ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2003 - Fórum téma

október 6

Még 1 JS kérdés:

quasimidi · 2003. Okt. 6. (H), 08.49
Előző problémámat sikeresen megoldottam, csodás dolog az internet és csodás hogy emberek osztják a tudást mindenféle ellenszolgáltatás nélkül.
Ma reggel a következő dologgal néztem szembe:
Van egy lekérdező formom (nevezzük keresésnek), ahol van 3 dropdown mező. ebből az első 2 smarty generált, a harmadik változik az első kettőből kiváalsztott elemnek megfelelően.
Azt tapasztaltam, hogy IE 6 alatt, amikor elküldöm a formot majd megnyomom a "BACK" gombot, nem resetelődik le a smarty által generált option list, hanem megőrzi az előzőleg elküldött option-t. Természetesen a javascriptel generált dropdown sem töltődik fel, bár számomra ez kicsit ködös hogy miért is van ez?
Ja és a legjobb hogy egy másik fejlesztő kollágánál pedig teljesen jól működik, aka. minden "back"-nél leresetelődik a form.
Gondoltam arra hogy a <body> tagba belerakok egy onLoad() meghívást, ami beállítja a 2 dropdown selectedIndexét 0-ra, de ez nem vezetett a várt eredményre amikor vki megnoymja a browser "back" gombját.
Van vmi tippetek?

Némi kód php-ben, ami előáállítja nekem a javascriptet:
 if ($formType == "query") {

	
	$activityresult[] = $db->query($db->select($activity_sql0)); // F&otilde;csoportok
	$activityresult[] = $db->query($db->select($activity_sql1)); // Alvállakozók
	$activityresult[] = $db->query($db->select($activity_sql2)); // Tevékenységek
	
	$form->smarty_addsqlselect("activityOptions1","activityValues1","name","activity_id",$activityresult[0]);
	$form->smarty_addsqlselect("activityOptions0","activityValues0","name","activity_id",$activityresult[1]);
	$form->smarty_addselect("categoryOptions","categoryValues",$categoryFieldValues);
		
	############ Build the javascript ###############
	$jscript .= "<SCRIPT lang=\"Javascript\">\n";
	
	$jscript .= "\tvar form = document.organization_query;\n";
	$jscript .= "\tvar namearray = new Array();\n";
	$jscript .= "\tvar activityarray = new Array();\n";
	$jscript .= "\tvar subactarray = new Array();\n";
	$i = 0;
	
	while (!$activityresult[2]->EOF) {
	
	    $jscript .= "\tnamearray[$i] = '".$activityresult[2]->fields["name"]."';\n";
	    $jscript .= "\tactivityarray[$i] = ".$activityresult[2]->fields["activity_id"].";\n";
	    $jscript .= "\tsubactarray[$i] = ".$activityresult[2]->fields["sub_activity_no"].";\n";
	    $i++;
	    $activityresult[2]->MoveNext();
	}
	
	$jscript .= "\tfunction changecat(option) {\n";
	$jscript .= "emptyList();";
	$jscript .= "\t\t for (var i=0; i<namearray.length;i++) {  \n";
	$jscript .= "if (activityarray[i] == option) {\n";
	$jscript .= "form.sub_activity_no.options[form.sub_activity_no.length] = new Option(namearray[i],subactarray[i]);\n";
	$jscript .= "form.sub_activity_no.selectedIndex=0;";
	$jscript .= "}\n";
	$jscript .= "}\n";
	$jscript .= "}\n";
	$jscript .= "function emptyList() { while ( form.sub_activity_no.options.length ) form.sub_activity_no.options[0] = null;}";	
	##############################################
	$jscript .= "</script>";
	$smarty->assign("jscript",$jscript);	
	$smarty->assign("org_type",$org_type);
	
    }
 

október 4

php winNT4-en nem megy rendesen! pls help

spuri · 2003. Okt. 4. (Szo), 15.34
Ilyen és hasonló hibaüzeneteket kapok php 4.3.1 -el most hogy egy winNT serveren van a cucc, Linux alatt nem volt semmi gond Globális változok engedélyezve vannak de mégsem megy ill minden más változóra is azt mondja hogy nincs definiálva, php.ini-be kell vmit állitani vagy mi a gáz?

Notice: Undefined variable: DOCUMENT_ROOT in D:\ftproot\evolimmobile.com\www\bin\constants.inc.php on line 9

Notice: Undefined variable: cmd in D:\ftproot\evolimmobile.com\www\kereses.php on line 72
 

október 2

Javascript dropdown dobozok

quasimidi · 2003. Okt. 2. (Cs), 20.25
Sziasztok,

Szeretném kérni szíves segítségeteket: van egy php-s lekérdezés formom, smarty template-el, amin van 4 dropdown doboz. Az első doboz kiválasztott elemétől kellene változni a többi doboz elemit (vagyis leszűrni azokat az elemeket a másik 3 dobozban, aminek a felettes eleme az 1. dobozban kiválasztott elem) :)
Tisztában vagyok vele hogy ez JS segítségével valósítható meg, azonban nehezemre esik megvalósítani a 3 selectboxos szűrést.
Van vkinek vmi jó linkje, class-a, funkciója dinamikusan linkelt selectboxos létrehozására?

Mind a 4 selectbox MySQL-ből jön és van egy közös kulcsuk (activity_id) Hmmm... asszem ide fogok copizni vmi kódrészletet hogy még konkrétabban mutassam be mit is szeretnék, illetve mi a jelenlegi szitu.


ps: Köszönet Gobának és mindenkinek a PHPINFO üzemeltetéséért és az áldozatos munkáért!
 

szeptember 28

A link sorszámának elküldése PHP függvénybe

Jac · 2003. Szep. 28. (V), 15.42
Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet azt megállapítani, hogy melyik linken kattintott az oldalra belépett regisztrált felhasználó, majd ezt a számot elküldeni egy php függvénynek, ami eltárolja az adatbázisba. Az adatbázis kezelés megy, de pl: ha <a href="/arlista1.xls"> linkre kattintok hogyan tudok meghívni egy php függvényt ugyanazon a php oldalon, hogy átadhassam neki a link sorszámát?

Köszönöm!
 

szeptember 27

php - mysql

fchris82 · 2003. Szep. 27. (Szo), 15.13
Hali!

Barátommal összeraktunk egy linuxos szervert nálunk. Ő ért a linuxhoz, én nem nagyon. Neki menni kellett, elmondott néhány parancsot (pl apt-get install ), aztán magamra hagyott.
Feltettem még a mysql-t, meg a php-t. Gondoltam csak meg tudom csinálni. Ment is. A mysql is müxik (mármint magában). A php viszont, a mysql_connect -re azt mondja:
Fatal error: Call to undefined function: mysql_connect() in /var/www/c.php on line 7

Ezzel most mit tudok kezdeni :( ?
 

szeptember 26

sql lekérdezés

jens · 2003. Szep. 26. (P), 11.47
Sziasztok !

Hogyan is kéne csinálni ?:))

$query = "select
" & $_GET["oszlop1"] & " ," & $_GET["oszlop2"] & ",
" & $_GET["oszlop3"] & "," & $_GET["oszlop4"] & ",EventPriority FROM dbo.events
where " & $_GET["oszlop1"] & " like '%" & $_GET["oszlop1"] & "%'
and " & $_GET["oszlop2"] & " like '%" & $_GET["oszlop2"] & "%'
and " & $_GET["oszlop3"] & " like '%" & $_GET["oszlop3"] & "%'
and " & $_GET["oszlop4"] & " like '%" & $_GET["oszlop4"] & "%'
and EventDate>" & $_GET["tol"] & "
and EventPriority like '%" & $_GET["messagepriority"] & "%'
order by EventDate";

$result = mssql_query($query); no és itt száll el:((

Mi e helyes szintetika?


A válaszokat előre is köszönöm
 

szeptember 24

JS -&gt; html input(hidden) assign

quasimidi · 2003. Szep. 24. (Sze), 15.19
Hali mindenki!

Nem nagyon találok infot arról, hogyan lehet <input type=hidden> mezőkhöz rendelni értéket javascript segítségével.
Tehát van egy <select></selecty box, amiből kiválasztva egy elemet, hozzárendel egy <input type=hidden> mezőhöz.
Bármi tipp would be greatly appreciated.
 

Win2000+Apache+php+mail()

faur · 2003. Szep. 24. (Sze), 07.25
Tudja valaki, hogy miért nem megya mail egy Windows2000 szerverre telepített Apache webszerveren ki a php mail függvényével külső mailszerverre? smtp=mail.tiszanet.hu , smtp_path üres, sendmail_from=faur##kukac##pollak.sulinet.hu,:(
 

szeptember 23

chdir()?

jens · 2003. Szep. 23. (K), 16.00
Akkor egy picit módosítok (köszönöm a válaszokat)

Listázni tudom a közeli könyvtár tartalmát, de távoli könyvtárra nem tudok ráállni chdir-rel vagyis
Chdir("\\servipje\c$\konyvtar"); nem megy, nem tudom elérni a könyvtárat (a servernevével is próbáltam)

Köszönöm

Sziasztok !

Egy serveren akarok elérni egy könyvtárat és kilistázni a tartalmát
Már sok minde próbáltam
pl ezt is
dirneve="\\serverneve\c$\mas\pld";
Chdir($dirneve)

Köszönöm
 

szeptember 17

Flash library

parocgab · 2003. Szep. 17. (Sze), 08.10
Sziasztok!

Most jutottam el odáig a tanulásban, hogy szeretnék flash-t is beilleszteni a kódban. Viszont nincs a linuxhoz flash library(swflib). Nem tudja valaki, hogy honnan lehet letölteni?

Köszönettel