ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2003 - Fórum téma

szeptember 16

Html-es űrlap phpés feldolgozása

jens · 2003. Szep. 16. (K), 11.41
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne

Mi a hiba ?
Az űrlap
<html>
<body>
<form action="pl22.php" method="get">
<input type="text" name="user">
<br>
<textarea name="cim" rows="5" cols="40">
</textarea>
<br>
<input type="submit" value="rendben">
</form>
</body>
</html>

Phpés feldolgozás
<html>

<body>
<?php
/*$felhasznalo="hdf";*/
print "Üdvözlet <b>$user</b><P>\n\n";
print "A címe:<P>\n\n<b>$cim</b>";
?>
</body>
</html>

eredmény
Notice: Undefined variable: user in c:\inetpub\wwwroot\php\pl22.php on line 6
Üdvözlet

Notice: Undefined variable: cim in c:\inetpub\wwwroot\php\pl22.php on line 7
A címe:
 

szeptember 15

MYSQL_NUM_FIELDs($RESULT)

jens · 2003. Szep. 15. (H), 15.20
Sziasztok !

Nem rég kezdtem el a php-vel foglalkozni: eddig minden rendben ment sql adatbázisból kérdeztem le dolgokat, de az adott mezők neveit is meg akartam jeleníteni, de ekkor egy supplied resource is not valid üzenetet kapok helyette:((

A php verziója 4.3
Mi lehet a gond ? Csak mysql adatbázisokra lehet ezeket a fgv-et használni?
Vagy kell még az iniben valamit varázsolni?

$myServer = "sqlserv1";
$myUser = "ich";
$myPass = "proba";
$myDB = "users";

$s = @mssql_connect($myServer, $myUser, $myPass)
or die("Couldn't connect to SQL Server on $myServer");
$d = @mssql_select_db($myDB, $s)

or die("Couldn't open database $myDB");
$query = "select * FROM inf5";

$result = mssql_query($query);

$mezok_szama = mysql_num_fields( $result );
for ( $x=0; $x<$mezok_szama; $x++ )
mysql_field_name( $$result, $x ) . "<br>\n";


... a többi már jól megy


Az építő ötleteket előre is köszönöm
 

PHPInfo cikkek - probléma?

quasimidi · 2003. Szep. 15. (H), 13.30
Bocsássátok meg tudatlanságomat:

Az utóbbi időben azt tapasztalom hogy a PHPINFO oldala szépen bejön, viszont amikor cikket akarok olvasni a főoldalról kiindulva, a Proxy szerverünk visszadob azzal az üzivel, hogy a "kiszolgáló üres választ adott vissza". Hiába refresh, meg trükkölés az headerrel, sajna "üres válasz" a jutalmam. A dolog azért érdekes, mert a közelmúltig semmi gondom nem volt, másfél hete kezdődtek a problémák.
A fórum viszont rendesen működik, csak a cikkolvasás nem.

Van valami tippetek hogy mit merre hogyan?
(FW: Borderware 7, http-proxy.)
 

szeptember 9

Főoldal topic sorok JS hover hibája

c · 2003. Szep. 9. (K), 20.11
A fórum főoldalon:
onMouseOver="this.style.backgroundColor='#efefef'
onMouseOut="this.style.backgroundColor='#efefef'"

Szóval a topik sorok háttérszíne megváltozik, de nem áll vissza az eredeti színre.
Ha szándékos, akkor bocs [viszont akkor nagyon idegesítő feature ;) ].

(+1 javaslat: mivel a weblabor már "több mint php", esetleg egy általános webdesign/wemaster(?) fórum is nyílhatna)
 

szeptember 3

alfa csatornás PNG forgatása?

val · 2003. Szep. 3. (Sze), 11.22
Hello!

Nem regota fogalalkozok phpvel, es elakadtam egy ponton amirol nem tudom, hogy a php bugos, vagy en csinalok nem jol valamit.

Arrol van szo, hogy egy kepet kell osszerakni, egy hatterkepbol, es
alfacsatornas png-kbol. Png-k mozgatasa, atmeretezese mukodik, viszont az elforgatasnal azt tapasztaltam, hogy elveszik a png alfacsatornaja.

A kepet imageCreateFromPNG-vel olvastam, be a forgatast pedig
az imageRotate fuggvennyel probatam elintezni. Nem segitett az sem ha az alphaBlendinget be/ki kapcsoltam, vagy a imageColorTransparent-et
alitottam.

Ha valakinek van hasonlo tapasztalata, esetleg tudja a megoldast is az
legyszives irjon.

Koszi, udv: Balint
 

szeptember 2

Angol - magyar

pocok · 2003. Szep. 2. (K), 08.51
Véleményem szerint a manuálok és egyéb cikkek fordítása elég kilátástalan, aki ért angolul, az nem szeretne fordítani, mert ő amúgy is érti, aki meg nem érti, az nem tudja lefordítani...
Természetesen tisztelet és nagy köszönet azoknak, akik eddig fordítottak!!!

Tudja valaki, hogy működik a Google szótárprogramja?
http://www.google.com/help/faq_translation.html

Arra gondoltam, hogy valami ilyesmit nem tudnánk összehozni?
(a többes szám első személy csak azért, mert csúnya lett volna azt írni, hogy csináljátok meg! :-) )

Mivel a magyar nyelv elég sajátságos, ezért első lépésben bővel elég lenne egy nyersfordítás.
Például, ha az ember azt olvassa, hogy: "Ha a hegy menni nem -hoz,-hez Mohamed, akkor Mohamed menni -hoz,-hez a hegy." Ekkor mindenki tudja, hogy mely ismert közmondásról van szó. És ekkor nem kell érteni az eredeti nyelven, hanem egy magyarul értő is le tudja fordítani.
Természetesen miután ilyen módon egy angol nyelvű cikket lefordított egy angolul nem értő, szükséges ellenőrzés, de ez így már sokkal egyszerűbb feladat.
 

augusztus 31

Word dokumentum tartalma

paja · 2003. Aug. 31. (V), 10.32
Hello mindenki!

Egy kérdésem lenne, bár nemtom, hogy egyátalán megvalósítható a dolog...
Szóval annyi a megoldandó probléma, hogy egy word doksi tartalmát kéne valahogy kiolvasni (formázásokkal, táblázattal, színekkel...) és elmenteni egy adatbázis táblába. Lehetséges ez valamilyen módon? Csinált már valaki hasonlót? Esetleg egy olyan szkript is jó lehet, ami a word doksit átmenti egy html file-ba, hiszen az már könnyebben kezelhető...
Köszi a tanácsokat és a segítséget előre is!!!

paja
 

augusztus 6

Új fórum kéne

-Tamás- · 2003. Aug. 6. (Sze), 15.18
Jobb lenne ha leccserélnétek a fórumot PHPbb-re
 

File kezelési gondom van....HELP!

Serymoon · 2003. Aug. 6. (Sze), 10.25
Sziasztok,
az lenne a problámám, hogy szeretnék egy filet mindíg megnyitni és hozzáűzni egy egy ujjabb karakterláncot majd bezárni. Ezzel nem is lenne probléma, a gondom ott kezdődik, hogy nem a végéhez kellene fűznöm hanem egy adott helyre. Ezért azt gondoltam ha megnyitom és beolvasom a tartalmát egy $barmi be akkor ott egy $pozitcio = strpos($barmi, "keresett") függvénnyel kiolvasom honnan kell kezdeni a lecserélést. Gondoltam minden kircsi! Ezért boldogan meghívtam a köv föggvényt $eredm = substr_replace($barmi,"ezt kelllene berakni",$pozicio) majd utána megnyitottam ujra filet írásra és fwrite() //ami ugye felülirja az eredeti tartalmat// kiirtam a fileba a $eredm tartalmát. reményeim szerint ennek működnie kellene de nem teljesen az elvárásaimnak megfelelően mert a $eredmény nem más volt minta " ezt kelllene berakni" szövege illetve tartalma. mivel a keresett szöveg gyakorlatilag a file utolsó 8 karaktere amire már itt nincs is szüksélgem ezért nem adtam meg a 4-ik paramétert a substr_replace() függvények.

Ha valaki tudna ebbe segíteni azt megköszönném! remélem nem túl érthetetlenül írtam le. bocsi a sok rizsáért!
 

augusztus 4

engedélyezve van-e a sütik fogadása a látogató böngészőjében?

humor · 2003. Aug. 4. (H), 00.45
Sziasztok!

Weboldalam látogatóit szeretném figyelni és az lenne a kérdésem, miként tudom lekérdezni azt, hogy a látogatomnál engedélyezve van-e sütik használata. Tehát ha a látogató böngészője nem ad vissza sütit, akkor az azért van mert újlátogató vagy mert nem tudok nála sütit elhelyezni?

Csaba