tanárok közül kellen kiválasztani a megfelelőt. Tantárgy, szint, ár, lakhely szerint.. Van erre lehetőség Drupal moduljainak a segítségével? (olyasmire gondolok, ami weblabor oldalán van, valamelyest lehet szűkíteni a kört..) Ha nincs ilyen modul, vagy valami hasonló, akkor hogyan érdemes nekiugrani a fejlesztésnek?
Köszi
Drupal 4.6.1, atw ingyenes tárhely.
■ Köszi
Drupal 4.6.1, atw ingyenes tárhely.
A fórumom oldal frissítésre is bővül
Üdv mindenkinek!
Az a problémám, hogy egy fórumot fejlesztgetek és egy hozzászólás után frissíteni akarom az oldalt, akkor ugyanazt hozzáadja az adatbázishoz, mintha megint beírtam volna. Ez mitől lehet? Az $uzenet változót kiürítem + minden amit a php hozzáad az adatbázishoz. Szerintem a probléma a postdata-val lehet.
Előre is köszi!
DaniL
■ Az a problémám, hogy egy fórumot fejlesztgetek és egy hozzászólás után frissíteni akarom az oldalt, akkor ugyanazt hozzáadja az adatbázishoz, mintha megint beírtam volna. Ez mitől lehet? Az $uzenet változót kiürítem + minden amit a php hozzáad az adatbázishoz. Szerintem a probléma a postdata-val lehet.
Előre is köszi!
DaniL
Általam meghatározott könyvtár tartalmának időszakos törlése
Kedves Mindenki,
egy térképszerver alkalmazásban (Windows 2000 + Apache + PHP + MySQL + mapserver) lenne arra szükségem, hogy egy tmp könyvtár tartalmát 4-5 percenként teljes egészében (vagy a könytár bizonyos méretén túl azonnal) töröljem.
Elvileg tudja ezt az apache? (órák óta küzdök egy mod_disk_cache életrekeltésével erre a célra sikertelenül)
Valahogy PHP Script-el?
Segítségetek előre is kösz,
Sirkan
■ egy térképszerver alkalmazásban (Windows 2000 + Apache + PHP + MySQL + mapserver) lenne arra szükségem, hogy egy tmp könyvtár tartalmát 4-5 percenként teljes egészében (vagy a könytár bizonyos méretén túl azonnal) töröljem.
Elvileg tudja ezt az apache? (órák óta küzdök egy mod_disk_cache életrekeltésével erre a célra sikertelenül)
Valahogy PHP Script-el?
Segítségetek előre is kösz,
Sirkan
Űrlap adatok fogadása csak elsőre megy
Probáltam minél kevesebb kódot berakni, de eleget hogy átlátható legyen.