ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2003 - Fórum téma

június 28

Xitami : Security alert

Vales · 2003. Jún. 28. (Szo), 09.36
Üdv!

Xitami alá akarom tenni a php-t, Winodws XP alatt. A xitami.cfg-ben be is van írva a kiterjesztésekhez a c:\php\php.exe, azonban Security Alert hibaüzenet van, valami olyasmi, hogy nem futtathatók közvetlenül a CGI cuccok. Magyaráz valami cgi.force_redirect beállításról. Nos én ezt megtaláltam a php.ini-ben, kikommenteztem, kipróbáltam 1 és 0 értékkel is, mégsem jó a hibaüzenet marad, nem meg a php-m. Mit nem csináltam meg, vagyis mit kell tennem még?
 

június 24

Időkorlátos id

fchris82 · 2003. Jún. 24. (K), 17.38
Van egy oldal, amin be kell lépnie a felhasználóknak (szűk baráti társaságnak fentartva :) Szeretném megoldani, hogy a progi x idő után törölje az ID-ket (tehát újra be kelljen jelentkezni).
Eddig úgy ment a dolog, hogy:

"DELETE FROM belepett WHERE NOW()>(ido+10000)"

Ez működött is (10 000 másodpercnél régebbi kulcsokat törölte), amíg az UW, most új serverre nem váltott. Azóta mintha úgy működne, hogy a 20030405231023 'dátumot' egy számnak veszi, tehát hozzáadja a 10 000-t (ami itt egy órának felel meg). Ezzel az a gond, hogy ha vki éjvél előtt nem sokkal lép be, akkor éjfélkor ledobja (törli a kulcsot).
Az lenne a kérdésem, hogy ez a kulcstörlés megoldható SQL parancson belül, vagy mindenképpen kell hozzá PHP is.
 

PHP webszerverre+megnyitásgondok...

Felidae · 2003. Jún. 24. (K), 08.57
Sziasztok!

Kezdeném azzal, hogy valamit nagyon szeretnék.... Szeretnék a weblapomra egy PHP alapú gallery progit, de nem nagyon jön össze... A gépemen xp van fenn, és feltelepítettem az IIS-t (asszem 4-es), erre raktam egy PHP 4.3.2-est. Lehet, hogy rosszul állítottam be, mert, ha úgy nyitok meg egy lapot, hogy a wwwroot-ba rakom, és az explorerből: localhost/blablabla.php-ként, akkor minden működik, de ha ráklikkelek a fájlra, akkor az egész forráskódot kiírja. Feltettem a progit a szerverre, és miután a setup/ index.php-t megnyitottam akkor ilyesmit ír ki (lerövidítettem):

Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /.../gallery/setup/init.php on line 25

Warning: Failed opening '../platform/fs_unix.php' for inclusion (include_path='') in /.../gallery/setup/init.php on line 25

Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /.../gallery/setup/index.php on line 14

Fatal error: Failed opening required '../util.php' (include_path='') in /.../gallery/setup/index.php on line 14

Tehát nagyon szeretném, ha tudnátok segíteni ebben, mert eléggé el vagyok keseredve....

Üdv: Felidae
 

június 17

Telepítés után PHP Notice hibaüzenetek

travis_bickle · 2003. Jún. 17. (K), 15.30
Sziasztok!
Az alapszitu a következő: XP alá sikeresen föltettem az Apache-ot, a MySQL-t, és egy 4.2.3-as PHP-t. A nuke táblák feltöltése is sikerült, de amikor böngészővel megnyitom az index.php-t akkor egy csomó, több száz PHP Notice társaságában jeleníti meg az oldal. Az admin felületet is.
Ilyeneket, hogy Undefined variable: forum_admin in ....., meg Use of undefined constant ..., stb.
Nyilván nem ezekben van a hiba, hanem én nem csináltam jól valamit.
Heeelp!
köszönöm!
 

javascript

erxhu · 2003. Jún. 17. (K), 12.35
hali

van egy kis problemam: van egy javascript menum, amit a headerben szeretnek megjeleniteni a banner alatt, de nem sikerul.
ha valaki tud valami segitseget, megkoszonnem.
 

június 15

nem megy

sospetyo · 2003. Jún. 15. (V), 17.22
Sziasztok. Megint segítséget kérek. Mi lehet annak az oka, hogy nem csinál semmit a MySQL-lel a szkriptem? így kezdődik:
<?php
if(mysql_connect("localhost", "c99", "***")
{print("Kapcsolódva! ");}
else
{print("Basszadmeg! ");};

kiírja, hogy kapcsolódva, de nem hajlandó semmit csinálni. a jelszó biztos, hogy jó. Egyébként az UW szerveren futtattam. Itthon sajna nem tudtam kipróbálni, mert XP alá nem tudom feltennia PHP-t és eddig senki nem igazán tudott ebben segíteni. Előre is köszi mindenkinek mindent!!!
 

június 13

FORM ellenörzés és kitöltés.

quasimidi · 2003. Jún. 13. (P), 10.32
Szeretnék felveti pár kérdést és várom gondolataitokat, konkrét megoldásokat és ötleteiteket az alábbi "problémák" szakszerű lekezelésében.

1. sokszor előfordul hogy a t.user többször nyomogatja meg az elküldés gombot, ami hatására néha a DB-szerver szimplán visszadob egy duplicate-key üzenetet. Hogyan kezelitek az ilyenek elkerülését, illetve a duplikációk problémáját MySQL szervereknél?

2. Amikor elküldesz egy formot és esetleg pár mező nincs kitöltve (mondjuk JS kliens oldali alkalmazása nékül), akkor a felhasználó automatikusan rábök a browser "Vissza/Back" gombjára és az eddig beírt adatai elvesznek. Ezeket hogyan oldod meg (cookie-k használataq nélkül)?

Egyenlőre ez a két gondolat jött föl, szerintem hasznos lehet ha mások látják a Te tapasztalatodat/ötletedet.

R
 

június 11

PHP Template Engine - Melyik?

quasimidi · 2003. Jún. 11. (Sze), 10.20
Sziasztok!

Szeretném kérni a véleményeteket, segítségeteket:
Adott egy intranetes vállalati portál, amire szeretnénk használni egy PHP-s template engine-t, hogy elválasszuk a logikát a design-tól.
Kérdés az hogy melyik meglévő sablon-motor az amit Ti használnátok (és ha lehet miért). Pillanatnyilag a Smartyval szemezek, ám nem tudom gyakorlatban Nektek milyen tapasztalatotok van egy portál megvalósításánál.
 

június 10

fájl csatolása levélhez

xsw · 2003. Jún. 10. (K), 17.14
Sziasztok!

Hogyan lehet a levélhez csatolni egy
HTML form-on <input type="file" name="pic"> -ben megadott képet?

A válaszokat előre is köszönöm
 

június 4

Apache 2.0.x (experimental) letöltés

(dh)Arena · 2003. Jún. 4. (Sze), 21.02
Hól lehet letöltenni ezt file-t? Aki tudja az írjon aakee##kukac##freemail.hu-ra.Vagy ide írja meg.