ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2003 - Fórum téma

március 15

Következő konferenciák

Tibee · 2003. Már. 15. (Szo), 21.57
Nagyon jó ötlet volt ez az "Első Magyarországi PHP Konferencia", és nem ártana rendszeresen lebonyolítani hasonló rendezvényeket. De nem várhatja el senki, hogy mindig ez a pár ember szervezzen mindent a jövőben! Segíteni kell, hogy ne hiúsuljon meg ez az ötlet! Láthatóan nagy igény van rá!
 

php, apache, winxp probléma

aszaltgombóc · 2003. Már. 15. (Szo), 17.37
sziasztok!

lenne 1 problémám: elkezdtem php-t tanulni és teszt jelleggel regisztráltam magam 1 publikus webkiszolgálón. ott minden működik. a saját gépemre raktam 1 apacheot, és ott nem működnek a programjaim. konkrétan: nem tudok változókat kiiratni a képernyőre. mit nem állítottam be? (apache rendben elindul - httpd.conf -ban beállítottam a php installban leírtakat!)
 

március 3

Session listázás

doma · 2003. Már. 3. (H), 19.00
Sziasztok, van egy saját site-om PHP-ben és szeretném kilistázni az éppen aktuálisan bejelentkezett felhasználókat, mivel session - kön keresztül azonosítok, gondolom az aktuális session - öket kellene elérnem, kérdésem az, hogy ez hogyan lehetséges (ha lehetséges?), a PHP webhosting-hoz nincs változtatási lehetőségem, tehát csak az én oldalamon tudok bármit is csinálni.

thx
:P
 

március 2

A tömb következő eleme.

qcy · 2003. Már. 2. (V), 12.30
Szevasztok!

A problémám a következő:

Van egy tömböm, aminek a következő elemét szeretném megkapni.
A foreach nem jó, mert a next() fgv. nem állítja az indexét.
while ( list( $kulcs, $ertek ) = each($tomb) ) meg nem a következőt
adja vissza hanem a következő utánit.
Valakinek valami ötlete van?

A forrás:

$tomb[] = 11;
$tomb[] = 22;
$tomb[] = 33;
$tomb[] = 44;
$tomb[] = 55;

foreach ( $tomb as $ertek)
{
print "$ertek<br>";
if ( $ertek == 22 )
{
print next($tomb)."<br>";
print next($tomb)."<br>";
}
print "----------------<br>";
}

kimenete:
11
----------------
22
22
33
----------------
33
----------------
44
----------------
55
----------------

Forrás2:

reset($tomb);
while ( list( $kulcs, $ertek ) = each($tomb) )
{
print "$ertek<br>";
if ( $ertek == 22 )
{
$ert = next($tomb);
$ert = prev($tomb);
print "$ert<br>";
}
print "----------------<br>";
}

kimenete:
11
----------------
22
33
----------------
33
----------------
44
----------------
55
----------------
 

február 27

mysql_num_rows() hiba

kalmi10 · 2003. Feb. 27. (Cs), 19.25
:(

$t_nev=$t_nev;
$t_jelszo=$t_jelszo;
$kapcsolat=mysql_connect("localhost","user","jelszo");
mysql_select_db("torok",$kapcsolat);
$nev=$t_nev;
$jelszo=$t_jelszo;
$eredm=mysql_query("SELECT * FROM `tanar` WHERE `user` = `".$nev."` AND `password` = `".$jelszo."`");
$ok=mysql_num_rows($eredm);
print $ok;
 
Hibaüzenet:
Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/torok/html/admin/belep.php on line 10

10. sor:
 $ok=mysql_num_rows($eredm);
GET bemenő adatok:
 $t_nev=$t_nev;
$t_jelszo=$t_jelszo;
Mi a gubanc? ;)
 

február 25

Többnyelvű oldal technikai megvalósítása hogy érdemes?

sospetyo · 2003. Feb. 25. (K), 13.05
Sziasztok. Arra szeretnék tippeket kérni, vagy olyan helyeket, ahol ilyennel is foglalkoznak, hogy hogyan érdemes (technikailag) megvalósítani egy többnyelvű oldalt? MySQL? Sok kis file? Teljesen külön?
Kösz szépen!
 

PHP modulként - minden baja van!

sospetyo · 2003. Feb. 25. (K), 12.37
Sziasztok. Csak az a kérdésem, hogy honnan tudnék találni olyan helyet, ahol szép szájbarágósan az egész konfigurálást (Apache 1.3.x, PHP4, MySQL) elmagyarázzák, mert most a következő bajaim vannak:
-A PHP fileokra előjön a letöltő ablak (mentés, megnyitás jelenlegi helyről...)
-Nem enged post-olni
-mikor egyszer sikerült, akkor az echo-ba nem írta vissza a változókat, akár GET, akár POST volt.
Köszi szépen!!!
sospetyo##kukac##webmail.hu
 

február 22

Comments hozzáfűzése Sections/CE modulhoz

pistike · 2003. Feb. 22. (Szo), 21.02
Sziasztok,
Az érdekelne, hogy a Sections (Cikkek) modulnál, esetleg a ContentExpress-el felvitt cikkeknél hogyan lehet megoldani hogy -a hírekhez hasonlóan- tudják kommentálni a felhasználók a leírtakat (Comments modul).

Előre is köszönöm

-p-
 

február 20

Kicsit OFF - Flash anim nem indul el

vbliszko · 2003. Feb. 20. (Cs), 20.13
Mi okozhatja, hogy a gépemen futo site-on levo flash banner automatikusan elindul a lap betoltodesekor, ugyanez a site netes verzioja nem futtatja automatikusan az animot??? Letoltodik, ott van az oldalon, de csak jobbklikk+play-re indul el. Az autostart paraméter true-ra van állítva.
Eleg tanacstalan vagyok. Ha valaki tud plz válaszoljon.
 

február 15

mysql datumbol korlekerdezes

kisbali · 2003. Feb. 15. (Szo), 21.53
Az alabbi problemaban kerem a segitsegeteket:
Van egy tablam, amiben letrehoztam egy
datum tipusu mezot (szuldat).
Hogyan tudom megszamolni azokat akik 14,
15, stb. evesek?
Koszi!