ugrás a tartalomhoz

Új fórum kéne

-Tamás- · 2003. Aug. 6. (Sze), 16.18
Jobb lenne ha leccserélnétek a fórumot PHPbb-re
 
1

Re: Új fórum kéne

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 6. (Sze), 18.36
Ebben az esetben kérünk linket működő XForum => PHPBB konvertálóra.
3

Re: Új fórum kéne

Granc Róbert · 2003. Aug. 7. (Cs), 09.28
Köszönjük a linket!
A fórum (sőt, akár az egész PostNuke) lecserélése többször is felvetődött korábban. A legfőbb akadály a felhasználói adatok/hozzászólások átvitele egy új fórummotorba. Kipróbálom majd ezt a konvertert, ha működik, akkor _igen nagy_ esély van arra, hogy a következő hetekben átállunk a phpBB-re.
Robi
4

Re: Új fórum kéne

Pal_ur · 2003. Aug. 8. (P), 11.56
A fórum (sőt, akár az egész PostNuke) lecserélése többször is felvetődött korábban.


Meg szabad kérdezni, hogy a Postnuke-ot mire gondoljátok lecserélni? (Lévén, hogy sok küzdelmem van vele, én is gondolkodom, csak nem tudom, merre lépjek...)
5

Re: Új fórum kéne

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 8. (P), 12.19
Egyelőre kiforrottabb utódok után nézünk, amikre a migrálás egyszerűbb, mint Xaraya vagy Xoops, de még bármi lehetséges...
6

Re: Új fórum kéne

Pal_ur · 2003. Aug. 8. (P), 13.45
Mindenképpen érdekelne a dolog, már csak amiatt is, hogy mindenféle saját modult fejlesztgetek a postnuke-hoz, érdekelne, hogy a szóbakreülőkkel mi a tapasztalatotok, és vajh' mennyire könnyű vagy nehéz hozzájuk modult készíteni...
7

Re: Új fórum kéne

quasimidi · 2003. Aug. 13. (Sze), 09.17
Eddigi tapasztalat:

az XForum->phpBB konverter majdnem működik.
specifikusan: amikor megadom a DB adatokat a konvertáláshoz, visszadob hibaüzenettel. szerintem kicsit bele kell menni a kódba, vagy megvárni a javított verziót.

Elég sokan nyafognak az XForum támogatására, tudtommal már közel az update.
8

Re: Új fórum kéne

-Tamás- · 2003. Aug. 14. (Cs), 08.51
Eddigi tapasztalat:

az XForum->phpBB konverter majdnem működik.
specifikusan: amikor megadom a DB adatokat a konvertáláshoz, visszadob hibaüzenettel. szerintem kicsit bele kell menni a kódba, vagy megvárni a javított verziót.

Elég sokan nyafognak az XForum támogatására, tudtommal már közel az update.


Melyik verziót próbáltad?
Lehet, hogy a legujjabb még bugos..
Nézd meg egy régebbivel
9

Re: Új fórum kéne

MaDog · 2003. Aug. 17. (V), 03.57
Hamár új portál motoron töritek a fejeteket miért ne lehetne egyedi fejlesztésű, melyet a PHPInfo szerkesztői és látogatói készítenének el? :)
(tudom milyen nagy munka lenne)
10

Re: Új fórum kéne

quasimidi · 2003. Aug. 17. (V), 08.21
Ezt már é is akartam kérdezni.
szerintem az egyik legtapasztaltabb PHP-s srácok vagytok, nem lenne nagyon nagy munka nektek összeröffenteni egy portál-enginet
11

Re: Új fórum kéne

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 17. (V), 11.05
Nagyon sokat törtük a fejünket saját portálmotor fejlesztésén, ám amint látható időnként még tartalom bevitelére is kevés időnk jut. Namost ha egy motor fejlesztésére fordítanánk az időt, akkor tartalom nem kerülne az oldalra sokáig, és talán lenne egy használható motorunk, de az oldalt már senki nem látogatná, mert tartalmat nem szolgáltat.

Egyébként pedig annyi kész portál rendszer van már, és a PHPinfo igényei nem túl speciálisak (gyakorlatilag csak a kategorizált kommentálható hírek és a fórumok működnek). Épen ezért inkább arra fordítottunk némi időt, hogy más portálrendszereket nézzünk meg, melyekre a PostNuke adatai jól migrálhatóak. Abban a furcsa helyzetben vagyunk, hogy nem szeretjük a PostNukeot, de mivel szintén a tartalomra koncentrálás okai miatt ezzel indult a portál annak idején, most az adatbázisa okán valamennyire ehhez vagyunk kötve.

Szivesen fogadunk tippeket kész portálrendszereket illetően, főleg olyanokról hallanánk szivesen, melyekre könnyen migrálható az adatbázisunk.
12

Re: Új fórum kéne

quasimidi · 2003. Aug. 17. (V), 12.37
Hmmm... most dolgozom egy projecten, ami várhatóan véget ér szeptember közepén. Utána szívesen besegítenék egy egyedi motor fejlesztésébe a szernyéke tudásommal (és objektumaimmal).
13

Re: Új fórum kéne

Bártházi András · 2003. Aug. 17. (V), 14.52
Ami azt illeti, van egy 80-90% kész motor, csak éppen nincsen hozzá tartalom. Hírekkel viszonylag egész jól állunk, általában jut minden napra legalább egy. Cikkekben viszont, mivel egy-két fokkal nagyobb munka megírni egyet-egyet, sokkal kevésbé bővelkedünk. Igazából ezért is született meg a fejünkben a gondolat a versenynek a kiírására.

Egyébként mivel tudna többet egy új fórum a jelenlegihez képest? Ezt azért kérdezem, mert nem ismerem a phpBB-t (és nagy fórumosnak sem vagyok mondható), de úgy látom, hogy a jelenlegi célokra ez is tökéletesen megfelel.
14

Re: Új fórum kéne

-Tamás- · 2003. Aug. 17. (V), 17.08
Sokkal többet!
Nagyon sokkal többet! :D
nézd meg a phpbb.com on az admin demot!
15

Re: Új fórum kéne

quasimidi · 2003. Aug. 17. (V), 17.40
Célszerű valamilyen aktívabb-fejlesztésű Fórum-programot használni, mert azok (általában) törekednek a biztonságra, a célszerűségre és a könnyű kezelhetőségre. Kvázi, nem kell saját kezűleg megjavítani valamit, hanem gyorsan korrigálják. Szerintem ezért lenne jó ötlet átállni phpBB-re.
16

Re: Új fórum kéne

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 17. (V), 18.52
Tamas, nem az a kerdes, hogy tobbet tud vagy nem. Ismerjuk a tvshopos mixergepeket. Azok sokkal tobbet tudnak, mint az egyszeru mixergep, ami turmixot tud csinalni. Megis ha nincs ra szukseged, akkor nem veszel tvshopbol mixert, nem csak azert mert tudod, hogy nem lesz jo, hanem azert, mert neked nem kell annyi funkcio. A PostNukenak szerintem 20%-nal semikeppen sem nagyobb reszet hasznaljuk ki, es a forummal is hasonlokeppen van... Akkor megismetelnem Andras kerdeset, hogy mik azok a szolgaltatasok, amik miatt valtani kellene?
17

Re: Új fórum kéne

-Tamás- · 2003. Aug. 18. (H), 09.46
Erre nem tudok válaszolni mivelhogy nem ismerem az XForumot :P
18

Re: Új fórum kéne

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 18. (H), 10.56
Akkor ugy tennem fel a kerdest, hogy van-e valamilyen forum szolgaltatas, amit hianyoltok?
19

Re: Új fórum kéne

-Tamás- · 2003. Aug. 18. (H), 15.24
Sokkal szebba másik.
Nincsenek benne rangok, amit hozzászólásért lehet kapni.
Nemtom cenzúra van-e? nempróbálom ki itt
Több smile, többmillió skin
20

Re: Új fórum kéne

Scr34m · 2003. Aug. 19. (K), 07.27
Nekem csak annyi a bajom hogy egyszeruen mas mint PHPBB azt nagyon megszoktam de mivel parat postoltam ide a forumba mar ezt is megszoktam ;) imho tok mind 1 melyik van phpbb csak kozelebb all az emberek szivehez ;)
21

Re: Új fórum kéne

Granc Róbert · 2003. Aug. 22. (P), 23.07
A quasimidi által hivatkozott konverter működik. Eltartott egy darabig míg rájöttem, hogy azért nem lép tovább, mert nem ugyanabban az adatbázisban voltak a phpBB és az XForum táblái. Amikor viszont összeraktam őket, gyönyörűen átkonvertálta.
A phpBB dizájnja (főleg a SubSilver) nekem is tetszik. Ami miatt talán érdemes áttérni, az a korábban már itt is említett aktív fejlesztés, ami talán biztonságosabb és hibamentesebb fórumot eredményez. Jó funkciónak tartom még a keresési lehetőségeket (egy kattintással elérhetőek a legújabb vagy a saját, sőt a megválaszolatlan témák, stb.) Az XForum is mutatja mind saját, mind bármely user összes hozzászólását, de több kattintás kell hozzá... Jobb a phpBB BBCode használata is, bár pl. php szintaksziskiemelést nem csinál, az XForum pedig igen (még ha nem is tökéletes).
A phpBB-hez számtalan kiegészítő, módosítás, stb is elérhető, ez is sokat jelenthet egy esetleges testreszabásban majd.
Nos, döntés később jön majd, egyelőre tovább elemezzük a dolgokat. :)

Robi
22

Re: Új fórum kéne

quasimidi · 2003. Aug. 23. (Szo), 11.27
Mesés!
Ez azt jelenti hogy lehet hogy (amennyiben jónak látjátok az átállást), lesz szép új (=csili-vili) fórumunk?