ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2013 - Fórum téma

november 23

Lightbox 2 és lapozó

castiel · 2013. Nov. 22. (P), 22.53
Hali!

A problémám a következő: Van egy Lightbox 2-öm és van egy php lapozóm. Ha rákattintok egy képre, akkor a lightbox-ban mindig csak az adott lapokon található képeket lehet végig nézni.

Tehát van pl.: 60 képem és le van bontva 20 kép / lap-ra, akkor egy lapon csak azt a 20 képet tudom végig nyomkodni a lightbox-on belül, de a galériát már nem.

Nekem az lenne jó, ha a lightbox-ban végig lehetne lapozni a teljes galériát. Tud valaki erre megoldást?

Hasonló kérdéseket találtam máshol is, de megoldást sajnos még nem: Ez például drupal-os kérdés.

Előre is köszönöm!
 

november 22

Teljes méretű ablak magassága

toldigabor · 2013. Nov. 21. (Cs), 22.41
Hogyan lehet a teljes méretű ablak magasságát lekérdezni JavaScript-ben? A legegyszerűbb az lenne ha a screen.height-ből kivonnám a böngészőablak "nem hasznos" területeinek (kedvencek sáv, címsor, stb.) magasságát.
 

Külső USB hangkártya

inf3rno · 2013. Nov. 21. (Cs), 17.08
Szép napot!

Szeretnék venni egy külső USBs hangkártyát ajándékba, de nem tudom, hogy milyet éri meg. Rengeteg ilyen van a piacon, nekem az 5-10k közötti árkategória, ami jó lenne. Van tapasztalatotok valamelyikkel, esetleg tudtok ajánlani egy konkrét terméket?

Ami fontos lenne vele kapcsolatban: lehessen vele fülesen zenét hallgatni, ha kihúzom a jacket vagy a hangkártyát az usb-ből, akkor a laptop hangszórója szólaljon meg automatikusan, ne kelljen állítani az alapértelmezett eszközt a win7 alatt. Szerintetek létezik ilyen? (Mármint, hogy nem kell állítani az alapértelmezett lejátszót.)

off: Kezdek elszemtelenedni a témaválasztásaimmal, már várom Ádám mikor fog lecsapni :D
 

Curl probléma, 404 hiba miért?

forumferenc · 2013. Nov. 21. (Cs), 11.51
Sziasztok!

Van egy curl kódom amiben egy fájlt küldök egy másik weboldalnak.
Van 2 tárhelyem, az egyiken sikeresen lefut, a másikon 404-es hibát dob vissza.
Milyen beállításokat nézzek (vagy kérjek a szolgáltatótól), hogy jó legyen?

U.i.: ssl kikapcsolva.

Köszi.
 

november 20

Ajax gomb megvalósítása

P3Tboy · 2013. Nov. 20. (Sze), 19.22
Sziasztok!

Ajax-os megvalósítással megoldható-e az hogy egyetlen egy gomb van a formo-amit ha megnyomunk akkor egy információt elküldünk amit fel is dolgozunk a későbbiek során csak nem PHP-vel és hasonló szerveroldali szkripttel hanem egy másik rendszerben.

Egy C++ szerű nyelv dolgozza fel az üzenetet ami körülbelül hasonló lenne "on" vagy bármi. Ez a nyel végzi a megjelenítést is.

Itt nem tudok php-t olvasni és az sem megoldható hogy egy másik szerver végezze el az adatértelmezést és küldje a jó helyre.

Ehhez hasonló projekt kapcsán kérdeztem a dolgot:
http://startingelectronics.com/tutorials/arduino/ethernet-shield-web-server-tutorial/web-server-LED-control/

Nem sikerül megcsinálni a lapot ,hogy csak egy gomb legyen rajta úgy ,hogy ha megnyomom akkor adott rendszer értelmezze és végre is hajtsa a szükséges kódrészeket.Próbálkoztam vele de ha az oldalt frissítem akkor is végrehajtódik a működtetett vezérlés a háttérben. Ezért gondolkozok ajaxos megoldásban ha megoldható.Sajnos a nyelvet nem ismerem csak nagyon minimálisan.(Post adatértelmezés megoldható esetleg?)

Ha esetleg tud valaki segíteni akkor megköszönöm

Üdvözlettel
 

november 19

Mail szerver

majsko · 2013. Nov. 19. (K), 16.33
Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy szeretnék csinálni egy e-mail szervert localhoston (no-ip-s domainem van), de kívülről érkeznének az e-mail-ek. A csavar annyi lenne ebben, hogy van-e lehetőség olyanra, hogy mindig más cím kéne. Azaz például ha küldök egy e-mailt ide: valami##kukac##valami.hu vagy a ezaz##kukac##valami.hu-ra akkor is én kapjam meg 1 fiókban. Ha lehet még nehezíteni akkor olyan lenne a legideálisabb ha így történne a küldés: valami##kukac##valami.hu vagy a ezaz##kukac##ezaz.hu küldenek e-mailt () akkor is egy fiókban kapjam meg én.
Ez lehetséges úgy hogy ne vegyek 100 domaint?

Válaszokat előre köszönöm!
 

november 19

Select vezérlés

mahoo · 2013. Nov. 18. (H), 23.19
Adott az alábbi demo, eddig ennyit sikerült összehozni: demo

A program arra készül, hogy van egy szállás, amiben van 2 normál, meg 2 pótágy, és el lehetne küldeni, hogy hányan vennék ki az apartmant. De a select változásait, egymáshoz való viszonyukat figyelembe kellene venni, hogy ne lehessen rosszul beállítani.

A program jelenleg úgy működik, hogy nem veszi figyelembe, hogy a 4 férőhelyből kettő pótágy, pedig pótágyon csak gyerek aludhat. Ezt kellene valahogy megoldani, mert én próbálkoztam több módon, de nem kaptam jó megoldást.
 

SQL kérdések

Blackfriar · 2013. Nov. 18. (H), 22.10
Sziasztok !
Két kérdésem lenne.

1. SQL függvények között nem találtam olyat, ami abban segítene, hogy egy oszlopban hány egymástól különböző adat van. Létezik erre valami épkézláb megoldás ?

közben ezt találtam:
select count(url_mező_neve) from tábla group by url_mező_neve

2. Adatbázisból kapott magyar ékezetes karaktereket tartalmazó sztringek abc sorrendbe rakása (alapesetben a és á nincs megkülönböztetve és ez probléma).
Milyen megoldások léteznek erre ?
 

Böngészőfüggetlen szövegelválasztást a mobilokra

bégé · 2013. Nov. 18. (H), 19.58
Sziasztok! Kifejezetten nem programozó vagyok, inkább a megrendeléseink kreatív részét fogom össze, de gondoltam bemerészkedek közétek, mert úgy érzem egy olyan témát kezdtünk el feszegetni a közelmúltban, amely megítélésünk szerint pont időszerű.

Legújabb munkánkat: Kübler munkaruha több kategóriában is beneveztünk Az év honlapja 2013 versenyben. Az egyik pályázatunk az év kreatív megoldása címre pályázik: Böngészőfüggetlen, nyelvhelyes szövegelválasztást a mobilokra

Megköszönném ha elolvasnátok a pályázati anyagot, és megnéznétek a weboldalt mobilkészüléken. Kíváncsian várom a hozzászólásokat, észrevételeket.

Előre is köszönöm, főleg ha őszinte sorokat olvashatok.

Üdv, Gé
 

PHPs stable CMSt keresek, ami objektum orientalt es clean code elveit koveti

blacksonic · 2013. Nov. 18. (H), 17.29
Olyan tartalomkezelot keresek, amihez konnyu fejleszteni objektumorientalt kodot TDDvel clean code elvei menten. Ertem ez alatt hogy olyanok, ahol .inc kiterjesztesu fajlok vannak beincludeolva megpakolva vaskos fuggvenyekkel nem jatszanak.
Ismer valaki ilyen CMSt, ami stable allapotban van? Drupalnal lattam 8as verzional, hogy vannak jo kezdemenyek, de meg nem stable.