ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2003 - Fórum téma

Nem ad át értéket?

Szenya · 2003. Dec. 1. (H), 18.53
Hello!
Az volna a problémám, hogy írok egy apró alap scriptet és leakarom futatni egy netes szerveren. A kód:
-------------------------------------------
if(!isset($action))
$action='main';
if($action=='main'){
include('inc/main.inc');
}
if($action=='info'){
include('inc/info.inc');
}
---------------------------------------
A kód jól van megírva, mert az otthoni gépemen fut normálisan! A probléma a neten van. Kattingatok a linkekre, hogy az $action változó értéke változzon, de mindig a main.inc jelenik meg, (ha nem írom az isset()-es ellenőrzást, akkor meg semmi...). Fent a cím sorba ottvan, hogy index.php?action=info, de semmi se történik. Változott a szintaktika, vagy mi van??
Lécci help me pls!

Szenya
 

Vízjel PHP-vel

RelakS · 2003. Dec. 1. (H), 14.06
Hali!
Megpróbáltam itt php-vel egy vízjelet produkálni, de ez az eredmény:

Hogyan lehetne ehelyett az, hogy a png fájl alfa csatornáját másoláskor ne átrakjam, hanem felhasználjam?
Jah, bal oldalon lenne a vízjel
 

Kis kép GD-vel

VonalZoo · 2003. Dec. 1. (H), 00.55
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy egyes képeknél miért csinál olyan borzasztó csúnya kis-képeket?
Íme a példa:
http://www.textportal.hu/pic/
A mini.php kódja pedig:

#Kép beolvasása
$src_img = ImageCreateFromJPEG($_GET["szam"]);
	
# Kép mérete
    $org_h = imagesy($src_img);
    $org_w = imagesx($src_img);

# Thumbnail kiszámolása
  	$szel=320;
  	$arany=$org_w/320;
  	$tn_w=320;
	$tn_h=$org_h/$arany;

# A célkép létrehozása
	$dst_img = ImageCreate($tn_w,$tn_h);
	ImageCopyResized($dst_img, $src_img, 0, 0, 0, 0, $tn_w, $tn_h, $org_w, $org_h);

# Rajzolás
  header("Content-type: image/JPEG");
  ImageJPEG($dst_img,'',90);
  imagedestroy($dst_img);
 
 

november 30

Rövid url a cím mezőben...

johnny_14 · 2003. Nov. 30. (V), 19.11
Sziasztok!

Van egy kérdésem:
- hogyan lehet levágni egy url-ből a .hu (.com, stb) utáni részt, hogy ne írja ki. hogy épp mondjuk az index.php?func=letoltes&cat=6...stb oldalt nyitjuk meg. Magyarul úgy, mint a www.weblabor.hu-n is müxik...:)

Remélem elég érthetően fogalmaztam....:)))
Köszi előre is!!!
 

november 27

Könyvtártartalom kiolvasása ... (segítsetek!)

tlaci · 2003. Nov. 27. (Cs), 16.01
Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. Van a következő php kódom, amely egy legördülő menübe belerakja az upload könyvtár tartalmát.Működik is, viszont a kiválasztott fájl nevet egy adatbázis táblába szeretném rakni.Aki tud, az kére, hogy segítsen.Előre is köszi.
A kód ami a <body></body> között van :

<?PHP

function konyvtar_lista(){
echo '<select name="fajlok">';
$szaml = "0";
$upload = opendir("./upload");
while($dir = readdir($upload)) {
if ($dir[0] != "." && $dir[0] != ".." ) {
echo "<option value=\"$dir\">$dir</option>";
$szaml++;
}
}
echo '</select>';
closedir($upload);
echo "A könyvtár $szaml fájlt tartalmaz.";
}

// HTML Form
?>
<form name="form1" method="post" action="rogzit.php" value="dir">
Fájl kiválasztás
<?PHP
konyvtar_lista();

?>
<input type="submit" name="Submit" value="Elküldeném">
</form>

Ez működik is, és a rogzit.php fájlal szeretnem berakni a kiválasztott tartalmat.
// rogzit.php //
<?php
mysql_connect("localhost","root","");
mysql_select_db (adatbazis);
$query = "INSERT INTO directory(dir)
VALUES('$dir')";
$result = mysql_query($query);
echo 'Beillesztve az adatbázisba.';
?>
 

november 24

Változó átadása HREF hivatkozáson keresztül???Lehetséges?

sb01 · 2003. Nov. 24. (H), 21.19
Hi! Elakadtam egy program irásánál és egy kis segitségre lenne szükségem. A feladat az lenne, hogy egy HREF hivatkozás-ra rákattintva valamilyen értéket(integer) át tudjak adni a másik oldalra ahová a hivatkozás mutat! Bármilyen használható ötlet jó lenne! Probáltam href="xyz.html" methods="POST" value=" '.$ertek. ' "-el megoldani, de nem sikerült. Elöre is köszi a segitséget! Steve
 

november 23

PHP - chat - szövegkezelési problémák

halucska · 2003. Nov. 23. (V), 15.37
Sziasztok!

Nyúltam egy php chat forrást, kicsit beteg, gyógyítgatom, de két dolgot nem tudtam eddig sehogyse megoldani:

1. az ablak, amibe megy a szöveg nem gördül tovább, ha megtelt a form, hanem a juzernek kell cibálni lefelé a gördítősávot, ha látni akarja, mit írt.

2. ugye x mp-enként frissíti magát, és akkor ír ki minent, amit az alatt az idő alatt beírtak neki. Na, hát ezt pont fordítva teszi, mint amilyen sorrendben az ember beírta. (mármint az enter-rel lezárt egységekről van szó).

Help!

Köszönöm: Halu
 

november 22

phpMyAdmin

westi · 2003. Nov. 22. (Szo), 20.26
Kérdésem lenne, hogy a webes felületű phpMyAdmin-t hol kell beállítani, azt hogy jelszót kérjen az adminhoz.... Köszi, várom választ...
 

november 21

MySQL NOT NULL Mező

Mekk · 2003. Nov. 21. (P), 19.09
Sziasztok !
MySQL 4.0.15 verzióját használom Win környezetben, és sajnos belefutottam egy bosszantó problémába...lehet hogy Server BUG-ba ?
Amely a következő: Ha olyan táblát hozok létre amelyben nem engedem meg, hogy NULL értéket vegyenek fel a mezők (pl: NAME varchar(10) NOT NULL ) akkor ha új record INSERT-kor mégis NULL értéket közlök, azaz elfelejtek értéket adni a mezőnek, nem kapok hibajelzést, és az új recordban az a mező amely elvileg nem vehet fel NULL értéket mégis üres, adat nélküli lesz. Ez vajon programhiba vagy valamit még nem jól állítottam be a szerveren ? Aki tud légyszives segítsen.. Üdv... Mekk
 

MySQL: table.COUNT(ID) ?

Magnolia · 2003. Nov. 21. (P), 13.08
Sziasztok!

Szeretnék írni egy egyszerűbb fórumot (PHP4.1, MySQL 3.23), amiben a témák lekérésénél adódott egy kis probléma.
Szeretném lekérni a témák (topic-ok) összes adatát a témák táblájából (SELECT temak.* FROM temak), illetve a témákhoz érkezett hozzászólások számát (bejegyzesek.COUNT(ID)), illetve az utolsó hozzászólás dátumát szintén a bejegyzésekből.
Ezt a hármat hogy tudom összehozni?

Eddig ezt próbáltam, de nem megy:
SELECT temak.*, bejegyzesek.COUNT(bejegyzesID) FROM temak, bejegyzesek WHERE temak.datum<NOW() AND bejegyzesek.szuloID=temak.ID
...De ez elszáll, ráadásul már a COUNT résznél...

Néztem a LEFT JOIN-t is, kipróbáltam, de azzal sem leltem megoldást.
MySQL doksit szintén néztem (plz ne RTFM legyen a válasz ^^), de nem jövök rá, hogy kéne megoldani.

Tudnátok segíteni? Ha ez a struktúra nem megy, vagy nem jó, tudnátok javasolni jobbat?
Előre is köszönöm!