Archívum - 2003 - Fórum téma
június 28
Xitami : Security alert
Üdv!
Xitami alá akarom tenni a php-t, Winodws XP alatt. A xitami.cfg-ben be is van írva a kiterjesztésekhez a c:\php\php.exe, azonban Security Alert hibaüzenet van, valami olyasmi, hogy nem futtathatók közvetlenül a CGI cuccok. Magyaráz valami cgi.force_redirect beállításról. Nos én ezt megtaláltam a php.ini-ben, kikommenteztem, kipróbáltam 1 és 0 értékkel is, mégsem jó a hibaüzenet marad, nem meg a php-m. Mit nem csináltam meg, vagyis mit kell tennem még?
■ Xitami alá akarom tenni a php-t, Winodws XP alatt. A xitami.cfg-ben be is van írva a kiterjesztésekhez a c:\php\php.exe, azonban Security Alert hibaüzenet van, valami olyasmi, hogy nem futtathatók közvetlenül a CGI cuccok. Magyaráz valami cgi.force_redirect beállításról. Nos én ezt megtaláltam a php.ini-ben, kikommenteztem, kipróbáltam 1 és 0 értékkel is, mégsem jó a hibaüzenet marad, nem meg a php-m. Mit nem csináltam meg, vagyis mit kell tennem még?
június 24
Időkorlátos id
Van egy oldal, amin be kell lépnie a felhasználóknak (szűk baráti társaságnak fentartva :) Szeretném megoldani, hogy a progi x idő után törölje az ID-ket (tehát újra be kelljen jelentkezni).
Eddig úgy ment a dolog, hogy:
"DELETE FROM belepett WHERE NOW()>(ido+10000)"
Ez működött is (10 000 másodpercnél régebbi kulcsokat törölte), amíg az UW, most új serverre nem váltott. Azóta mintha úgy működne, hogy a 20030405231023 'dátumot' egy számnak veszi, tehát hozzáadja a 10 000-t (ami itt egy órának felel meg). Ezzel az a gond, hogy ha vki éjvél előtt nem sokkal lép be, akkor éjfélkor ledobja (törli a kulcsot).
Az lenne a kérdésem, hogy ez a kulcstörlés megoldható SQL parancson belül, vagy mindenképpen kell hozzá PHP is.
■ Eddig úgy ment a dolog, hogy:
"DELETE FROM belepett WHERE NOW()>(ido+10000)"
Ez működött is (10 000 másodpercnél régebbi kulcsokat törölte), amíg az UW, most új serverre nem váltott. Azóta mintha úgy működne, hogy a 20030405231023 'dátumot' egy számnak veszi, tehát hozzáadja a 10 000-t (ami itt egy órának felel meg). Ezzel az a gond, hogy ha vki éjvél előtt nem sokkal lép be, akkor éjfélkor ledobja (törli a kulcsot).
Az lenne a kérdésem, hogy ez a kulcstörlés megoldható SQL parancson belül, vagy mindenképpen kell hozzá PHP is.
PHP webszerverre+megnyitásgondok...
Sziasztok!
Kezdeném azzal, hogy valamit nagyon szeretnék.... Szeretnék a weblapomra egy PHP alapú gallery progit, de nem nagyon jön össze... A gépemen xp van fenn, és feltelepítettem az IIS-t (asszem 4-es), erre raktam egy PHP 4.3.2-est. Lehet, hogy rosszul állítottam be, mert, ha úgy nyitok meg egy lapot, hogy a wwwroot-ba rakom, és az explorerből: localhost/blablabla.php-ként, akkor minden működik, de ha ráklikkelek a fájlra, akkor az egész forráskódot kiírja. Feltettem a progit a szerverre, és miután a setup/ index.php-t megnyitottam akkor ilyesmit ír ki (lerövidítettem):
Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /.../gallery/setup/init.php on line 25
Warning: Failed opening '../platform/fs_unix.php' for inclusion (include_path='') in /.../gallery/setup/init.php on line 25
Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /.../gallery/setup/index.php on line 14
Fatal error: Failed opening required '../util.php' (include_path='') in /.../gallery/setup/index.php on line 14
Tehát nagyon szeretném, ha tudnátok segíteni ebben, mert eléggé el vagyok keseredve....
Üdv: Felidae
■ Kezdeném azzal, hogy valamit nagyon szeretnék.... Szeretnék a weblapomra egy PHP alapú gallery progit, de nem nagyon jön össze... A gépemen xp van fenn, és feltelepítettem az IIS-t (asszem 4-es), erre raktam egy PHP 4.3.2-est. Lehet, hogy rosszul állítottam be, mert, ha úgy nyitok meg egy lapot, hogy a wwwroot-ba rakom, és az explorerből: localhost/blablabla.php-ként, akkor minden működik, de ha ráklikkelek a fájlra, akkor az egész forráskódot kiírja. Feltettem a progit a szerverre, és miután a setup/ index.php-t megnyitottam akkor ilyesmit ír ki (lerövidítettem):
Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /.../gallery/setup/init.php on line 25
Warning: Failed opening '../platform/fs_unix.php' for inclusion (include_path='') in /.../gallery/setup/init.php on line 25
Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /.../gallery/setup/index.php on line 14
Fatal error: Failed opening required '../util.php' (include_path='') in /.../gallery/setup/index.php on line 14
Tehát nagyon szeretném, ha tudnátok segíteni ebben, mert eléggé el vagyok keseredve....
Üdv: Felidae
június 17
Telepítés után PHP Notice hibaüzenetek
Sziasztok!
Az alapszitu a következő: XP alá sikeresen föltettem az Apache-ot, a MySQL-t, és egy 4.2.3-as PHP-t. A nuke táblák feltöltése is sikerült, de amikor böngészővel megnyitom az index.php-t akkor egy csomó, több száz PHP Notice társaságában jeleníti meg az oldal. Az admin felületet is.
Ilyeneket, hogy Undefined variable: forum_admin in ....., meg Use of undefined constant ..., stb.
Nyilván nem ezekben van a hiba, hanem én nem csináltam jól valamit.
Heeelp!
köszönöm!
■ Az alapszitu a következő: XP alá sikeresen föltettem az Apache-ot, a MySQL-t, és egy 4.2.3-as PHP-t. A nuke táblák feltöltése is sikerült, de amikor böngészővel megnyitom az index.php-t akkor egy csomó, több száz PHP Notice társaságában jeleníti meg az oldal. Az admin felületet is.
Ilyeneket, hogy Undefined variable: forum_admin in ....., meg Use of undefined constant ..., stb.
Nyilván nem ezekben van a hiba, hanem én nem csináltam jól valamit.
Heeelp!
köszönöm!
javascript
hali
van egy kis problemam: van egy javascript menum, amit a headerben szeretnek megjeleniteni a banner alatt, de nem sikerul.
ha valaki tud valami segitseget, megkoszonnem.
■ van egy kis problemam: van egy javascript menum, amit a headerben szeretnek megjeleniteni a banner alatt, de nem sikerul.
ha valaki tud valami segitseget, megkoszonnem.
június 15
nem megy
Sziasztok. Megint segítséget kérek. Mi lehet annak az oka, hogy nem csinál semmit a MySQL-lel a szkriptem? így kezdődik:
<?php
if(mysql_connect("localhost", "c99", "***")
{print("Kapcsolódva! ");}
else
{print("Basszadmeg! ");};
kiírja, hogy kapcsolódva, de nem hajlandó semmit csinálni. a jelszó biztos, hogy jó. Egyébként az UW szerveren futtattam. Itthon sajna nem tudtam kipróbálni, mert XP alá nem tudom feltennia PHP-t és eddig senki nem igazán tudott ebben segíteni. Előre is köszi mindenkinek mindent!!!
■ <?php
if(mysql_connect("localhost", "c99", "***")
{print("Kapcsolódva! ");}
else
{print("Basszadmeg! ");};
kiírja, hogy kapcsolódva, de nem hajlandó semmit csinálni. a jelszó biztos, hogy jó. Egyébként az UW szerveren futtattam. Itthon sajna nem tudtam kipróbálni, mert XP alá nem tudom feltennia PHP-t és eddig senki nem igazán tudott ebben segíteni. Előre is köszi mindenkinek mindent!!!
június 13
FORM ellenörzés és kitöltés.
Szeretnék felveti pár kérdést és várom gondolataitokat, konkrét megoldásokat és ötleteiteket az alábbi "problémák" szakszerű lekezelésében.
1. sokszor előfordul hogy a t.user többször nyomogatja meg az elküldés gombot, ami hatására néha a DB-szerver szimplán visszadob egy duplicate-key üzenetet. Hogyan kezelitek az ilyenek elkerülését, illetve a duplikációk problémáját MySQL szervereknél?
2. Amikor elküldesz egy formot és esetleg pár mező nincs kitöltve (mondjuk JS kliens oldali alkalmazása nékül), akkor a felhasználó automatikusan rábök a browser "Vissza/Back" gombjára és az eddig beírt adatai elvesznek. Ezeket hogyan oldod meg (cookie-k használataq nélkül)?
Egyenlőre ez a két gondolat jött föl, szerintem hasznos lehet ha mások látják a Te tapasztalatodat/ötletedet.
R
■ 1. sokszor előfordul hogy a t.user többször nyomogatja meg az elküldés gombot, ami hatására néha a DB-szerver szimplán visszadob egy duplicate-key üzenetet. Hogyan kezelitek az ilyenek elkerülését, illetve a duplikációk problémáját MySQL szervereknél?
2. Amikor elküldesz egy formot és esetleg pár mező nincs kitöltve (mondjuk JS kliens oldali alkalmazása nékül), akkor a felhasználó automatikusan rábök a browser "Vissza/Back" gombjára és az eddig beírt adatai elvesznek. Ezeket hogyan oldod meg (cookie-k használataq nélkül)?
Egyenlőre ez a két gondolat jött föl, szerintem hasznos lehet ha mások látják a Te tapasztalatodat/ötletedet.
R
június 11
PHP Template Engine - Melyik?
Sziasztok!
Szeretném kérni a véleményeteket, segítségeteket:
Adott egy intranetes vállalati portál, amire szeretnénk használni egy PHP-s template engine-t, hogy elválasszuk a logikát a design-tól.
Kérdés az hogy melyik meglévő sablon-motor az amit Ti használnátok (és ha lehet miért). Pillanatnyilag a Smartyval szemezek, ám nem tudom gyakorlatban Nektek milyen tapasztalatotok van egy portál megvalósításánál.
■ Szeretném kérni a véleményeteket, segítségeteket:
Adott egy intranetes vállalati portál, amire szeretnénk használni egy PHP-s template engine-t, hogy elválasszuk a logikát a design-tól.
Kérdés az hogy melyik meglévő sablon-motor az amit Ti használnátok (és ha lehet miért). Pillanatnyilag a Smartyval szemezek, ám nem tudom gyakorlatban Nektek milyen tapasztalatotok van egy portál megvalósításánál.
június 10
fájl csatolása levélhez
Sziasztok!
Hogyan lehet a levélhez csatolni egy
HTML form-on <input type="file" name="pic"> -ben megadott képet?
A válaszokat előre is köszönöm
■ Hogyan lehet a levélhez csatolni egy
HTML form-on <input type="file" name="pic"> -ben megadott képet?
A válaszokat előre is köszönöm
június 5
Apache 2.0.x (experimental) letöltés
Hól lehet letöltenni ezt file-t? Aki tudja az írjon aakee##kukac##freemail.hu-ra.Vagy ide írja meg.
■