ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2003 - Fórum téma

november 21

mssql és a php és a varchar

tuci · 2003. Nov. 21. (P), 09.54
Van egy kis gondom....
Win2k alatt IIS-en SQL2000 és PHP 4.3.4 ADODB library V4.03 6 használva a következő a problema:
az sql táblában varchar(1000) a mező, és phpből a tárolása (textarea) sikeres, belekerül a táblába minden rendesen.
Amikor ki akarom olvasni, csak 255 rekord jön vissza, ileltve amikor phpből megnézem a field tipusát, azt mondja, 'char' típusú, és a hossza 255.
a PHP.ini-ben az mssql.textlimit=16000, és mssql.textsize=16000
Aki belefutott már ebbe a problémába, please segítsen......
Thanx
 

november 20

Néhány probléma

Bacso · 2003. Nov. 20. (Cs), 19.45
Újabb nap, újabb problémák. Lám nekem is akadt egy néhány:

1.) Az a bökkenő, hogy PHP-vel nem tudok képet megjeleníteni.
pl:
img scr='<?=$kep?>'.jpg
A változóban a kép pontos neve van eltárolva, de ez így nem műkszik.

2.)Csináltam egy vendégkönyvet, amelyben egy adatbázis alapján fut. Ebben benne van a felhasználó neve, mail címe stb. Minden hozzászólás után csinál egy szép kis táblázatot kerettel meg minden. Ez eddig rendben is volna. De mit csináljak, ha már van vagy 200 üzenet. Ezért arra gondoltam, hogy csak 10-et jelenítek meg és a korábbiakat törlöm. Na itt a bökkenő! Ezt nem tudom megcsinálni! :mad:

3.) Szavazást szeretnék indítani és azt akarom elérni, hogy egy IP-címről csak egyszer lehessen szavazni, de úgy látszik ehhez is kevés a tudásom.


Szeretnék mindenkit kérni, hogy segítsetek. Ha máshogy nem legalább egy linket szúrjatok be.

U.I. Ha valaki azt mondja, hogy vegyek PHP-s könyvet:
- Egyrészt jön a karácsony kevés a pénz.
- Másrészt pedig :P

Előre is köszi a segítségeket!
 

Kliens valódi IP címe proxy mögül

quasimidi · 2003. Nov. 20. (Cs), 13.53
Hali,

Szeretném ha adnátok tippet: hogyan lehet egy böngésző IP címét belerakni egy form-ba, ha a szerver a DMZ-ben van és firewall van közben? Sajna mindig a belső IP-t rakja bele. PHP Manual kukacot sem ért ezzel kapcsolatban.

Esetleges megoldás PHP/JS érdekelne.

Q
 

november 19

Base64 kódolt azonosító header-ben

glrobert · 2003. Nov. 19. (Sze), 12.48
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, mert elakadtam egy script írsa közben.
A problémám, hogy külső URL-t akarok meghívni a saját PHP programomon belül (pl.: include()-al), de a külső program elérésének feltétel, hogy a megadott felhasználó nevet és jelszót base64_encode()-al kódolva egy header kiegészítéssel elküldjem azonosítás gyanánt. Én ezt a program elejére beillesztett header("Authorization: Basic kódoltstring"); sorral oldottam meg, de nem működik. Mi lehet a gond?
Köszi előre is!
 

november 13

Telepítés

halacska · 2003. Nov. 13. (Cs), 16.03
Telepítéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.Windows XP-re feltettem az Apache szervert, php4-et és a MySql-t. A gondom az, hogy nem tudom, hogyan kell konfigurálni, hogy elkezdhessem a programozást. Előre is köszi a segítséget.
 

november 11

Könyek, leírások a PHP és Dreamweaver MX kettősről?

jupiter · 2003. Nov. 11. (K), 16.31
Valami jó magyarnyelvű kiadvány, jegyzet érdekelne ami a PHP használatát taglalja dreamweaver MX-ben. A "...alapoktól a dinamikus tartalomig" c.-t ismerem. Köszi: Jupiter
 

november 8

Pls help me!

Bacso · 2003. Nov. 8. (Szo), 19.40
Van egy kis problémám a PHP-vel.
Mikor valamit elrontok és letesztelem, akkor rendesen kiírja a hibát és nem megy. De ha ezt kijavítom, akkor ugyanúgy jelzi a hibát, de ha Frissítek továbbenged. És ez már az idegeimre megy. :( Kérlek írjátok le mi lehet a probléma. Talán a php.ini-ben kell vmit átírni?
 

november 4

HELP!!! Újratöltödö oldal !!!

farkinca · 2003. Nov. 4. (K), 00.27
Sziasztok! WinXp, MySql, Apache, Php 4.3.3 a konfigom, a problémám pedig az hogy amikor egy popup ablakba generálok egy pdf dokumentumot és azt elmentem egy fájlba, akkor 2 fájl jön létre az egy helyett, noha nem töltetem újra az oldalt. Van valakinek fogalma arról, hogy miröl van szó, mert ez már kezd megörjíteni ! :mad: :mad: Köszi a segítséget ! Farkinca :(
 

november 1

Smarty telepítése Windows alá

bigi · 2003. Nov. 1. (Szo), 19.21
Sziasztok!

Szeretném telepíteni a Smartyt WindowsXP alá, ez van otthon, de telepítési leírást csak Linuxhoz találtam, tudnátok segíteni benne?
Elég kezdő vagyok, mint látszik :)
 

október 30

Paradox

jens · 2003. Okt. 30. (Cs), 14.50
Sziasztok, a következő problémám akadt:

$base = "napi" ;
$login = "" ;
$password = "" ;
$connexion = odbc_connect ($base, $login, $password ) ;

$query = "SELECT * From napi" ;
$result = odbc_exec($connexion, $query) ;
while ( odbc_fetch_row ($result))
{
$NoClient = odbc_result ($result, 1) ;
$Nom = odbc_result ($result, 2) ;
echo (" N°: $NoClient Nom : $Nom <br>\n") ;
}

No ezt adja vissza:
Warning: odbc_connect(): SQL error: [Microsoft][ODBC Paradox Driver] Could not open Paradox.net., SQL state S1000 in SQLConnect in c:\inetpub\wwwroot\php\dbase.php on line 17

Láttatok már ilyet ?
Próbálkoztam a Pdoxusrs.net átnevezésével , de az sem segített:((

A válaszokat előre is köszönöm