ugrás a tartalomhoz

PHP - chat - szövegkezelési problémák

halucska · 2003. Nov. 23. (V), 16.37
Sziasztok!

Nyúltam egy php chat forrást, kicsit beteg, gyógyítgatom, de két dolgot nem tudtam eddig sehogyse megoldani:

1. az ablak, amibe megy a szöveg nem gördül tovább, ha megtelt a form, hanem a juzernek kell cibálni lefelé a gördítősávot, ha látni akarja, mit írt.

2. ugye x mp-enként frissíti magát, és akkor ír ki minent, amit az alatt az idő alatt beírtak neki. Na, hát ezt pont fordítva teszi, mint amilyen sorrendben az ember beírta. (mármint az enter-rel lezárt egységekről van szó).

Help!

Köszönöm: Halu
 
1

Re: PHP - chat - szövegkezelési problémák

Bártházi András · 2003. Nov. 23. (V), 21.33
Erre mit lehet válaszolni? :) Jó, segítünk! Vagy keress egy másik működőt (pl: http://www.webdev.ro/products/webchat/), vagy pedig mutassad meg, hol a probléma, mert így nehéz lesz megmondani, hogy bizony, bizony, a 123-as sorban azt kellene írnod, hogy order by ctime desc és akkor megjavul a dolog...
2

Re: PHP - chat - szövegkezelési problémák

halucska · 2003. Nov. 25. (K), 20.57
Nahát, pont ez a webchat-078, amit letöltöttem. Akkor viszont lehet, hogy olyan mázlista vagyok, hogy netán behatóbban ismered? A probléma az, hogy nem tudom, melyik részével lehet a gáz, sőt a bugjai elég változóak, az a szöveg fordítva kiírás pl. hol van, hol nincs. De ha csak ez lenne a baja, akkor nagyon boldog lennék, viszont néha hiába lép be az ember, előjön az csetelő ablak, de nincs ott a userlistben a neve és amit ír az sem látszik, pedig az ab-ba bekerül minden. Meg olyan is van, hogy ketten belépnek, az és egyikük mindent lát, a másik meg semmit.

Igazából valszeg nem látszik, de nem vagyok teljesen elmeroggyant, írtam egy portált, fórummal, mindeféle adatbázisos funkciókkal, jó nem mondom hogy profi, de működik. Ez a cset dolog viszont számomra egy nagy rejtély.. És csütörtökre mennie kéne.. :o

Ja, meg azért az is nagyon jó lenne, ha az a scrollozós téma is megoldódna. Ott mondjuk valszeg a js-be kene belenyúlkálni a receive.php-ben, de ahhoz meg végképp lövésem se nincsen.
Szóval.
Tudom, hogy megint semmi konkrétum, de most abban rménykedem, hogy ismered ezt a cuccot, és tudsz valamit mondani erre. .. ?
3

Re: PHP - chat - szövegkezelési problémák

Bártházi András · 2003. Nov. 26. (Sze), 00.49
Hát, vagy egy éve láttam utoljára a cuccot (én fordítottam elsőnek magyarra), de így most csak annyit tudok mondani neked, hogy nézzed át a forrását, hogy hogyan működik. Az a lényeg, hogy folyamatosan meghívja a kliens egy refreshsel a szervert, és akkor lekéri a változásokat. Ha hozzászólsz, az egy külön szál, belekerül az adazbázisba egy kérés. Különben nagyon nem egy működő modell, valószínűleg ebből adódik egy része a hibáknak, amit tapasztalsz. És ha sokan rácuppannak, akkor nagyon terheli a szervert is...
4

Re: PHP - chat - szövegkezelési problémák

halucska · 2003. Nov. 26. (Sze), 12.25
Ezt nagyjából már vágom, hogyan működik, de teljesen tanácstalan vagyok, hogy miért nem jelenítődik meg néha a szöveg, amikor az ab-ba bekerül..
Tudnál ajánlani esetleg egy működőt, ami szintén php alapú?
5

Re: PHP - chat - szövegkezelési problémák

Bártházi András · 2003. Nov. 27. (Cs), 12.38
Csak azt tudnám tenni, mint te: utánanézni... Nem használok ilyen (és más) chat-et... :)