ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2003 - Fórum téma

február 13

problemak Mysql root passwd-del (Linux)

vic · 2003. Feb. 13. (Cs), 14.10
Sziasztok!
Eleg nagy gondban vagyok, mindenutt kerestem a valaszt a problemamra, de nem igazan talaltam.
A multkoraban at kellett allitanom az osszes root passwordot, igy a MySQL-ben is. Valamiert a mysql adatbazisom az osszes tablaval egyutt eltunt. :( majd a mysql_install_db-vel es a szerver ujrainditasaval sikerult ezt helyreallitani es beallitani az uj root passwordot, ami a php oldalakkal kifogastalanul mukszik. :D
Ez eddig nagyszeru, de a PhpMyAdmin nem hajlando menni, advanced auth es basic auth-tal is probaltam, a kovetkezot adja:
Warning: MySQL Connection Failed: Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: NO) in lib.inc.php3 on line 170
Error
Es mikor a szerverrol (tehat a localhostrol) probalok a mysql-t inditani (mysql -u root -pXXX) elindul, viszont ezutan mindig 1044-es hibat ad, tehat nincs jogom semmihez, es szinten: (Using password: NO) . Igy nem tudok grant-et hasznalni, mert arra gondoltam, hogy az uj root-nak nincs joga megvaltoztatni a mysql adatbazist, es ez lehet a gond.
Amit nem ertek, a script-jeim mukodnek, szinten root-kent vegzik a lekerdezeseket, modositasokat, akkor a PhpMyAdmin, stb. miert nem megy?
Miert irja ki, hogy nem hasznalok jelszot, mikor ott volt a -pXXX es a promptra valaszolva meg pluszban be is irtam a jelszot, illetve a config.inc.php3 fileja a PhpMyAdmin-nek tartalmazza az stduser, ill. stdpass-ot?
Ha valaki tud segiteni, pliz irja meg, mert eleg surgos. :(
Koszi
(amugy uj vagyok itt, de mar regota olvasgatom a phpinfo-t, talaltam is par jo tippet, tetszik az oldal! :D
 

tomb

enzo · 2003. Feb. 13. (Cs), 09.16
sziasztok,
az a nagy kerdesem, hogy hogyan tudok torolni egy elemet egy tombbol? a gond az, hogy az elem nem a tomb elejen vagy vegen van,
olyan fugvenyt pedig nem ismerek amely elemeket mozgat.

elore is koszi.

robi: koszi a legutobbi segitseget, nagyon hasznos volt.
 

február 12

failed opening for inclusion

klikk · 2003. Feb. 12. (Sze), 09.46
Sziasztok!

Új vagyok itt, és kezdő a phpben. A segítségeteket szeretném kérni.

1. Van egy php file, ami randomban nyitogat képeket egy lapra. - OK
2. Én megcsináltam úgy, hogy kis thumbnailokat nyisson, és hivatkozás is legyen rajta az eredeti képre. - OK, megy
3. Megcsináltam úgy, hogy címsorból el tudja dönteni, melyik könyvtárakról van szó, tehát már egész okos. - OK, link megy, minden jó!
4. Viszont ha ezt a php includeolom egy főlapba, a topicban megjelölt "failed opening ..... for inclusion" hibával nem műxik!

Mi lehet a baj?

Ha kevés az info írjatok, hátha tudok még valamit mondani! Előre is köszi mindenkinek! Ja, apacs a szerver [halvány gyanúm, hogy apacs beállítási hiba ez]

klikk
 

február 11

mysql keresés formból

rob · 2003. Feb. 11. (K), 10.54
Sziasztok!

Azért hoztam létre ezt az új témát, mert van egy problémám, amire lehet hogy valaki tud válaszolni, és leht hogy másoknak is hasznára lesz.
Mysql ben szeretnék keresni egy formból küldött szavak-at.
erre ugye létezik a like:

select * from bla where szoveg like '%$keres%'

csak ezzel az a problémám, hogy ha több szót írnak be a formba, akkor ez már nem jó. mert csak akkor ad vissza eredményt, ha a szavak egymás mellett állnak...
Valaki tudna tanácsot adni ebben a témában? Hogyan tudnék több szóra is hatékonyan rákeresni?
Előre is köszi mindenkinek!
 

február 10

folyamatos napi karbantartas

elio · 2003. Feb. 10. (H), 12.27
hi mindenki!
kerdesem a kovetkezo lenne:
hogyan tudok olyan progit irni ami minden nap egyszer lefut es atrendezi az adatbazist?
nem sajat szerveren!
vagy inkabb ugy csinaljam, hogy amikor adatbazis lekerdezes van akkor lefuttassak egy fv. ami elrenderzi az adatbazis frissitest?
remlem ertheto voltam
elore is koszi
zsomi
 

Mit jelent a fordítási részvételre hívás?

Granc Róbert · 2003. Feb. 10. (H), 11.14
Mit jelent az a kérdés, hogy "Milyen fordításokban vennél részt"? Azaz hogy lehet részt venni? Mindenki más stílusban fordít (a hejesírási (sic!) hibákról most nem szólva...), azt valaki összefésüli utána? Van szójegyzék az egységes fordításhoz? Egy-egy funkció fordítását is be lehet vállalni? Stb...
 

február 6

session es mysql

enzo · 2003. Feb. 6. (Cs), 13.40
hello,
a kerdesem a kovetkezo:
hogyan tudok sessiont tarolni egy mysql tablaban, hogy a sessionben levo adatokkal babralni tudjak?

egy masik kerdes:
ha jol tudom a valtozokat at lehet adni oldalak kozott URL segitsegevel is, a masodik oldalon a cimsorban megjelnik a valtozo erteke, de en azt a valtozot hogyan erem el? probaltam hivatkozni ra, de a valtozo nem letezik.
elore is koszi ...
 

február 4

PHP - dBase

elDani · 2003. Feb. 4. (K), 19.28
Még csak ismerkedem a PHP -vel és örömmel láttam a kézikönyvében,
hogy dBase állományt is képes kezelni. Egy egyszerű kis példaprogramot fel is tettem két helyre, ahol van PHP futtatási lehetőség (Freeweb, Ultraweb), de működéskor ha dBase-jellegű függvényhez ér a program (dbase_create, dbase_open,...) a következő hibaüzenetet kapom:

Fatal error: Call to undefined function dbase_create() in /..../proba.php on line 15

A program a következő:

<HTML>
<BODY>

<?
$dbname = "teszt.dbf";

$def =
array(
array("rekord", "N",8,0),
array("azon", "C",20),
array("jelszo", "C",5),
array("nev", "C",25)
);

if (!dbase_create($dbname, $def))
{
print "<strong>Error!</strong>";
}

else
{
print "<strong>OK!</strong>";
}

?>
</BODY>
</HTML>

Mi lehet a gond, mit nem csinálok megfelelően?
Ha valaki tudja, kérem segítsen, hogy miként tudnám ezeket az átok
dBase állományokat kezelni. Előre is köszönöm!
Címem: eldani##kukac##fw.hu
 

phpBB fórum beállítása PHPNuke alatt

turcsi · 2003. Feb. 4. (K), 15.45
Letoltottem a legujjabb verziot (2.04).
Felraktam PN alá, de nem mukodik. Illetve ha beirom a modulra mutato linket a bongeszobe, akkor tokeletesen mukodik, de ha csinalok egy linket egy blokkban akkor nem.
A hiba az hogy mar az phpBB index.php fájl elejen include utasitasban levo fajlokhoz nincs jogusultsaga.
A 2.0.3-as verzio tokeletesen mukodott.

A masik, hogy hasznalta-e mar valaki a 2.1-es verziot?
 

Domain név regisztráció és tárhely fenntartás

b.zita · 2003. Feb. 4. (K), 12.09
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok-e ajánlani egy olcsó, megbízható domain név regisztrátort, tárhely fenntartót.
Amit eddig találtam 12000 Ft / év (nevet nem írok, mert ez mégis csak egy fórum):
1 db www.saját-név.xy domain regisztrációja és karbantartása
(xy=com,org,net,hu,...)
20 MB-os web tárhely ftp hozzáféréssel
MySQL+PHP4 használata
10 db email postafiók korlátlan tárhellyel (egy fogadott/küldött levél maximális mérete 10MB)
ingyenes, online megtekinthető webstatisztika
internetes bankkártyás fizetés
automatikus hírlevél küldő rendszer

Tudom, hogy ez is olcsó, de ha van még ettől is olcsóbb, akkor az nem rossz.
Hogy ne csináljunk senkinek reklámot a fórumban, a lehetőségeket e-mail címemre kérném:
bako.zita##kukac##netposta.net
Köszi