ugrás a tartalomhoz

Könyek, leírások a PHP és Dreamweaver MX kettősről?

jupiter · 2003. Nov. 11. (K), 17.31
Valami jó magyarnyelvű kiadvány, jegyzet érdekelne ami a PHP használatát taglalja dreamweaver MX-ben. A "...alapoktól a dinamikus tartalomig" c.-t ismerem. Köszi: Jupiter
 
13

Re: php+dreamweaver MX

quasimidi · 2003. Nov. 15. (Szo), 09.34
Szerintem 1, max 2 héten belül meglesz a fordítása (eddig kb 50%-a megvan), a program fejlesztőjétől függ mikor adja ki végeleges verzióban (beta-ban elérhető lesz hamarosan).
14

Re: php+dreamweaver MX

quasimidi · 2003. Nov. 16. (V), 00.24
Akinek kell a Scite a 4.3.3-as php.api.val, meg a saját php.properties fájlommal, itten letöltheti :) -> http://quasinet.srv.hu/scite.zip

Jó szórakozást!
15

Re: php+dreamweaver MX

Pal_ur · 2003. Nov. 17. (H), 12.18
Én magam az EditPlus-t használom, nem csak PHP+HTML szerkesztésre, hanem általános fájlban keresés/csere műveletekre.

A magam részéről szeretem...

http://www.editplus.com/
12

Re: php+dreamweaver MX

jupiter · 2003. Nov. 14. (P), 08.28
idézet tőled: "HAPEdit-et én is javaslom (nagyon sokat tud és most fordítom magyarra..."
Na ez érdekel mert magyarul valószínűleg jobban boldogulok, de amíg nincs kész a műved, szívesen ismerkedek vele angolul.
11

Re: php+dreamweaver MX

quasimidi · 2003. Nov. 14. (P), 01.46
HAPEdit-et én is javaslom (nagyon sokat tud és most fordítom magyarra :) ) valamint a SciTe-t (Scintilla). Utóbbit kicsit pöcsölös konfigolni, mert nincs config GUI hozzá, viszont egyszerűen beleszerettem a puritánságába. A GUI-s PHP generátorok közül ajánlom a CodeCharge-ot, de az fizetős (kb. $500 US), viszont a 20 napos Trial verzió alatt sok mindent le lehet generálni vele PHP/ASP/PERL/JSP/JAVA/NET/VB alá.
1

Re: php+dreamweaver MX

Scr34m · 2003. Nov. 12. (Sze), 08.46
kerdes te most ebben a felalitasban akarsz dolgozni ? (izlesek es pofonok) dzerintem joban jarsz hogy ezt a "plusz felesleges" tnulast masra forditod egy sima szerkesztovel phpedit, editplus, etc... jobban fogsz haladni mint ha dw vel szutykolsz amugy sajna nem tudok ilyen dokumentumot :/
2

Re: php+dreamweaver MX

jupiter · 2003. Nov. 12. (Sze), 15.31
Hali! Minden javaslatot szívesen veszek. A tiedet is. Ha valami bővebbet írnál nekem az általad felsorolt fejlesztőeszközökről, azt nagyon megköszönném. Köszi!
3

Re: php+dreamweaver MX

Bártházi András · 2003. Nov. 12. (Sze), 17.04
Pontosan mire vagy kiváncsi a PHP szerkesztéssel kapcsolatosan? Elvileg egy syntax highlightos, kódkiegészítős editorhoz képest nem tud többet a Dreamweaver, ami a PHP szerkesztést illeti.

Én a jeditet, vagy eclipset ajánlom, hozzá a megfelelő pluginekkel (ez utóbbihoz pl. a colorer plugin-t). Nem tudnak sokkal többet a kódszínezésnél a PHP-vel kapcsolatosan, de egyéb funkciókban kiválóak, és ingyenesek (nem úgy, mint a phpedit és editplus - ha jól emléxem!).
4

Re: php+dreamweaver MX

Bártházi András · 2003. Nov. 12. (Sze), 17.22
5

Re: php+dreamweaver MX

jupiter · 2003. Nov. 13. (Cs), 08.28
A DW-t azért választottam, mert weblapot csinálok, a PHP-t meg azért, mert a lapomat interaktívvá szeretném tenni és ezt az eszközt találtam a legalkalmasabbnak erre, tekintettel a PHP-Mysql támogatásra. Mindezeken túl természetesen érdekel az általad ajánlott jedit és/vagy eclips. Ha valamit írnál róla: letöltés, installálás, stb. Meg esetleg, hogy milyen módon tudom kihasználni a fent említett céljaim megvalósításában. Előre is köszi
6

Re: php+dreamweaver MX

Bártházi András · 2003. Nov. 13. (Cs), 09.17
Hát, ha meg vagy elégedve a jelenlegi eszközöddel (és legálisan a tied), akkor szerintem felesleges mást ajánlani (főleg, ha annyi pénzt kifizettél érte).

jEdit: http://www.jedit.org/index.php?page=screenshots
eclipse: http://gstaff.org/colorEditor/screenshots.html http://eclipse.org

Mindkettőt csak le kell tölteni és mennek szépen. Nem szeretném ragozni, ki kell próbálni mind a kettőt.

De nem az eszköztől fogsz tudni jobban programozni PHP-ben, az max. csak segít benne.
7

Re: php+dreamweaver MX

Scr34m · 2003. Nov. 13. (Cs), 09.41
DW-t php fejlesztesre nem probaltam mert nekem az csak html re kell mikor a design html oldalak megvannak akkor szinte nem is kell dw mert edit+ al phpt lekodolok smarty felhasznalasaval

dw ben a szerkeszto resz nagyon nem fogott meg tulsagosan ra eroltetik az embere a dw style-t :))))))))

ha valamit megszoksz hasznald azt mindenkinek van bevalt sajat modszere. en az edit+ ra eskuszok mas meg masra probald ki az eszkozoket hasznald egy ket hetig es ami bejon maradj amellet
8

Re: php+dreamweaver MX

Granc Róbert · 2003. Nov. 13. (Cs), 09.57
Szia jupiter!

Ha visszaolvasol (vagy rákeresel), elég régóta, szinte a megjelenésétől szerepelnek a PhAKT hírek és egyéb hírek az interakt háza tájáról. Az ingyenes PhAKT, valamint a fizetős ImpAKT, nEXTensio, stb. termékeik már a legeleső Dreamweaver Ultradevhez is nyújtottak PHP szerver modell támogatást és ezt még ma, az MX 2004-hez is nyújtják.
A PhAKT jóval több lehetőséget ad, mint a Dreamweaver beépített PHP támogatása, de még az is elég korlátozott. A legnagyobb különbség a több mint egy tucat adatbázis támogatása az ADOdb könyvtár felhasználásával.
De!
Az alap dolgok nem mindig úgy működnek, ahogy az kellene, összetettebb dolgokat pedig gyakran nem lehet elkészíteni még a PhAKT segítségével sem. A generált kód (mind az MX által, mind a PhAKT által generált) eléggé kaotikus, összetettebb oldalaknál gyakran találkoztam azzal, hogy egymás után ötször-hatszor ki/beugrált a PHP-ből/be, ahogy 5-6 server behaviort fűztem be a kódba egymás után (tehát nem egyetlen PHP blokkba tett minden függvényt a HTML oldalba ágyazva, ahogy bármely normális programozó csinálná). Ez a kézi szerkesztést nem igazán egyszerűsíti le...

Egyszerűbb oldalak elkészítését nagyon jól támogatja (adatok lekérdezése, megjelenítése adatbázisból, mezők szerkesztése, törlése, feltöltése mind meg van írva, alapvető autentikáció is megvalósítható vele), de én (mondom ezt, miután a PhAKT fejlődését évek óta követem) még mindig nem mernék fontos honlapot készíteni vele.
Valamint a te programozói oldalad fejlődését sem fogja támogatni ez a "vizuális kódszerkesztő" módszer, míg ha kézzel kezded el a kódokat szerkeszteni, szintén elég gyorsan sikerélményed lehet (a PHP-nak igen meredek a tanulási görbéje), valamint a jövőben sem fog majd a szerkesztőeszköz korlátoltsága akadályozni egy-egy összetetteb feladat elvégzésében.

Személyes véleményem.

Robi
9

Re: php+dreamweaver MX

Granc Róbert · 2003. Nov. 13. (Cs), 10.05
Jól használható, nagy tudású és folyamatosan fejlesztett ingyenes PHP-s szerkesztő pl. a
PHPEdit, a
HAPEdit, stb.
PHP szintaksziskiemelést pedig szinte minden szerkesztőprogram támogat.

Robi
10

Re: php+dreamweaver MX

jupiter · 2003. Nov. 13. (Cs), 14.20
kösz, kösz, kipróbálom ezeket és meglátjuk mire jutok
16

Hello! Nekem annyi lenne a

camaron21 · 2004. Dec. 27. (H), 15.22
Hello!

Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy ha egy szerveren létrehozott adatbázishoz szeretnék dreamweaverben kezelőfelületet készíteni, akkor azt hogy tudom megtenni? Mert elvileg az adatbázist be kéne olvasni, hogy ha a kezelőfelületen megadott dolgokat melyik részbe tegye be. A localhostos dolog műxik, de ezt sehogy nemtom megcsinálni.
17

Bocs, hogy beleszólok, da ha

rainwalker · 2004. Dec. 27. (H), 21.06
Bocs, hogy beleszólok, da ha valaki Dreamweaverben szeretne garázdálkodni, akkor ajánlom figyelmébe a Macromedia Using Dreamweaver Mx 2004.pdf doksiját, abban elég sok minden benne van.

Innen letölthető:

http://www.macromedia.com/support/documentation/en/dreamweaver/
18

Én a helyedben azt csináln

rainwalker · 2004. Dec. 27. (H), 21.12
Én a helyedben azt csinálnám, hogy a localhoston megcsinálnám a szerveres tábla másolatát (mármint ugyanazokkal a mezőnevekkel, vagy szimplán bemásolod a táblát a localhostodon lévő mysql-be), elkészíteném a kezelőfelületet ehhez a táblához, aztán a Connections-ban létrehozott myconn.php (vagy ahogy elnevezted a mysql kapcsolatot a táblához), szóval ebben megváltoztatnám a user+pass kombót a szerveres adatokkal, és feltölteném a kezelőfelületet, meg a connect.php-t a szerverre.