ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2003 - Fórum téma

április 16

XForum HTML kód engedélyezése HOGYAN??

pistike2003 · 2003. Ápr. 16. (Sze), 18.35
Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy az XForumban hogyan lehet engedélyezni a HTML kódok használatát a hozzászólásokban?

Mert az adminisztrációs felületen sehol nem találom. Postnuke 0723 alatt futtatom egyébként.

Előre is köszönöm
-p-
 

április 15

Modul admin felület

paal · 2003. Ápr. 15. (K), 10.06
Sziasztok!

Szeretnék egy modult írni ami időjárási adatokat taralmazna. Az eredményeket egy blokkban jeleníteném meg. A modult meg is tudom írni de hogy lehet hozzá admin felületet készíteni? Vagyis mit kell tennem, hogy az adminisztrációs felületen ennek a modulnak megjelenjen a linkje és tudjam adminisztrálni a felvitt adatokat?

Kösz, Pali

Ps.: elég volna egy üres mintepélda. Nem létezik ilyen valahol a neten?
 

április 9

\" probléma

atropus · 2003. Ápr. 9. (Sze), 11.38
Egy html formban többsoros szövegmezőben bevitt adatot (method=post) lekezelem egy php szkripttel, ami lementi egy fájlba a szerveren. Amikor újból megnyitom ezt a fájlt és megjelenítem a tartalmát a szövegben lévő " jel elé betesz egy \ jelet. Miért csinálja? Vajon más jel elé is odateszi? Normális ez? Miről maradtam le?
Köszi a segítséget előre is!!!
 

POST lekuldes PHP-tol

kanya · 2003. Ápr. 9. (Sze), 02.32
Hogyan lehet egy 'qwerty' erteket az x.php tol elkuldeni az y.php nek aznelkul, hogy barmilyen HTML TAG-ot is hasznalnek.
Pl.
<form action='x.php'>
<input value='szia' name=nev>
</form>

elkuldes utan pedig az x.php azonnal POST metodussal elkuldi az y.php-nek az nelkul hogy ilyesmi kodja legyen>

<FORM name=form1 action='y.php'>
<input type=hidden value=<? echo $_POST['nev'];?>>
</form>
<script>form1.submit();</script>

Szerintem valami nagyon egyszeru dolog lehet, csak nem kaptam meg az eljarast.
 

április 8

*nuke licensz

domdom · 2003. Ápr. 8. (K), 22.04
A nuke-ok GPL mivoltával kapcsolatban kérdezném, hogy jól értelmezem-e ezekre a CMS szoftverekre a következőket:

1. Az oldalak aljáról leszedhető a felhasznált szoftverre és annak licenszére vonatkozó rész, mert csak a forráskódban kell a licensz-jelzésnek megmaradnia.

2. Ha módosítok bármit is a forráson (pl az 1-es pontban leírtat), akkor elérhetővé kell tennem (letölthető, kérésre elküldöm) a módosított forrást.

köszi,
Dom
 

április 6

Milyen doksit olvasnál magyarul?

pocok · 2003. Ápr. 6. (V), 20.59
Érdekes, hogy ennek a kérdésnek szenteltetek egy külön fórumot, de eddig még senki nem írt bele.
Így hát én beleírok:
Én szívesen olvasnék sok doksit magyarul.
Annyi érdekes cikk van a világban, ami érdekelne és amiből csak keveset értek (vagy még annyit se:).

angol: http://www.sitepoint.com/
ez azért érdekes, mert itt van magyar srác által írt cikk is: http://www.sitepoint.com/article/910
De nem csak angol nyelvű cikkek vannak:
német: http://www.php-center.de/
francia: http://www.phpfrance.com/
orosz: http://phpclub.net/
de a lista még folytatódhatna: http://www.php.net/links.php
(érdekes a magyar lapok között nincsen ott a phpinfo.wish.hu, miért?)

Tehát, akiben benne van a szándék a fordításra, annak van lehetősége sok-sok érdekes cikket lefordítani, aminek sokan örülnének :)

pocok//, aki éppen küzd az angollal, de egyelőre...
 

több dimenziós tömb rendezése?

donlaca · 2003. Ápr. 6. (V), 09.43
 
$arr = array(0=>array("id"=>1,"nev"="korte"),1=>array("id"=>4,"nev"=>"alma"),2=>array("id"=>2,"nev"=>"szilva"));
Adott ez a tömb, a nev kulcs alapjan szeretnem rendezni.
Tud valaki erre egy egyszerű megoldast? Mondjuk array_multisort() function-el?
Koszi!
 

április 1

Mi a baj a változókkal?

davvve · 2003. Ápr. 1. (K), 17.30
Van egy gondom:
Csinálok egy űrlapot, aztán átadom a változókat a php-nek és úgy jön vissza az érték, hogy benne van a változónév és a tartalom egy része.
Tehát pl.:
Változónév: $valami, belerakom azt, hogy blablablaszöveg, amit visszakapok blablablavalami=blablablaszöveg
Ez miért van?
 

március 31

Kritika, javaslat, ötlet (2003)

tsch · 2003. Már. 31. (H), 21.37
Elkezdem az új topicot. Ne haragudjatok meg a leszólásokért. Inkább őszíinte leszek, mint "seggnyaló".

Kritika:
- sajnos nagyon lámpalázasak voltatok, ezt érezni lehetett. Akadozott a beszéd egy kicsit. Előtte gyakorolni kellene, de tényleg.
- A témák olyanok voltak, hogy a "profi" nem talált benne sok újat, a kezdő pedig még mindig nem tudja hova rakni a dolgot. Szerintem.
- A 40 perc néhol kevés volt.

Jó dolgok:
- Szervezés profi. Büfé, ruhatár, hangosítás, program kiváló. Helyszín lehetne egy kifejezetten előadásra szánt terem valamelyik egyetemen.

március 25

MySQL és Excel kapcsolat???

paja · 2003. Már. 25. (K), 10.34
Hello! Kérdésem a következő: Lehetséges-e valahogyan egy MySQL tábla tartalmát átmenteni egy Excel file-ba? Csinált már valaki ilyet? Köszi minden segítséget!!!!