ugrás a tartalomhoz

Android TV stick fullscreen böngésző

zzrek · 2013. Nov. 30. (Szo), 14.03
Sziasztok!

Még nem volt szerencsém ilyen "TV-okosítóhoz", ezért kérdezlek benneteket, tapasztaltabbakat, hogy mi a véleményetek.

Felmerült ugyanis, hogy bemutató jelleggel egy weblapot egy kijelzőn ilyen androidos kütyüvel is meg lehetne jeleníteni.
Kérdéseim:
1. A rajta lévő böngésző (Chrome) sebessége megfelelő?
2. Lehet-e fullscreen-be tenni (hogy semmi más se látszódjon)?
3. Lehet-e rakni a kütyü indulóképernyőjére egy olyan ikont tenni, ami fullscreenben megnyitja a Chrome-ot és betölti a megadott URL-t?
4. Esetleg megoldható, hogy ugyanez már a kütyü bootja után automatikusan megtörténjen?
5. Lehet-e ezekre szabadon programot rakni (APK)?
6. Ilyen célra tudtok ajánlani egy típust, ami bevált?

Köszönöm a véleményeket, segítséget!
 
1

Van

Poetro · 2013. Nov. 30. (Szo), 15.51
Nekem egy dupla magos 1.6Ghz-es stick van, és eléggé meg vagyok elégedve vele, persze egy csúcsmobil sebességéhez természetesen nem ér fel, de $40-50-ért nem is várom el. Egérrel lehet vezérelni, és szinte mindent tud, amit az asztali böngésző (természetesen ROM függő). Az enyémben el lehet rejteni az Android menüt (vissza, kezdőoldal, alkalmazások, hangerő stb.) A 3-asra nem tudom van-e lehetőség, de majd megnézem. 4-es szerintem nem kivitelezhető, tudtommal nem indul el automatikusan semmilyen valós alkalmazás, de lehet már erre is van valami progi. Természetesen lehet rájuk programot telepíteni, Play Store-ból vagy saját alkalmazásboltból. Nekem egy MK808-as van, ami azóta már nagyon a legalja lehet, talán $35-50-ért már hozzájutsz, és csak HD-t tud, Full HD-t nem (ami mondjuk jót tesz a teljesítménynek).
3

köszi

zzrek · 2013. Nov. 30. (Szo), 20.40
Köszi az infókat!
Ha a 3-ast meg tudod nézni, annak még örülnék, köszönöm.
Ha apk-t lehet tenni rá, akkor gondolom valahogy megoldható az autostart is, és valahogy azt is meg tudom tenni, hogy írok egy androidos kisalkalmazást, ami fullscreen böngészőként egy bizonyos URL-t betölt.
Persze az lenne a legjobb, ha ez elkerülhető lenne és szimplán be lehetne állítani valahogy :-)
8

Megnéztem

Poetro · 2013. Nov. 30. (Szo), 23.18
Megnéztem, ki lehet rakni kezdőképernyőre ikont, viszont az nem teljes képernyőben nyílik meg, azaz látszódnak a fülek. Ugyanakkor pár sor JS segítségével teljes képernyős módba léphetsz. És megnéztem, van olyan app a Play Store-ban, amivel automatikusan lehet alkalmazást indítani.
9

Nagyszerű

zzrek · 2013. Dec. 1. (V), 01.12
Nagyszerű, ez egyszerűsíti a dolgokat, köszönöm ismét!
2

Raspberry Pi?

mz82 · 2013. Nov. 30. (Szo), 18.20
Bár még csak ismerkedem a Raspberry Pi-vel, de néhány - általad is említett - dolog miatt szerintem jobb megoldás lehet a sticknél.

1. Boot után azt csinál neked, amit akarsz.
2. Általában kiderül, hogy azért jó volna, ha a kijelzőt (tv, monitor, projektor) is ki lehetne vele kapcsolni (jelet elvenni, áramtalanítani). Erre is jó.
3. Olyan programot teszel rá, amit akarsz (a választott linux disztribúció keretein belül).
4. Olcsó, a fentieket 20ezer körüli összegből ki lehet hozni

+1 A grafikai teljesítményére oda kell figyelni! Általában elfelejtik említeni, hogy HD videó-t csak plusz médialicenc vásárlása után (~1-2ezer Ft) képes lejátszani!

+2 ...nyilván tökölősebb, mégiscsak neked kell mindent megcsinálni!
4

Persze

zzrek · 2013. Nov. 30. (Szo), 20.41
Persze ez is számításba jöhet, az Android stick azonban egyszerűbbnek tűnik.
5

+3

Pepita · 2013. Nov. 30. (Szo), 20.41
Veheted hozzá ugyanúgy a valamilyen mobilnetet, zzrek bemutatót említett, ott ki tudja, van-e valamilyen wifi, lehet ez egy iskolai sátortábor is...

És mindent te programozol / telepítesz, persze cserébe szinte bármit megtehetsz.
De mire bedobozolod, tápfesszel ellátod, stb... - lásd inf3rno csobogóját -, lehet azt is megbánod, hogy felvetődött benned az ötlet. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az RPI rossz dolog, sőt, egyszer én is szeretnék, ha megtehetem, de erre a feladatra szerintem nemigazán jó. Az is látszik, hogy laptopot nem akar cipelni a bemutatóra, tehát fontos az eszközkészlet darabszáma is. Mert mennyivel egyszerűbb egy laptopra dugni egy nagy kijelzőt?
6

Net?

Poetro · 2013. Nov. 30. (Szo), 23.02
Én netről nem olvastam a felvetésben, és valószínűleg nincs is rá szükség egy sátortáborban, ugyanakkor egy SD kártyán levő oldalt simán meg tudsz mutatni, ha van áram. Sőt, ha Linuxot telepítesz rá (Picuntut például), akkor meg tényleg azt csinálsz, amit akarsz, akár telepíthetsz rá webszervert vagy akármit. Ráadásul mivel csak WiFi van ezekben, akkor is csak a már létező telefonodról tudsz neki mobilnetet adni.
12

A stick nem tartalmazza?

Pepita · 2013. Dec. 1. (V), 17.17
Az "Android TV stick fullscreen böngésző" (cím) nem tartalmaz mobilnet elérést? Tulajdonképp a következő hozzászólásodban te is az uzsonnásdobozban sticket javaslod...
Ráadásul mivel csak WiFi van ezekben, akkor is csak a már létező telefonodról tudsz neki mobilnetet adni.
Ez a TV stickre vonatkozik? Nem ismerem, nem használtam soha, de nevéből adódóan simán várnám benne a SIM kártya helyet is.
13

A nevéből adódóan ez a TV-be

Hidvégi Gábor · 2013. Dec. 1. (V), 17.38
A nevéből adódóan ez a TV-be van dugva, nem mozgatják, így SIM-re sincs szükség, mert a net WiFi-ről jön.
14

A nevéből nem adódik,

Pepita · 2013. Dec. 1. (V), 18.07
sőt, semmi másból sem, hogy ahol TV van, ott WIFI is. Szerintem. Hát ezt benéztem.
15

Divat

Hidvégi Gábor · 2013. Dec. 1. (V), 19.21
Manapság már nem szeretik a vezetékeket.
7

Használat

Poetro · 2013. Nov. 30. (Szo), 23.10
Én csak ezt a kis stick-et, egy egeret, a tápot és egy HDMI kábelt szállítottam, egy uzsonnásdobozban elfér az egész, és kb. fél kilót nyom az egész összesen, és nincs probléma a felkötéssel, csak HDMI kábel, táp bedug és kb. fél perc múlva már futhat is a demó.
10

Igen

zzrek · 2013. Dec. 1. (V), 01.15
Igen, hasonló a helyzet, csak ez soknapos dolog, és nem leszek ott végig (konkrétan csak az elején) és ezért egyszerűnek kell lennie. Ezért jó, ha magától elindul (kikapcs bekapcs után) vagy legalábbis könnyen indítható.
11

én kiosk félére gondoltam

mz82 · 2013. Dec. 1. (V), 02.34
Erre tényleg egyszerűbb a stick. Én a weblap megjelenítés alapján azt hittem valamilyen kioszk szerű megoldást akarsz, arra a Raspberry jobbnak látszik.