ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2013 - Fórum téma

december 4

Miért jó Session-t adatbázisban tárolni?

Steve31 · 2013. Dec. 4. (Sze), 17.07
Sziasztok!

A címben is olvasható, hogy miért jó Session-t adatbázisban tárolni. Régóta keresem erre a választ. El tudná magyarázni nekem ? Előre is köszönöm a jó magyarázatokat!
 

december 3

ASP.NET -es site konfigurálása egy tárhelyen, hogyan?

vary88 · 2013. Dec. 2. (H), 23.18
Van egy microsoftos tárhelyem, amihez kaptam FTP hozzáférést. A projektemet szépen tudtam is ide publisholni (volt ahol faildet nyomott, de kézzel utánamásoltam ami lemaradt :) ). Na most valahogy az iis-el is közölni szeretném, hogy a projektem ott van a tárhelyen, és ezt elvileg a webconfig file-ban tudom megtenni, de soha nem csináltam ilyet sajnos, és nem tudom, mit módosítsak benne. Ehhez kérnék segítséget.

tegyük fel, hogy:
a site címe: www.test.hu,
az adatbázisom neve: testDb,
a connectionStringem: "testConnection"

Sajnos nem igazodok el a sok konfigurációs beállítás között, amit az internet dob nekem. A segítséget előre is köszönöm.
 

Javascript érték növelés bizonyos időközönként

majsko · 2013. Dec. 2. (H), 10.40
Sziasztok!

Hát az előre leszögezném, hogy JS-ből tök kuka vagyok :)
Az lenne a kérdés, hogy valaki tud-e olyan kész és jól működő js kódot, ami bizonyos időközönként növel 1 változót. Valami ilyesmire gondolok a gyakorlatban:
Ha van egy i változóm aminek a kezdő értéke 100 és tudom hogy 0,23-al kell növelnem másodpercenként akkor percenként növeli 14-el az i-t (0,23*60= 13,8 azaz kerekíti is de a maradékot nem felejti el hanem azzal kezdi a következő percet, jelen esetben mínusz 0,2-vel). A kezdő értéket és a növelés értékét PHP-ból kapja. És persze nem kell megemlítenem, hogy mindezt oldal töltés nélkül kellene művelje (pl.: cooldown ott is csak megy lefele az idő és nem tölt újra.)

Nagyon nagy segítség lenne ha valaki tudna ilyet! Nagyon köszönöm!
 

december 1

Ilyen keretszerdszert keresek

KisTasi · 2013. Dec. 1. (V), 01.28
Sziasztok!

Egy olyan keretrendszert keresek, amely megfelel a következő feltételeknek:

- nagyjából egy időben tanulható a php-val
- van hozzá egy olyan szoftver, mint a drupal esetén a drush, amivel néhány feladatot terminálból is meg lehet oldani
- bőséges és hasznos dokumentáció van hozzá
- modulokkal / pluginekkel bővíthető
- nem mindenhol php fájlok vannak, hanem config fájlokhoz hasonló dolgok, mint drupal esetén a .info fájlok
- a telepítéskor létrehoz magának egy adatbázist, amelyben tárolja az adatokat, és bővítés esetén minden gördülékenyen megy, szabványszerűen

Természetesen nem kell minden feltételnek megfelelnie, de nagyjából ilyesmi keretrendszert szeretnék. Fő célom egyenlőre a tanulás. Bár úgy tűnhet, hogy nekem a Drupal API is megfelel, én egészen mást keresek, egy olyan megoldást, ami nem CMS, hanem framework.

Ti mit javasoltok?

Köszönettel, kistasi
 

november 30

Android TV stick fullscreen böngésző

zzrek · 2013. Nov. 30. (Szo), 14.03
Sziasztok!

Még nem volt szerencsém ilyen "TV-okosítóhoz", ezért kérdezlek benneteket, tapasztaltabbakat, hogy mi a véleményetek.

Felmerült ugyanis, hogy bemutató jelleggel egy weblapot egy kijelzőn ilyen androidos kütyüvel is meg lehetne jeleníteni.
Kérdéseim:
1. A rajta lévő böngésző (Chrome) sebessége megfelelő?
2. Lehet-e fullscreen-be tenni (hogy semmi más se látszódjon)?
3. Lehet-e rakni a kütyü indulóképernyőjére egy olyan ikont tenni, ami fullscreenben megnyitja a Chrome-ot és betölti a megadott URL-t?
4. Esetleg megoldható, hogy ugyanez már a kütyü bootja után automatikusan megtörténjen?
5. Lehet-e ezekre szabadon programot rakni (APK)?
6. Ilyen célra tudtok ajánlani egy típust, ami bevált?

Köszönöm a véleményeket, segítséget!
 

középre igazítás

Blackfriar · 2013. Nov. 30. (Szo), 07.22
Sziasztok !
Egy változó hosszúságú, de egysoros szöveget szeretnék középre helyezni, és a szöveggel egy sorban még egy ikont is szeretnék megjeleníteni.
A lényeg, hogy a szöveg mindig középen legyen (és ne az ikonnal együtt kerüljön középre), valamint hogy az ikon mindig azonos távolságban legyen a szöveg végétől.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
 

november 29

session, SID

F · 2013. Nov. 28. (Cs), 22.38
Sziasztok!

Ha jól emlékszem, akkor a session folytatásakor a hívó lapról át kell adni a session id t ?SID=valami formában.

Ez igy van?

Üdv : laci
 

Symfony2 Ceritifcation

gabesz666 · 2013. Nov. 28. (Cs), 12.14
Sziasztok!

Elkezdtem ismerkedni a Symfony2 frameworkel nemrég és rábukkantam az oldalukon erre a lehetőségre. Vagyis le lehet tenni egy vizsgát és ha sikerül certified developer leszel. Mivel nagyon megtetszett a framework felépítése és használhatósága, ezért gondolkodóba estem, hogy megkéne tanulni rendesen és ha már ez sikerült, akkor akár bele lehetne vágni a vizsgába is. A legelső kérdésem tehát ez volna: szerintetek érdemes belevetni magam a tanulásba és letenni egy ilyen vizsgát? Én úgy látom, hogy Magyarországon még mindig sok helyen jóval egyszerűbb meggyőzni a HR-eseket, ügyfeleket, cégvezetőket, stb. egy papírral, mint ha csak odaállsz és elmondod, hogy neked több éves tapasztalatod van valamivel (esetleg mutatsz referenciát és le is tesztelnek). És ha igen a válasz, akkor a következő kérdés, hogy ennek hogyan álljak neki? Az jutott eszembe, hogy végigveszem a dokumentációt és gyakorlásképpen felépítek a frameworkel egy dummy alkalmazást. Ehhez még utána végigvenném a cookbookot is. Vajon ennyi elegendő lehet a vizsgához?
 

Yed graph editor beállítás

inf3rno · 2013. Nov. 28. (Cs), 08.16
Sikerült már valakinek használható beállítást elérnie a yed graph editorban?

Nálam az auto layout gyakorlatilag használhatatlan, egyedül az edge routing ami úgy, ahogy működik, ott is kézzel kell rendezni a labeleket, hogy valahogy kinézzen... Kb 100 csomópont van a gráfomban több csoportban, mit javasoltok a főbelövésen kívül? :D
 

november 27

Mysql csoportosítás

MrNemo · 2013. Nov. 27. (Sze), 11.11
Sziasztok
A következő lenne a problémám:
Adott egy tábla :
ID NEV AR UJ
1 elso 5000 I
2 elso 6000 I
3 elso 5000 I
4 masodik 5000 N
5 harmadik 6000 I
6 harmadik 10000 I
7 harmadik 6000 I


Erre ezt a lekérdezést indítom:
$sql = 'SELECT MIN(id) id, ar, nev FROM tabla WHERE uj="I" GROUP BY ar, nev';
Ezt az eredményt kapom:
1 elso 5000
2 elso 6000
5 harmadik 6000
6 harmadik 10000

Ez 4 elem, ami jó viszont ha folytatom:
$c = array_shift (mysql_fetch_row (mysql_query ($sql)));
akkor a $c értéke 7 lesz és itt jön a kérdés, hogy hogyan tudnám megszámolni, hogy a csoportosítás eredménye hány rekordot tartalmaz?
Vagyis a fenti példánál a $c értéke hogy lesz 4
Válaszokat előre is köszönöm