ugrás a tartalomhoz

Könyvtártartalom kiolvasása ... (segítsetek!)

tlaci · 2003. Nov. 27. (Cs), 16.01
Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. Van a következő php kódom, amely egy legördülő menübe belerakja az upload könyvtár tartalmát.Működik is, viszont a kiválasztott fájl nevet egy adatbázis táblába szeretném rakni.Aki tud, az kére, hogy segítsen.Előre is köszi.
A kód ami a <body></body> között van :

<?PHP

function konyvtar_lista(){
echo '<select name="fajlok">';
$szaml = "0";
$upload = opendir("./upload");
while($dir = readdir($upload)) {
if ($dir[0] != "." && $dir[0] != ".." ) {
echo "<option value=\"$dir\">$dir</option>";
$szaml++;
}
}
echo '</select>';
closedir($upload);
echo "A könyvtár $szaml fájlt tartalmaz.";
}

// HTML Form
?>
<form name="form1" method="post" action="rogzit.php" value="dir">
Fájl kiválasztás
<?PHP
konyvtar_lista();

?>
<input type="submit" name="Submit" value="Elküldeném">
</form>

Ez működik is, és a rogzit.php fájlal szeretnem berakni a kiválasztott tartalmat.
// rogzit.php //
<?php
mysql_connect("localhost","root","");
mysql_select_db (adatbazis);
$query = "INSERT INTO directory(dir)
VALUES('$dir')";
$result = mysql_query($query);
echo 'Beillesztve az adatbázisba.';
?>
 
1

Re: Könyvtártartalom kiolvasása ... (segítsetek!)

Scr34m · 2003. Nov. 27. (Cs), 17.07
echo '<select name="fajlok">';...
$query = "INSERT INTO directory(dir) VALUES('$dir')";


$dir helyett alkalmazzad $fajlok -at vagy $_POST['fajlok'] -at
2

Re: Könyvtártartalom kiolvasása ... (segítsetek!)

Scr34m · 2003. Nov. 27. (Cs), 17.08
Elöbb lemaradt
<form name="form1" method="post" action="rogzit.php" value="dir">

a value="dir" nem tudom mit akar ottan jelenteni :) de szedd ki :)
3

Re: Könyvtártartalom kiolvasása ... (segítsetek!)

tlaci · 2003. Nov. 27. (Cs), 17.28
Köszönöm a segítséget!!!
Így működik. :)