ugrás a tartalomhoz

Symfony2 Ceritifcation

gabesz666 · 2013. Nov. 28. (Cs), 12.14
Sziasztok!

Elkezdtem ismerkedni a Symfony2 frameworkel nemrég és rábukkantam az oldalukon erre a lehetőségre. Vagyis le lehet tenni egy vizsgát és ha sikerül certified developer leszel. Mivel nagyon megtetszett a framework felépítése és használhatósága, ezért gondolkodóba estem, hogy megkéne tanulni rendesen és ha már ez sikerült, akkor akár bele lehetne vágni a vizsgába is. A legelső kérdésem tehát ez volna: szerintetek érdemes belevetni magam a tanulásba és letenni egy ilyen vizsgát? Én úgy látom, hogy Magyarországon még mindig sok helyen jóval egyszerűbb meggyőzni a HR-eseket, ügyfeleket, cégvezetőket, stb. egy papírral, mint ha csak odaállsz és elmondod, hogy neked több éves tapasztalatod van valamivel (esetleg mutatsz referenciát és le is tesztelnek). És ha igen a válasz, akkor a következő kérdés, hogy ennek hogyan álljak neki? Az jutott eszembe, hogy végigveszem a dokumentációt és gyakorlásképpen felépítek a frameworkel egy dummy alkalmazást. Ehhez még utána végigvenném a cookbookot is. Vajon ennyi elegendő lehet a vizsgához?
 
1

Symfony2

Práger Ádám · 2013. Nov. 28. (Cs), 14.54
A beta óta dolgozom symfony2vel (~3 év), a frameworkot nagyon megéri megtanulni, öröm vele dolgozni.
A certnek nem tudom mennyi értelme van, szerintem Magyarországon semmi.
2

Szerintem nem elegendő, az

virág · 2013. Nov. 28. (Cs), 20.44
Szerintem nem elegendő, az csak a minimum. De megéri vele foglalkozni, sok sikert!
10

Szerinted?

gabesz666 · 2013. Nov. 29. (P), 11.59
Köszi! Szerinted mivel lehetne még felkészülni?
3

En olyan helyre nem is mennek

Greg · 2013. Nov. 28. (Cs), 21.07
En olyan helyre nem is mennek dolgozni ahol a papirt nezik. Adjanak egy tesztfeladatot es abbol le tudjak majd merni, hogy ertek e amihez kell.
4

Igaz, de az is rossz, amikor

Práger Ádám · 2013. Nov. 28. (Cs), 22.15
Igaz, de az is rossz, amikor mindenáron tesztet akarnak. Rengeteg kódom van fent githubon, aki az alapján nem tudja/akarja megállapítani hogy milyen programozó vagyok, ne számítson rá, hogy ott akarok dolgozni. :)
5

Jogos, bar van sok jo

Greg · 2013. Nov. 28. (Cs), 22.32
Jogos, bar van sok jo programozo akinek nem sok a publikus kodja. Nameg abbol meg azt nem latja hogy milyen veled egyutt dolgozni :). Hogyan reagalsz ha benyogik, hogy amit eddig csinaltal az jo, de allitsuk a feje tetejere, stb. Ezeket a legjobban egy probanap/probahet alapjan lehet kideriteni szerintem.
6

A próbaidő viszont szerintem

Práger Ádám · 2013. Nov. 28. (Cs), 23.21
A próbaidő viszont szerintem teljesen rendben van. Az nem csak a cégnek jó, hanem nekem is.
7

En ezt nem probaidonek

Greg · 2013. Nov. 29. (P), 09.07
En ezt nem probaidonek neveznem, mert az 3 honap volt ahol eddig dolgoztam. Ezalatt az ido alatt barmelyik fel felmondasi ido nelkul felmondhat.
8

A Symfony2 iszonyú népszerű

virág · 2013. Nov. 29. (P), 10.02
A Symfony2 iszonyú népszerű Nagy-Britanniában, és itt a papír is számíthat, de csak akkor ha nincs itteni, igazolható, az előző munkaadód által referenciaként elismert munkád, magyarul: ha pl. most készül valaki ide, akkor akár számíthat is egy ilyen papír, talán nem is keveset, mert az otthoni munkahelyeket nem nagyon veszik figyelembe(mert gyakran nem tudják ellenőrizni). Nekem személy szerint amúgy rossz véleményem van az ilyen certifikátumokról, szerintem sok esetben csak lehúznak egy újabb pénz-bőrt egy dologról, főleg amennyit elkérnek egy-egy tanfolyamért meg egy vizsgáért. Én pl. a Magento certifikátumon gondolkodtam régebben, de azután egyszer véletlenül belenéztem a Magento forráskódjába...szal :D, nem fikázom, de akik azt írták azok ne certifikáljanak engem. A Symfony ebből a szempontból más, ott minőségi kifogások nem nagyon lehetnek a kódot illetőleg. De ez már régebben volt, azóta biztosan sokkal szebb lett a Magento kódja is és megéri az árát :). Otthon nem tudom mi a helyzet, de szerintem hasonló.
9

Anglia

Práger Ádám · 2013. Nov. 29. (P), 11.57
Így van, symfony nagyon népszerű angliában. Rengeteg recruiter keresett már meg (~15), én most perpill nem szeretnék kimenni, de ha anglia a célja valakinek, akkor symfony tudással ki lehet jutni könnyen.

Változatlanul azt mondom, hogy a programozó certificateje a kód amit ír, és ez egyre inkább látszik a recruitereken is. Többen kerestek meg githubról, mint linkedinről, meg stackoverflowról összesen.